Terbang ke Koh Samui!

Friday, February 13, 2015 Pojiegraphy Journal 15 Comments

Salam semua. Dah hampir tiga hari dekat Koh Samui ni since khamis lepas. Belum sempat lagi nak update entri seterusnya berkenaan dengan Bali. InsyaAllah, pulangnya aku dari Samui ni akan ku update entri sebanyak mungkin sampai muntah korang baca. Ini macam ala-ala live update la ni. Hew 

Kebetulan pula result exam keluar sehari selepas sampai di sini. Rasa nervous teramat nak tahu pasal result tu. Takut pula mood journey ni terganggu bila tahu pasal result. Ada sesiapa berani nak tolong checkkan? Dup Dap Dup Dap.

Perjalanan ke Koh Samui ni agak memenatkan juga ya. Nanti aku akan update full story pasal pengalaman ke Koh Samui. Yang penting, susah nak nampak pelancong asian dekat sini kerana rata-rata semuanya orang barat. 

Tibanya di Koh Samui. Semua berpusu-pusu nak keluar dari feri. 

Persekitaran sekitar Chaweng Beach pada waktu tengahari.

Bila travel, lupakan hasrat untuk diet #FatJourney

Doakan perjalanan semuanya dalam keadaan selamat dan sejahtera ya. InsyaAllah. Eh okay la. Masa dah nak habis! Makcik kat sebelah ni dah jeling-jeling dah aku guna internet lama sangat. Ops. Now nak siap-siap untuk buat aktiviti seterusnya. See you guys soon!


Pernah dengar pasal Koh Samui tak? Ramai orang cakap Koh Samui ni is another version of Maldives tapi versi dekat Thailand. Air super jernih, environment tenang dan yang penting penuh dengan aktiviti melibatkan alam semula jadi. 

15 comments:

  1. aihhh dari Bali flight direct ke Koh Samui ke? hahahahhahaahah daebak!!

    ReplyDelete
  2. wow!
    baru pasang niat nk pegi sni ...huhu
    best tak best tak? :)

    ReplyDelete
  3. Best tuh..tp baca trum naik flight, bot bgai...mcm jauhhhh je rasa...hehe

    ReplyDelete
  4. tak sabarnya nak baca next entry hahaha

    ReplyDelete
  5. Kaki pantai ler ni..

    Happy travelling!

    ReplyDelete
  6. Mak aiii Koh Samui pulak dah..Mmg kaki traveL betul laa ni hahahaha..Result dah kuar eaaa..ala takut plak dia..nak suh check haa aahh bawak sini ic nak check..Tak ramai eaa pelancong asia kat sini..biasala kan org barat mmg suka tempat2 camni nak release tennnsennnn hahaha..Wah live updapte gtuiu..Ok la sesekali live update..Koh samui ..ok pernah dengar dan ada jugak rasa nak g sana masa zaman muda2 dulu ..tapi bila ada anak ni kan kan kan nak g kt tempat yang boleh buat anak2 gembira..

    ReplyDelete
  7. Mak aiii Koh Samui pulak dah..Mmg kaki traveL betul laa ni hahahaha..Result dah kuar eaaa..ala takut plak dia..nak suh check haa aahh bawak sini ic nak check..Tak ramai eaa pelancong asia kat sini..biasala kan org barat mmg suka tempat2 camni nak release tennnsennnn hahaha..Wah live updapte gtuiu..Ok la sesekali live update..Koh samui ..ok pernah dengar dan ada jugak rasa nak g sana masa zaman muda2 dulu ..tapi bila ada anak ni kan kan kan nak g kt tempat yang boleh buat anak2 gembira..

    ReplyDelete
  8. Salam, gila heaven hidup kau ni bro..hahaha tp best lah dpt pergi travel dan tgk budaya org sana camne kan..apa pun have a safe journey and share apa2 yg best kat sane ye..hahah

    ReplyDelete
  9. Salam, chop! blog kau ni xde letak archive or aku yg xperasan ea? aku nak bace entry2 before ni yg aku belum bace lagi, tp nak ke older post cam xjumpa button pulak..hahah, yg ade previous button, tp tu untuk satu entry ke belakang je, belakang2 lagi dah xde dah..

    ReplyDelete
  10. Seronok travel mcm ni.. dpt mengukur melihat dunia dari mata burung. Dari satu destinasi ke destinasi yg lain.. best.. :)

    ReplyDelete
  11. Best Koh Samui... saya pernah ke sini...

    ReplyDelete
  12. happy holiday..nanti balik kongsi picture yg best2 tu..sebut je pantai...huhuhu alergic dah

    ReplyDelete
  13. wahhhh belum pernah ke sana dan teringin nk ke sana ..best

    ReplyDelete