Sheraton Bali Kuta Resort - located in the heart of Kuta Beach

Monday, February 23, 2015 Pojiegraphy Journal 24 Comments

Hujung minggu tak lama lagi tiba. Since hujung minggu ni merupakan hujung minggu terakhir sebelum kuliah untuk sementer baru bermula, terpaksa segmen hotel review diawalkan sikit. Hehe. Ini untuk mengelakkan rasa pedih hati sebab cuti dah nak habis. 


Siapa saja yang datang ke Bali, mesti akan cuba untuk book hotel yang selesa ditemani dengan view cantik (especially mereka yang datang untuk berbulan madu atau santai merehatkan minda setelah penat bekerja). Sheraton Bali Kuta Resort merupakan antara salah satu pilihan yang sesuai buat mereka yang planning untuk duduk di sekitar Kuta Beach.

Just like other SPG hotels, Sheraton Bali Kuta Resort juga menawarkan pelbagai perkhidmatan dan fasiliti terbaik buat para tetamu yang berkunjung ke hotel ini. Bermula dengan lokasinya yang strategik hinggalah kolam renang yang cantik dijadikan sebagai tarikan utama orang memilih hotel ini.


Apa yang menarik pasal hotel ni? Lokasinya yang begitu strategik kerana senang nak akses ke other attractions sekitar Kuta ni such as restaurants, markets and more. Jalan kaki pun boleh. Turun je bawah hotel terus boleh shopping dekat markets nearby (kalau nak beli baju and other souvenirs).

Bagi mereka yang suka suasana havoc, tempat ni sesuai la kerana pabila tibanya waktu malam, confirm area ni pung pang pung pang. Meriah dengan bar dan sebagainya. Senang cerita, Kuta ni is more kepada orang-orang muda yang suka parti sampai pagi. 


Main Lobby


Restaurant


Tertarik dengan deco perhiasan dekat main lobby ni. Artistik!


Way to your room


Bathroom


Bed



Bathroom


Wardrobe


Main lobby


Swimming Pool - infinity pool with a great view of Kuta beach


Gym berdekatan dengan swimming pool


Cafe yang cukup selesa for breakfast, lunch and dinner (they offer various kind of foods for breakfast, lunch and dinner)


Their breakfast is quite good. Banyak jugalah boleh dimakan - banyak variety buah-buahan, sushi and banyak lagi.


Time to enjoy our precious breakfast!


The best part about their cafe is you can enjoy the view of Kuta beach while you're having your meals here. Itu yang menarik - dapat tengok orang lalu lalang sekitar Kuta dan juga dapat tengok orang berpusu-pusu menuju ke pantai dengan berbikini ops. Hahaha. (reffering to those matsallehs)


Siapalah tak suka bila keluar dari balkoni bilik dan terus dapat menikmati pemandangan yang secantik ini? Haih. I wish to own a house with this kind of view. Barulah rasa semangat tiap-tiap pagi bangun (tetap kena bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang).


Dah check out hotel dia. Sekarang, jom kita explore sekitar Kuta pulak! 


ADDRESS
Jalan Pantai Kuta, Kuta, Bali 80361, Indonesia

Sheraton Bali Kuta Resort official website

#spglife

24 comments:

  1. cantik betul hotel2 diorang kan... bathroom tu dapat tido dalam tu pun best dah hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu laa. Ditambah pula dengan suasana laut tu.. lagi rasa heaven sangat nak santai rehatkan diri! Phew

      Delete
  2. Lawanyaaaaaa ! Memang kalau bangun tido view cantik camne , terus semangat. Eh ? Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kira macam ni pemberi semangat la dekat kita. Kalau view cantik, confirm rasa semangat.

      Delete
  3. Wahh cantiknyerrr..menarik betul hotel nie..lobi hotel pon dah cantik apalagi la kat bilik lagi la cantik..kalau yg suka havoc havoc blh la kot duk kat sini..hehehe,..suasana kat kolam renang tu cantik sangatt..gambar gelas kat atas meja tuu fuhh menarik..panjat kerusi ke ambik gambar cam gini hehehe..apapon macam selalu gambar pojie mmg terbaikk..

    ReplyDelete
  4. Hehehe kuliah dah nak mula dahh..ok la tu takan nak bercuti jer..layan kuliah pulak.hehehe selamat menelaah pelajaran..all the best pojie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Kak Lya... kalau ada rezeki lebih boleh la berkunjung ke sini lagi. Dapat pijak sekejap pun jadi la untuk amek gambar hehehe. Yup, kuliah dah mula isnin ni.. hmmm. Rasa tak puas pula cuti tapi dah lama sangat cuti. Better aktifkan otak ni semula. Thanks Kak Lya!

      Delete
    2. InsyaAllah ada rezeki pojie nak g lagi...hehehe aktifkan balik sel sel otak yang sedang berhubung.Wc Pojie..

      Delete
  5. yeah bila tibanya waktu malam lah paling best.. boleh berpesta, perparty, berclubbing sampai pagi. kahkah.. lulz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhahaha! Masa siang, rehat habis-habisan... bila malam menjelma, haaa time tu la nak berjimba bagai nak rak. Isk isk isk. Habis aku kalau mak aku baca ni. Bhahah!

      Delete
  6. Replies
    1. betul! View dia tu paling menarik sekali!

      Delete
  7. Cantiknya view.. view dari hotel pun dah cantik. kalau pergi melawat kawasan sekitar mesti lagi cantikkan..

    Bahaya cuaca panas melampau terhadap diri. Ketahui kesan panas melampau dan tips dan cara untuk sihat di musim panas.

    http://ciknainthehouse.blogspot.com/2015/02/Keburukancuacapanasmelampau.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Betul tu. Cantik tiada tandingan. Thanks awak. Saya dah follow blog awak!

      Delete
  8. bathroom dgn katil tu separated by cermin je ke? or boleh tutup? haha segannya. hotel ni serius nampak eksklusif sangat. untuk betul2 bercuti rehatkan diri, memang sangat sesuai la :D

    ReplyDelete
  9. High Class nya , gi hari tu sekadar berjalan sekitar area Kuta dan Pantai Kuta je. Stay tempat lain. Bali mmg cantik!

    ReplyDelete
  10. Cantik hotel ni.. kemas, bersih dan nampak ekslusif. Hotel mcm ni mmg buat kita bertenaga & bersemangat utl melancong dgn lebih ceria.. Best.. :)

    ReplyDelete
  11. Sheraton depan Kuta Beach? Hmmm... bebetul depan pantai di tempat yang pung pang pung pang... hmmmm... kalau tak salah masuk sikit ke dalam ni ada Hotel Sandy Beach yg kami pernah tinggal dulu tu... berhantu hotel tu...

    Kalau dapat lah hotel Sheraton ni haritu memang bahagia lah hidup nampaknya...

    Belajar kat mana tu Pojie yang dah nak start tu... hehehe

    ReplyDelete
  12. Best kan dapat melancong negara owg...Hurmm

    ReplyDelete
  13. Dah semua puji hotel ni nice view ha! memang nicelah maknanya tu.
    Tapi Mrs. A nak kuar tajuk sikit ni...
    Kenapa entry 'hidup seorang penulis blog, dihargai atau sebaliknya?' page not found.
    huhhuuuhuu... baru jer... nak baca ni tapi page not found la pulak :-(

    ReplyDelete
  14. waa. smuanya menarik. cantik!. suka tngok gmbar2 kat blog pojie. :)

    ReplyDelete
  15. bilik mandi paling cantik, from bed direct to bathroom.. nice betul. jap, rate bilik ni berapa untuk semalaman?

    ReplyDelete
  16. pemandangan cantik , interior bercirikan moden . syok ni

    ReplyDelete