Photos of the Week #1: Black & White

Sunday, September 27, 2015 Pojiegraphy Journal 9 Comments


Jom tengok gambar-gambar yang terpilih untuk minggu ini!

Hello there! Apa khabar semua? Best cuti? 
Alangkah indanya kalau tiap-tiap minggu macam ni kan? Cuti lepas tu kelas pula tak ada. Kini kita sudah hampir ke penghujung hari ahad dan besoknya confirm ramai yang akan rasa Monday blues. 

Walaubagaimanapun, ada sekolah dan IPTA di sekitar Selangor terpaksa cuti esok sebab keadaan jerebu masih lagi kurang baik. Beware guys! Kurangkan aktiviti luar dan banyak-banyak minum air. Since besok aku masih lagi 'cuti', makanya ada extra time untuk aku siapkan kerja yang tak siap-siap. Tolonglah buang sikap suka menangguh

Buat pertama kali, aku akan berkongsi beberapa gambar dalam segmen khas iaitu Photos of The Week bermula dari hari ini. Gambar-gambar akan dipilih secara rawak dan korang pilih la mana satu favourite korang ya. Just for fun and sharing purpose ;)

PHOTO A 
Gambar selfie diambil ketika dalam perjalanan ke salah satu temple di Visakhapatnam, India. Pengalaman yang sukar untuk aku lupakan 

PHOTO B
Gambar ini diambil secara rawak ketika aku berada di Koh Samui, Thailand. Ambil gambar pun penuh dengan gaya

 PHOTO C
Aku ambil gambar ni randomly masa tengah tunggu matahari terbit di Bromo, East Java. Kenapa? Sebab ini merupakan antara saat paling indah buat aku

Korang pilih mana satu? 

9 comments:

  1. pojie..aku suka gambar yg first.. nampak sungguh gaya backpacker .. ada gaya tersendiri.. :) owh yg no 3 tu pun aweaome.. nampak pencahayaan.. d sebalik gunung.. nice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sobri Yaacob,

      Haha. Gambar first tu dalam bus masa dekat India. Tengah penat tiba-tiba terfikir nak ambil gambar sebab lighting macam menarik. Yeah, gambar no 3 tu is one of my favourite. LOL

      Thanks anyway! ;)

      Delete
  2. Replies
    1. Hi Rafzan Tomomi,

      Yeah. Kita sama! (Eh!).

      Thanks ya. Pilihan yang sangat tepat! :)

      Delete
  3. Replies
    1. Hi Nizam Riadzi,

      Yup. Nampaknya gambar no 3 tu memang kegemaran orang ramai :)

      Thanks!

      Delete
  4. I like the No. 3 the most. Love the lights coming through the hills.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Dovy Lace,

      Yeah. You picked the right one - which ramai yang suka. It was a random shot.

      Thanks.
      Have a good day! ;)

      Delete
  5. Salam, aku suka nombor 3...eh 3 ke C ek..haha yg itu mcm moment gitu...nampak natural dan just nice...:D

    ReplyDelete