Tak Tahu Mana Nak Simpan/Jual Buku Teks/Nota? Jom Ke #JualBukuMC

Wednesday, March 11, 2015 Pojiegraphy Journal 10 Comments

Sebagai pelajar universiti, kita pasti akan membeli buku teks sebagai keperluan untuk subjek yang kita ambil bagi setiap semester. Ada pelbagai cara untuk mendapatkan sumber buku teks ni. The problem yang kita selalu hadapi ialah bila masuk semester baru, mulalah tercari-cari cara nak jual/bagi buku teks kita kepada junior. 

Some of them might just keep those books for their future references and some of them might also think to let go their text books because they just don't have any idea about where to keep those books. 


Journalism Society telah menganjurkan satu event untuk membantu para pelajar Komunikasi dan Pengajian Media, UiTM Shah Alam dalam menjual dan membeli buku teks yang mereka tidak perlukan lagi/perlukan untuk semester terkini

Selain daripada membantu para pelajar, program yang berlangsung di Perpustakaan Fakulti Komunikasi & Pengajian Media ini juga bertujuan untuk mengeratkan lagi hubungan antara warga fakulti komunikasi dan pengajian media (Masscomm).


Sekitar jam 2 petang, mereka telahpun menerima banyak buku untuk dijual kepada para pelajar lain. Nampaknya sambutan agak menggalakkan. Kudos to the organizer!


Program ini berlangsung selama dua hari - hari rabu (11 Mac 2015) adalah hari khusus kepada mereka yang ingin menjual buku manakala pada hari khamis (12 Mac 2015) pula adalah untuk mereka yang ingin membeli buku. Program ini akan bermula seawal jam 10 pagi sehingga 5 petang.


Orang ramai sempat datang untuk melihat buku-buku yang bakal dijual pada keesokkan harinya. This is their right time to book and survey the books that they needed for this semester.


While waiting orang datang untuk serahkan buku mereka, sempat juga ahli commitee baru untuk Journalism Society bermesyuarat berkenaan dengan segala rancangan bagi semester kali ini. 


Tak tahu di mana Perpustakaan Masscomm? Look for this door and poster as a guide for you (I'm sure all of you are familiar with this library - port untuk menikmati aircond while waiting for next class. LOL).


Pardon me of being extra poyo. Bahahah! We (Journalism Society Committee) will be in charged for this program under our very own president Hafizi Rosli. If you have queries regarding this program, kindly contact us through our official Twitter or Instagram Account - @JournalismUiTM

Twitter: @JournalismUiTM
Instagram@JournalismUiTM

Tak sempat nak hantar buku today? Don't worry, you still have your chance tomorrow (possible by 12 noon). Hurry up! because tomorrow is gonna be the last day. Don't miss to get the books that you needed for this semester. 

10 comments:

  1. Replies
    1. Hehe abg Mkl..terlebihhh ngengadaaa laa tu maknanya hahahaha..sabo sabo..tanya pojie tanya pojie

      Delete
    2. abe mkl tahu tak Poyo tu ape?

      Delete
    3. Poyo tu mcm telur puyuh laa.. :D :D

      Delete
  2. Bagus jugak bila ada program sebegini..Daripada buku tu dibiar tak terusik baik jual jer ..dpt jugak manfaaat utk org lain..sama2 berkongsi ilmu..kadang2 buku yg kita nak harganya terlaLu mahal..bila dah buat jualan mcm ni dpt laa pelajar lain mendapatkan buku2 ini dgn harga berpatutan

    ReplyDelete
  3. Rumah akak pun banyak buku... huhuhu..

    ReplyDelete
  4. Menarik, mudah dan menjimatkan mcm ni...

    ReplyDelete
  5. Betul tu, buku2 da taktau nak letak mane... new sem, n

    ReplyDelete