Hujung minggu tak lama lagi tiba. Since hujung minggu ni merupakan hujung minggu terakhir sebelum kuliah untuk sementer baru bermula, terpaksa segmen hotel review diawalkan sikit. Hehe. Ini untuk mengelakkan rasa pedih hati sebab cuti dah nak habis. 


Siapa saja yang datang ke Bali, mesti akan cuba untuk book hotel yang selesa ditemani dengan view cantik (especially mereka yang datang untuk berbulan madu atau santai merehatkan minda setelah penat bekerja). Sheraton Bali Kuta Resort merupakan antara salah satu pilihan yang sesuai buat mereka yang planning untuk duduk di sekitar Kuta Beach.

Just like other SPG hotels, Sheraton Bali Kuta Resort juga menawarkan pelbagai perkhidmatan dan fasiliti terbaik buat para tetamu yang berkunjung ke hotel ini. Bermula dengan lokasinya yang strategik hinggalah kolam renang yang cantik dijadikan sebagai tarikan utama orang memilih hotel ini.


Apa yang menarik pasal hotel ni? Lokasinya yang begitu strategik kerana senang nak akses ke other attractions sekitar Kuta ni such as restaurants, markets and more. Jalan kaki pun boleh. Turun je bawah hotel terus boleh shopping dekat markets nearby (kalau nak beli baju and other souvenirs).

Bagi mereka yang suka suasana havoc, tempat ni sesuai la kerana pabila tibanya waktu malam, confirm area ni pung pang pung pang. Meriah dengan bar dan sebagainya. Senang cerita, Kuta ni is more kepada orang-orang muda yang suka parti sampai pagi. 


Main Lobby


Restaurant


Tertarik dengan deco perhiasan dekat main lobby ni. Artistik!


Way to your room


Bathroom


Bed



Bathroom


Wardrobe


Main lobby


Swimming Pool - infinity pool with a great view of Kuta beach


Gym berdekatan dengan swimming pool


Cafe yang cukup selesa for breakfast, lunch and dinner (they offer various kind of foods for breakfast, lunch and dinner)


Their breakfast is quite good. Banyak jugalah boleh dimakan - banyak variety buah-buahan, sushi and banyak lagi.


Time to enjoy our precious breakfast!


The best part about their cafe is you can enjoy the view of Kuta beach while you're having your meals here. Itu yang menarik - dapat tengok orang lalu lalang sekitar Kuta dan juga dapat tengok orang berpusu-pusu menuju ke pantai dengan berbikini ops. Hahaha. (reffering to those matsallehs)


Siapalah tak suka bila keluar dari balkoni bilik dan terus dapat menikmati pemandangan yang secantik ini? Haih. I wish to own a house with this kind of view. Barulah rasa semangat tiap-tiap pagi bangun (tetap kena bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang).


Dah check out hotel dia. Sekarang, jom kita explore sekitar Kuta pulak! 


ADDRESS
Jalan Pantai Kuta, Kuta, Bali 80361, Indonesia

Sheraton Bali Kuta Resort official website

#spglife