CAMBODIA: THE KILLING FIELD, PHNOM PENH

Tuesday, May 26, 2015 Mohd Shahril Fawzy 7 Comments

Pengalaman ke Killing Fields membawa pelbagai emosi apabila aku berpeluang untuk lihat dan tahu setiap sejarah disebalik tempat ini. Entri ini secara umumnya akan memberikan anda view/idea tentang apa yang kita boleh lihat dan tengok dekat sini.



Lokasi Killing Fields ini agak jauh from our hotel. Basically, orang akan ambil teksi untuk ke sana because it is more convenient and cepat. The roads there sometime agak congested. It is highly advisable for you to take taxi if your location is quite far from the place.

We decided to take a tuk tuk. Unfortunately, along the way tu kitaorang stucked in slow traffic. Again, the road is dusty and its hot during that time. Nasib baik orang yang bawa tuk tuk tu pandai selit sana dan sini. Eh panjang pula introduction aku ni.



Brief explanation about Killing Fields

Killing Fields merupakan antara tempat menarik yang tourist memang akan pergi bila Phnom Penh. Apa yang menarik pasal tempat ni? It is just like other museum/historical attraction, but what I love about this place is.. it brings you to the world of Polpot Era - zaman dimana ramai orang Khmer diseksa tanpa belas kasihan.

Disini juga tempat dimana sekitar 1.7 hingga ke 2.5 million orang ditanam setelah dibunuh oleh rejim Communist Khmer Rouge.

Untuk attire, nothing much. But, if you believe in the value of respecting other’s place, it is better to dress up appropriately. For ladies, no night club attire plese. Bawa la selendang. For guys, no problem. Short pun okay but not toooooooo damn short. LOL

Mostly, their tourist attractions are convenient sebab they provide us the so called tour guide audio (different kind of languages) in which when you go from one section to another section, you’ll play the audio for you to understand. I don’t remember how much it costs us. So, kalau malas nak baca, this thing might help you.



Random Photos





















Actually nak juga cerita pasal apa yang telah terjadi masa zaman tu. But, i’m sure you can read somewhere, Google, perhaps. My job is only to deliver my experience here.


Somehow, I wonder and just couldn’t imagine their situation during that time. I have a mixed feeling walking through this Killing Field - curious and terribly sorry for what happened.



KILLING FIELDS

ENTRANCE FEE 
$6

OPENING HOURS
7.30 AM - 5.30 PM

LOCATION
PHNOM PENH, CAMBODIA

7 comments:

  1. 'Killing Fields'!!! huhuuu baca jer dah! terasa sesuatu...

    ReplyDelete
  2. i read a lot bout this place kat other blogs. The killing tree tu mmg jahanam...*emo

    ReplyDelete
  3. Menarik.. tempat yg patut dikunjungi juga klu ke sana ni. Thnaks sharing Pojie.. :)

    ReplyDelete
  4. fuh sampai 2.5m. sure seram tempat tu malam2

    ReplyDelete
  5. agaknya kalau berjalan waktu malam macamana eh? mungkin lagi seram, nasib dia bukak sampai jam 5.30pm...

    ReplyDelete