Ramai antara kita ada masalah yang sama bila bercakap tentang shopping barangan rumah. Apa dia?

Masa dan tenaga (dan selalunya malas).


Malas bukan apa, malas nak keluar rumah. Kebiasaannya ramai yang akan shopping grocery items during weekend, termasuklah aku. Time tu la jalan penuh kereta, orang ramai bersesak dan beli barang. Lepas tu, kena pula queue panjang untuk membuat pembayaran. Bila dikira secara teliti, berjam-jam juga la terbazir untuk menunggu, berjalan dan menunggu.

Kalau boleh, aku nak buat semua ni dari rumah je, of course secara online.
Zaman sekarang kan dah maju, semuanya boleh dibuat pada hujung jari kita sahaja. Cakap saja apa nak, shopping baju? Hah, berlambak kat Instagram tu. Shopping barangan elektrik, Facebook dan banyak website dah buka peluang untuk korang shopping secarat atas talian saja. Apa lagi nak? Beli barang keperluan rumah? Ada. Dah banyak, antaranya ialah HonestbeeMY.

Baru-baru ini aku sempat mencuba HonestbeeMY iaitu platform yang menyediakan servis dimana para pengguna boleh membeli keperluan rumah seperti makanan, barang mandian dan macam-macam lagi dengan hanya melayari laman web mereka.

Apa itu HonestbeeMY


Baru-baru ini aku sempat mencuba HonestbeeMY iaitu platform yang menyediakan servis dimana para pengguna boleh membeli keperluan rumah seperti makanan, barang mandian dan macam-macam lagi dengan hanya melayari laman web mereka.

I tell you what, the process was pretty smooth. I just need few minutes to select the items that I wish to purchase and tadaaaaa, they are ready to be delivered to your address.


Now, jom tengok beberapa perkara menarik tentang HonestbeeMY

1. Platform yang sangat user-friendly - web dan aplikasi telefon pintar
Anda boleh melayari dan buat pemilihan barang dengan mudah sekali. Platform Honestbee simple and straightforward. Tak complicated minta itu, minta ini, ke sana dan ke sini. From A ke Z, semuanya lancar je.


2. Menawarkan pelbagai jenis barangan dan jenama menarik 




Tidak perlu risau tentang jenama kegemaran anda. Barangan-barangan yang tersenarai dalam Honestbee datang dengan pelbagai jenama. At least anda ada banyak option nak pilih mana satu. Selain barang keperluan rumah, anda juga boleh beli makanan seperti kek dan minuman dari restoran menarik seperti Wondermilk, bunga dari FarEastFlora dan banyak lagi!


3. Penghantaran pada hari yang sama pembelian dibuat
Penghantaran dibuat pada hari sama anda buat pembelian? Betul. Kalau dah pilih item dan sebelum check out, anda boleh pilih masa delivery yang anda nak. Senang saja. Tak perlu tunggu lama untuk barang sampai. Let's say item out of stock, concierge anda akan text and bagi alternatif lain untuk anda (maybe ganti barang/jenama lain dengan harga yang sama or etc).


4. Diskaun, diskaun dan diskaun! 


Untuk masa terdekat, anda boleh guna kod HBSPECIAL untuk menikmati diskaun sebanyak RM20 untuk pembelian anda yang lebih dari RM100. Istimewa untuk first timer dan kod ini hanya boleh digunakan sekali sahaja. Tertakluk kepada terma dan syarat.


Cara membuat pembelian di HonestbeeMY


Simple. 

1. Buka website HonestbeeMY
2. Semak alamat anda terlebih dahulu (ini untuk memastikan tempat anda ada dalam coverage delivery Honestbee).
3. Mula pilih item yang anda nak beli.
4. Double check item-item yang dipilih.
5. Sebelum check out, pilih delivery time yang anda nak dan juga masukkan kod diskaun (jika ada). 
6. Terima kod pesanan. Tunggu barang sampai!


Barang dah sampai. Mudah, kan? 


Apa lagi, jangan lupa download la aplikasi Honestbee kat telefon pintar korang. KLIK SINI untuk muat turun (sesuai untuk Android dan IOS). Selamat bershopping! #HonestbeeMY