Tahukah anda bahawa terdapat satu kedai yang menghidangkan karipap begitu rangup dan sedap di sekitar Nu Sentral? Niat asal datang ke sini adalah untuk explore Nu Sentral ni (loser habis baru nak jejak kaki kat sini). Nice place, mostly stores yang ada dekat sini memang best-best. Datanglah ke Nu Sentral! 

After we had our lunch, we just decided to see what is nice in here. Suddenly, tiba-tiba tertarik dengan satu kedai yang berada di satu sudut berdekatan dengan Kenny Rogers and The Ballroom which is Kampong Kravers (tengok nama pun dah curious to know what they got for us).

Ada macam-macam makanan yang dihidangkan (mostly makanan ringan). Among all makanan yang dibeli, pilihan aku sudah tentulah karipap mereka yang cukup rangun dan penuh dengan rasa yang umpph!


Rupa kedai Kampong Kravers


Senarai menu yang disediakan buat para pelanggan


First time datang and have no idea whether their foods are delicious ataupun sebaliknya. So, decided untuk pick apa yang telah dipaparkan dekat kaunter (kira highlight from them la tu). 


Tertarik juga untuk beli Hot Bilis ni. Packaging nampak menarik dan ternyata memang HOT!


Lemongrass Ginger & Herbal Tea


Anda juga boleh beli frozen karipap yang sediakan untuk digoreng pada bila-bila masa anda nak.


Pelbagai jenis karipap untuk dipilih (ada macam-macam rasa)


Western foods - nice one (another unique combination with their name 'Kampong')


Untuk cream puffs, ada macam-macam rasa (Vanilla, Custard, Durian dan Cempedak). Cempedak? Ini rare (for me). Tak pernah dengar lagi cream puff perisa cempedak. Rasa lain macam je tekak bila dengar cempedak tu. Tapi durian okay pula. Bahaha


Menariknya pasal Kampong Kravers ni ialah untuk cream puff, they don't serve you the one yang ada dekat display area. They will take your order and buat cream puff ni on the spot. Maksudnya, you'll get the fresh and new one instead of yang ada dekat display tu. Macam ni la usaha mereka dalam mengekalkan kesegaran cream puff mereka. Brilliant!


3 for RM 4.90
Betapa kaya dengan krim dan gebu betul cream puff mereka ni


RM9.90
Akhirnya terperdaya juga untuk beli Hot Bilis ni. Try sikit je dah meleleh air liur sebab pedas!


3 for RM4.90
Selalu kita dengar "Rasa, tak seindah rupa" kali ni aku nak cakap "Rupa, tak seindah rasa". At first, agak tak tertarik dengan karipap mereka but tiba-tiba tangan ni gatal dok ambil tester saja suka-suka lepas tu straight away beli karipap diorang kerana rasa dan struktur (rangup) karipap ni memang sedap!


Jangan risau. Kampong Kravers bukan sahaja terdapat di Nu Sentral. Terdapat beberapa cawangan lagi seperti yang anda nampak dalam gambar di atas tu. 

To find out more about Kampong Kravers