APA YANG MENARIK DI TAMAN EKUESTRIAN PUTRAJAYA?

Thursday, June 25, 2015 Pojiegraphy Journal 3 Comments

TAMAN EQUESTRIAN PUTRAJAYA | Pernah tak terasa nak ride kuda ataupun datang spend time dengan kuda during weekends? Selain DARC, I just discovered another horse riding spot in Putrajaya. Apa tunggu lagi? Jom kita explore Taman Equestrian Putrajaya ni.

Sebelum ni tak pernah terfikir pun yang Putrajaya ni sebenarnya ada juga tempat yang best untuk dikunjungi, antaranya iaitu Taman Equestrian ni. Di sinilah tempat orang-orang yang tinggal di sekitar Putrajaya (kebanyakkannya) akan luangkan masa bersama keluarga. 

Taman yang terletak di sekitar Presint 5 ini juga dimiliki oleh Perbadanan Putrajaya (Council) dan telah pun beroperasi sejak November 2006. 


Joy ride & bonding time

Taman ini juga pernah menjadi tuan rumah untuk Premier Cup Series Horse Show, FEI Asian World Cup Qualifier dan Sukan Malaysia (SUKMA)

Taman Equestrian ini turut menawarkan riding lessons dengan professional trainer tidak kira untuk beginner mahupun yang sudah hebat menunggang kuda. If you need them, they're always available for you. Selain itu, ada juga joy rides and stable tours untuk para pengunjung. 


GAMBAR-GAMBAR DI SEKITAR TAMAN EQUESTRIAN PUTRAJAYA

Anda juga berpeluang untuk bergambar atau bagi kuda-kuda kat sini makan

These two horses are superbly active - they're friendly though
Me and the white shy horse
Good & complete riding equipment

The horse is ready for an action
Nice ambiance around this equestrian park - good for mind relaxing moment 
You won't get lost. There are signboards to direct you.
Riding lesson begins



RIDING LEVEL



Taman ini juga kids friendly where they can see the horse and play around the park, estimated 70 acre park.

MORE ABOUT PUTRAJAYA EQUESTRIAN PARK


RIDING SCHOOL OFFICE (OFFICE HOURS)
7.30 AM - 11.15 AM & 4.00 PM - 6.45 PM (Everyday)
Close on Monday

RIDING SCHOOL OPERATION HOURS
7.45 AM - 11.45 AM & 4.15 PM - 7.15 PM 
Close on Monday

RATE







OTHER FACILITIES 
Stables 
Polo Field 
Equestrian Field
Paddocs
Riding Track
Clubhouse
Pavilion
Toilets
Showers

CONTACT
Tel: 03 - 8881 1271

ADDRESS 
Taman Ekuestrian Putrajaya, Presint 5, 62200 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya, Malaysia

OFFICIAL WEBSITE

3 comments:

  1. Wah menarik ni..Mula2 tgk gqmbar pojie kat kuda tu tak skrool bawah lagi..ingatkan ada la gambar pojie tgh tggang kuda..krikk krikk tarak satu pon ..alahai ingatkan pojie g belajar ..hahahaa ambik gambar je mana aci..g laa belajar sekali..ke takut naik kuda,,,

    ReplyDelete
  2. Salam, owhh..aduh...aku dah berangan2 nak pergi belajar naek kuda, ingatkan free..hahahaha sekali rege mahal jugak..takpelah aku naik kuda yg masukkan syiling tu je lah haa~ btw, comel semua kuda. Yg putih tu mmg nampak sgt malu..hihi

    ReplyDelete