FOOD REVIEW: KABBAS RESTAURANT, PHNOM PENH

Sunday, May 31, 2015 Pojiegraphy Journal 8 Comments

TOP 10 RESTORAN DI PHNOM PENH | Bila bercakap pasal makanan kalau dekat Cambodia ni, aku memang suka sebab makanan diorang obviously hampir sama dengan Thai. Aku memang penggemar makanan ala Thai ni. Siapa tak suka rugi. Kabbas Restaurant antara tempat yang menyediakan makanan sedap untuk peminat Tom Yam dan Som Tam (Kerabu).



Why pergi dekat sini? First, dekat dengan hotel. Second, sebab listed in TripAdvisor with good reviews. Dah dapat good review tu, apa lagi... JOM SERBU!


Masa menunggu korang tak akan terasa sangat apabila mereka apply konsep (seperti gambar diatas) dekat wall restoran diorang. Sambil menunggu tu, boleh la korang baca note yang ditinggalkan oleh setiap pengunjung yang datang sini. Macam-macam bahasa ada, you name it - Deutsch, Mandarin, France, Italy, Korea, Japan dan MALAYSIA.


Sementara tunggu makanan, sempat lagi browse through gambar-gambar pergi dekat Genocide Museum (Sempat lagi promote). Eh, rasanya gambar ni macam lari topik entri je. Bhahahaha


Berkenaan dengan restoran Kabbas ni, nothing much. I believe malam dekat sini mesti meriah dengan kunjungan mereka yang gemar night party - loud, young and wild. So, we decided untuk pergi waktu siang sebab tak ramai dan tenang. 

Don't worry. Tak susah pun nak cari restoran ni sebab it is situated at the center of Phnom Penh. With the 24 hours availability of Tuk Tuk, I can 100% sure you won't get lost. 



Apa agaknya pilihan kami?


Mango Lassi 
The best lassi i've ever had. Not too sweet, creamy and yet so fresh!
(Harga tak ingat, maaf)


Fried Vegetable Spring Roll and Fried Shrimp
Not bad. Bolehlah anda nikmati while waiting for the main course.
(Harga tak ingat, maaf)


Som Tam
Tengok gambar je korang dah boleh rasa betapa nikmatnya kerabu mangga ni. For the best taste, makan dengan nasi and tom yam.
(Harga tak ingat, maaf)


Tom Yam
Rasa memang perfect - pedas, masam, manis yang complete. Jangan lupa untuk cuba!
$3.30


Seafood Pad Thai
Not bad. Part yang aku suka ialah shrimp dia yang besar dan gebu. 
$3.00



Kabbas is waiting for you. Don't forget to drop by and have a taste of their great foods.

to read the review about Kabbas Restaurant via Trip Advisor


8 comments:

  1. Saya suka Tom Yam, Bang Pojie. Sangat suka. Sayang di Bogor sini jarang ada tukang jualan Tom Yam. Ada juga tak seenak Tom Yam di Thai.

    ReplyDelete
  2. okay...can give it a try kalau pegi sana nanti :)

    ReplyDelete
  3. Fuhhh.. tengok je dah selera.. apatah lagi klu makan.. mmg best ni.. :)

    ReplyDelete
  4. ruangan tinggalan note by customers tu paling style. simple but creative!

    ReplyDelete
  5. style gak yang note kat wall tu...... :D

    ReplyDelete
  6. Meriah tengok makanan tu.. tak lokek rencah dan bahan.. menyelerakan!

    ReplyDelete
  7. Waa sedapnyer..tak mkn lagi tapi tgk gambar pon dah bikin hati meronta nk mkn...mesti sedap ni..jeless weyy tgk pojie mkn kat luar negara huhu..ehh tetiba plak rasa cam nk mkn tomyam hahaha..

    ReplyDelete