HOTEL REVIEW: LAGUNA REDANG ISLAND RESORT, TERENGGANU

Wednesday, July 15, 2015 Mohd Shahril Fawzy 2 Comments


Masih tercari-cari hotel atau resort untuk korang stay bila datang dekat Pulau Redang? Laguna Redang Island Resort merupakan antara hotel yang begitu terkenal bagi mereka yang ingin mencari keselesaan sambil menikmati keindahan laut dalam harga yang berpatutan. 

Dengan lokasinya yang begitu strategik, hotel ini juga selalu mendapat kunjungan daripada pelancong tidak kira dalam dan luar negara. Lagi-lagi bila musim cuti sekolah tiba, memang sukar untuk anda stay dekat hotel ini. 

- Kalau plan nak datang masa musim cuti sekolah atau any perayaan, adalah dinasihatkan agar anda book awal-awal. 

Kehadiran kami disambut dengan welcome drink yang sungguh menyegarkan serta set buffet untuk makan tengahari. Since tak lama lagi aku kena join Squid Jigging, aku hadkan makan tengahari walaupun terliur tengok makanan-makanan yang mereka sajikan.

Okay, nak jalan-jalan sekitar hotel ni? Jom ikut aku!


LOBBY


Ruang lobi resort ini jenis open air (nama pun resort kan?). Sambil menunggu bilik anda, bolehlah duduk dekat lobi ni sambil menikmati bunyi laut serta tiupan angin yang memberi anda ketenangan setelah penat. 





ROOMS


Resort ini juga mempunyai 222 bilik antaranya ialah Standard, Deluxe Garden, Deluxe Pool, Deluxe Sea, Premier Sea dan Laguna Suites. Menariknya tentang bilik-bilik di resort ini ialah konsepnya yang lebih kepada alam semula jadi. 


Bilik yang aku dapat ialah bilik Deluxe Garden. Bilik quite besar and ada 4 katil available untuk tetamu.  Yang bestnya ada individual balcony menghadap hutan. Bolehlah feeling duduk dekat hutan sekali. 

Pilihan antara bilik untuk katil King atau Twin; Terdapat 118 bilik jenis Deluxe Garden dan saiz bilik ini sekitar 400 sq ft. 


Bed



Ruang bersantai & Bilik mandi



Balcony



Greetings from Laguna Redang Island Resort


KEMUDAHAN LAIN
Color TV
Local TV channels & in-house movies
IDD (International Direct Dial) Telephones
Ceiling fan & air conditioning
Hair dryer
Hot & cold shower
Private balcony
Coffee & tea making facilities
Inter-connecting room available


OTHER ROOMS

Standard Room

Terdapat 10 bilik biasa yang mempunyai tiga katil single. Terletak berdekatan dengan Dive Centre juga menjadikan ia sebagai bilik untuk mereka yang gemar diving. Saiz bilik sekitar 300 sq ft. 

Jaraknya juga hanya sekitar 200m dari lobi utama dan juga beachfront

KEMUDAHAN LAIN
Color TV
Local TV channels & in-house movies
IDD (International Direct Dial) Telephones
Ceiling fan & air conditioning
Hair dryer
Hot & cold shower
Coffee & tea making facilities
Inter-connecting room available


Deluxe Pool 

Terdapat 50 bilik jenis Deluxe Pool yang memberi anda pemadangan sekitar swimming pool dan saiz bilik ini sekitar 400 sq ft. 

KEMUDAHAN LAIN
Color TV
Local TV channels & in-house movies
IDD (International Direct Dial) Telephones
Ceiling fan & air conditioning
Hair dryer
Hot & cold shower
Private balcony
Coffee & tea making facilities
Inter-connecting room available


Deluxe Sea

Terdapat 28 bilik jenis Deluxe Sea yang memberi anda panorama indah white sandy beach and deep blue sea. Bilik ini bersaiz sekitar 400 sq ft.


KEMUDAHAN LAIN
Color TV
Local TV channels & in-house movies
IDD (International Direct Dial) Telephones
Ceiling fan & air conditioning
Hair dryer
Hot & cold shower
Private balcony
Coffee & tea making facilities
Inter-connecting room available


Premier Sea

Terdapat 12 bilik yang sama seperti bilik Deluxe Sea dimana anda boleh menikmati keindahan pemandangan white sandy beach and deep blue sea. Cuma bezanya, bilik ini lebih ekslusif. 

KEMUDAHAN LAIN
Color TV
Local TV channels & in-house movies
IDD (International Direct Dial) Telephones
Ceiling fan & air conditioning
Hair dryer
Hot & cold shower
Private balcony
Coffee & tea making facilities
Inter-connecting room available


 Laguna Suite 

Terdapat 4 bilik jenis Laguna Suite dan bilik ini bakal memberikan anda penginapan yang sangat selesa dengan adanya bathtub, ruang tamu disertakan dengan sofa dan juga balkoni yang cukup mewah. Terbaik untuk anda menikmati terbit atau terbenamnya matahari. Saiz bilik ini sekitar 800 sq ft.

KEMUDAHAN LAIN
Color TV
Local TV channels & in-house movies
IDD (International Direct Dial) Telephones
Ceiling fan & air conditioning
Hair dryer
Hot & cold shower
Private balcony
Coffee & tea making facilities
Inter-connecting room available


RESTAURANT 








SWIMMING POOL






SOUVENIR SHOP









WALK AROUND


















MORE ABOUT LAGUNA REDANG ISLAND RESORT

Other Activities
Kayak
Massage
Snorkeling
Fishing Trip
Jungle Trekking
Equipment Rental

Official Website
 (to check rates and know more about this resort)

Rate


- Some room tak dapat coverage WiFi, don't worry you can still enjoy surfing internet dekat business center or just pergi dekat main lobby 

2 comments:

  1. untungla dok resort makan x payah basuh pinggan sendiri kan. hahaha

    ReplyDelete