Dah muak dengan cerita pasal temple, kali ni nak share serba sedikit pasal hotel dekat Siem Reap. One of the nicest hotel here is Lé Meridien Angkor. Penginapan selama sehari disini sebelum berangkat ke Phnom Penh memang menakjubkan. Terasa lain bila duduk di sekitar sini berbanding dengan hotel Meridien yang lain. Nak tahu kenapa? 


Selepas perjalanan yang agak penat dari Kuala Lumpur hinggalah ke Siem Reap (takde la penat mana, penat otak saja), suddenly rasa excited tu datang bila nampak bangunan hotel ni yang begitu menarik kerana reka bentuk dan susunannya yang agak unik dan kemas. Remember, we're out of town. 


ENTRANCE





ROOM (SUITE)














EVENING COCKTAIL (LOUNGE)










BREAKFAST 











INTERIOR 




SWIMMING POOL













Tak tahu kenapa, kebetulan masa kitaorang datang ke sini, macam tak ramai orang sangat pergi dekat swimming pool. Mungkin musim hujan or diorang pergi waktu petang. Kosong je pool. Apa pun, their swimming pool is beyond of what we've expected. Konsep yang cantik & sesuai untuk buat photoshoot. 


LOBBY




Their lobby pun not bad. Nice & beautifully organized. When you're not going out and feels like staying at the hotel, lepak di sekitar lobby or swimming pool pun boleh. But, dah datang dari jauh ni takkan nak duduk hotel saja kan? Kenalah explore Siem Reap since its a nice place that is full with amazing histories. 


Lé Meridien Angkor Official Website