Enjoying Japanese-Californian Cuisine with Wasabi Bistro, Mandarin Oriental Kuala Lumpur!

Wednesday, February 04, 2015 Pojiegraphy Journal 13 Comments


Calling out for Japanese cuisine lovers out there! *hands up* I am a fan of Japanese cuisine - enjoying their different type of sushi(s). Usually I will go for Sushi Zanmai but recently we decided to have a dinner at Wasabi Bistro, Mandarin Oriental KL.

Antara menunya yang menjadi kegemaran orang ramai iaitu Mango Salad, Kumi's No.1, Papaya Motoyaki and Kobe Beef, restoran yang terletak dalam hotel Mandarin Oriental ni mempunyai environment yang agak tenang dan selesa.


Kalau nak dapatkan lebih feel and tengok chef mereka tengah menyediakan makanan, anda boleh duduk dekat front row seat dekat sushi bar. Kalau nak privacy, anda juga boleh request untuk private table (ada tiga private rooms which muat untuk seramai 10 orang).


View yang cukup selesa dan tenang



Complimentary starter - not bad. 




Soft Shell Crab Sushi



Kumi's No 1



Saba Shio



Yaki Udon



Goma Ice (Dessert)



WASABI BISTRO

Cuisine
California-Japanese

Lunch
12 - 2.30 pm

Dinner 
6 - 10.30 pm

Contact No
+60321630968

Official Website

or Click Here to make an online reservation and ENJOY YOUR LUNCH/DINNER!


Regards,
Pojie

13 comments:

  1. Good review! and loveeeee all the food photos!!!! I wonder which one u enjoy more, the foods,ice cream or getting the pic taken.. heeheee

    ReplyDelete
  2. Wow makanan tu semua buat tekak kita ni rasa cam nak menelan jer hahhaha ....Gambar menarik review best semestinya terbaik ..Gambar paling atas hehehe pedasss sgt ker tuuu ..Good job Pojie...

    ReplyDelete
  3. alo comey memek muka Pojie hahaha jarang makan wasabi sebab biasa bedal sos cili je makan dengan sushi

    ReplyDelete
  4. Tempat yg menarik, terbaik & sesuai utk occasion tertentu. Paling tidak pun bersantai dgn geng alumni atau keluarga pun menarik ni. Thanks sharing Pojie.. :)

    ReplyDelete
  5. nampak menarik.. tp malanngnyer.. kite ni tekak org kampung.. susah nooo nak terima makanan lain.. haishhh sedih dengan diri sendiri hahahaha btw nice review pojie :)

    ReplyDelete
  6. Pojie, tak ajak pun join makan-makan... kak ana suka tengok foto2 ni nampak menyelerakan sangat.. :)

    ReplyDelete
  7. Saya ni pun bukan penggemar makanan jepun, tapi bila tengok gambar2 awak ni terus rasa macam nak makan.

    ReplyDelete
  8. Ana kurang ke tempat2 begini, nampak menyelerakan lah pulak... hehehe

    ReplyDelete
  9. Salam, hai (n_n)...aku dah datang, sila bentang karpet merah please~
    Owh nice...sushi2 dan segala makanan dia nampak sangat menyelerakan...hahah dulu aku xmakan sushi2 bagai ni, tapi sejak makan sushi yang salu jual kat Jusco tu, lidah aku dah boleh terima dah makanan jepun camni, KECUALI YANG MENTAH...memang tak makan..
    nice restaurant, mesti mahal sikit kan regenye, hahah

    ReplyDelete
  10. nampak sedapp pulaaaaa.. :D btw, tq letak blog syira lokman di bloglist

    ReplyDelete
  11. sis JM suka mkanan JEpun..mmg suka sgt tapi kalau di ajak ke tem[at mkn macam ni ...terus kecut urat perut sbb "X MAMPU" dgr nama restoran dah serem!!!

    ReplyDelete