FOOD REVIEW: LATEST RECIPE @ LÉ MERIDIEN | ONE OF BEST BUFFET DINNER IN KL!

Sunday, May 31, 2015 Pojiegraphy Journal 5 Comments

Makan malam buffet menarik di Kuala Lumpur | Bila bercakap pasal makanan buffet, macam-macam terlintas dalam kepala kita. Sekarang ni, di mana-mana pun ada buffet meal for us to enjoy. Most of them adalah yang murah-murah dan sedap! One of the best buffet yang pernah aku rasa ialah Buffet Dinner at Latest Recipe, Lé Meridien, Kuala Lumpur.



Ruang sekitar Latest Recipe





Tempat yang kelihatan begitu elegan menambahkan lagi keselesaan kepada mereka yang asyik menikmati setiap hidangan yang disediakan di Latest Recipe. 



Apa yang aku suka pasal Buffet Dinner dekat Latest Recipe ni ialah hidangan makanan yang disediakan oleh mereka datang daripada pelbagai jenis citarasa dan antaranya ialah makanan Melayu, Cina, India, Barat dan juga Jepun. Tak perlu pergi banyak-banyak tempat, satu tempat saja pun sudah mencukupi. 

Sesaat aku melangkah masuk ke restoran ni, terus excited dan tak tahu mana satu nak makan dulu sebab terlalu banyak pilihan makanan yang ada depan mata. First thing first, sit down and enjoy your juice/tea dulu. Jangan gelojoh. LOL



Below are photos of the foods in Latest Recipe (Buffet Dinner)

Malay Cuisines









Indian Cuisines










Chinese Cuisines







Japanese Cuisines







Western Cuisines












Rasanya tak perlu explain each of the food. Tengok gambar saja pun dah boleh rasa keenakkan makanan diorang ni. Some foods are good and some of them are boleh la. Maybe sebab tak kena dengan lidah ni kot. Whatever it is, you have to atleast try all the foods. 



Foods brought to our table


Seafoods - slipper lobster and oyster [highly recommended for seafood lovers]



Fried rice, chicken kerabu and fried potato



Fresh salads with thousand island dressing



Fried chicken, kuey teow, cheezy bread and special fried rice with juicy meat



Indian cuisine - nasi briyani, tandoori chicken and prawn crackers




Grilled chicken, fried asparagus, creamy scallop and shrimp



Desserts


Juices and eye opener drinks specially for you



Kuih tradisional Melayu






Cakes - cheese, chocolate and more



Chinese Traditional Delight



Chocolate fountain - yummy



Caramel pudding



Special drinks - apple, mango, orange and more



Candies - to add up more colours 




Fun facts about Latest Recipe Buffet Dinner - Latest Recipe will feature culinary styles from Kedah, Kelantan, Perak, Penang, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Terengganu and Selangor.


Early Bird Promotion! 
Book early from now until 14 June 2015 and enjoy the discounted price of RM110 nett per person.

Price
MONDAY TO FRIDAY 
RM173 nett (adult) 
RM87 nett (child) 

SATURDAY + SUNDAY
RM161 nett (adult) 
RM81 nett (child + senior citizen)


Buffet Dinner Time
6.30 - 10.30 PM

Reservation

By WebsiteClick Here
By Phone: +60 3 2263 7434 

SPG members enjoy 20% off total food bill. T&Cs apply.

Official Website

5 comments:

  1. Salam! Ok jelez tgk header...hahaha
    Wow...klau dh buffet camni, mmg siap histeria pun boleh ni, banyaknyeeeeee pilihan makanan..aku cop sushi dan dessert dulu lah! Nice, rege pun nice...haha!

    ReplyDelete
  2. ada slipper lobster alone dah make it all worth it !

    ReplyDelete
  3. Menarik.. mmg patut singgah ni nanti.. terbuka selera tengok suasana tempat, apatah lagi hidangan2 yg ada tu...

    ReplyDelete
  4. Gambar no 7 apa kes masam mencuka camtuu..lapar eaa huhu..ke air masam sgt kuakuakua..selera plak tgk makanan yg terhidang terbentang tertengok kat dpn mata ni..Tetiba lapar di tgh mlm huhu..ok tanak tgk gmbar makanan dah..k bye

    ReplyDelete