Sekarang ni ke mana kita pergi mostly mesti perlu sambungan Internet, setuju? Sama juga masa travel. Most of us rasa tak best atau tak selesa bila tak ada sambungan Internet ketika mengembara. Ye la, kalau tak ada Internet susah nak cari maklumat berguna, agak mencabar nak cari jalan ke sesuatu tempat dan macam-macam lagi la halangan.



It is safe for me to say that sekarang ni ramai yang prefer ada sambungan Internet masa travel. Bagi mereka yang jenis adventurous, tanpa Internet tu bukanlah satu masalah besar bagi mereka. Tapi bila bercakap tentang secara umum, majoriti pasti nak ada sambungan Internet tu masa travel.

Dah alang-alang tercakap pasal travel tu kan, jika anda seorang kaki travel macam aku dan akan travel sebelum hujung tahun ni, aku ada nak bagi something.


Apa dia?

I'M LOOKING FOR 20 WINNERS TO USE A ROAMING MAN WIFI POCKET ON YOUR NEXT ADVENTURE.... FOR FREE!

SERIOUS LAH? Ya, teruskan membaca kalau nak tahu. 


So, first thing first, apa itu Roaming Man? 

Dah masuk 3 kali aku gunakan servis WiFi dari Roaming Man ke beberapa negara termasuklah Korea Selatan, Indonesia dan Filipina. So far, aku puas hati dengan sambungan Internet yang diberikan cuma ada sesentengah tempat tu coverage agak kurang stable tapi overall it was great.


Roaming Man merupakan antara syarikat yang menyediakan perkhidmatan sewa poket wifi device untuk para traveller yang akan berkunjung ke negara asing. Bestnya tentang Roaming Man ni is device agak kecil, nipis dan stylish. Plus, ia secara automatik akan sambung terus ke capaian 4G yang terdapat di destinasi yang anda kunjungi.


Aku tak akan cerita lebih panjang pasal tu dalam entri ni sebab main topic is tentang contest. Jika anda nak baca lebih lanjut, boleh layari laman web rasmi Roaming Man. Nanti aku akan kongsikan review dia soon, very soon. 

Scroll down untuk info tentang contest, now. 


Contest Roaming Man


Bagi pihak Roaming Man, aku berbesar hati nak bagi servis sewa WiFi percuma buat 20 pemenang bertuah. Anda boleh guna ia dalam salah satu trip luar negara nanti! 


Macam mana nak masuk contest?

Berikut merupakan perkara-perkara yang anda perlu buat bagi merebut peluang untuk dipilih sebagai pemenang: 

1. Follow akaun Facebook Roaming Man MY dan Pojiegraphy's Blog (sempat lagi promote). 
2. Pergi kat Facebook page aku, tinggalkan komen pada post khas contest ini dan kongsi SATU destinasi impian anda serta sebab kenapa nak ke sana. Jangan lupa tag at least 2 (DUA) travel buddy anda!
3. Tunggu senarai pemenang diumumkan oleh yours truly pada 18hb Mei 2018. HAHAH. 

Senang je kan? 


Tarikh contest

Contest bermula dari 4hb hingga 17hb Mei 2018 (14 hari). Aku akan umumkan para pemenang by 18 Mei 2018


Terma & syarat

1. Contest cuma dibuka untuk Malaysians SAHAJA
2. Pemenang akan dipilih oleh aku sendiri berdasarkan kreativiti jawapan yang diberikan
3. Hadiah boleh ditebus sebelum 31st Disember 2018. Pihak Roaming Man akan hubungi anda nanti untuk urusan penebusan hadiah. 
4. WiFi cuma valid untuk 10 (SEPULUH) hari SAHAJA untuk mana-mana destinasi yang ditawarkan. 

In the meantime, kalau ada yang nak travel really soon, boleh sewa poket WiFi dari Roaming Man MY dan gunakan kod "POJIE10" untuk nikmati diskaun sebanyak RM10! Kod promo valid hingga 31st Disember 2018.

Jangan lupa juga untuk subscribe akaun Facebook dan follow Instagram mereka, ya?

Apa tunggu lagi, cepat join contest ni. Dapat korang jimat duit masa travel nanti. Boleh belanja untuk shopping atau sightseeing. All the best! Aku tunggu entri dari korang di Facebook page aku ;)