Best Karipap by Kampong Kravers!

Sunday, February 22, 2015 Pojiegraphy Journal 12 Comments


Tahukah anda bahawa terdapat satu kedai yang menghidangkan karipap begitu rangup dan sedap di sekitar Nu Sentral? Niat asal datang ke sini adalah untuk explore Nu Sentral ni (loser habis baru nak jejak kaki kat sini). Nice place, mostly stores yang ada dekat sini memang best-best. Datanglah ke Nu Sentral! 

After we had our lunch, we just decided to see what is nice in here. Suddenly, tiba-tiba tertarik dengan satu kedai yang berada di satu sudut berdekatan dengan Kenny Rogers and The Ballroom which is Kampong Kravers (tengok nama pun dah curious to know what they got for us).

Ada macam-macam makanan yang dihidangkan (mostly makanan ringan). Among all makanan yang dibeli, pilihan aku sudah tentulah karipap mereka yang cukup rangun dan penuh dengan rasa yang umpph!


Rupa kedai Kampong Kravers


Senarai menu yang disediakan buat para pelanggan


First time datang and have no idea whether their foods are delicious ataupun sebaliknya. So, decided untuk pick apa yang telah dipaparkan dekat kaunter (kira highlight from them la tu). 


Tertarik juga untuk beli Hot Bilis ni. Packaging nampak menarik dan ternyata memang HOT!


Lemongrass Ginger & Herbal Tea


Anda juga boleh beli frozen karipap yang sediakan untuk digoreng pada bila-bila masa anda nak.


Pelbagai jenis karipap untuk dipilih (ada macam-macam rasa)


Western foods - nice one (another unique combination with their name 'Kampong')


Untuk cream puffs, ada macam-macam rasa (Vanilla, Custard, Durian dan Cempedak). Cempedak? Ini rare (for me). Tak pernah dengar lagi cream puff perisa cempedak. Rasa lain macam je tekak bila dengar cempedak tu. Tapi durian okay pula. Bahaha


Menariknya pasal Kampong Kravers ni ialah untuk cream puff, they don't serve you the one yang ada dekat display area. They will take your order and buat cream puff ni on the spot. Maksudnya, you'll get the fresh and new one instead of yang ada dekat display tu. Macam ni la usaha mereka dalam mengekalkan kesegaran cream puff mereka. Brilliant!


3 for RM 4.90
Betapa kaya dengan krim dan gebu betul cream puff mereka ni


RM9.90
Akhirnya terperdaya juga untuk beli Hot Bilis ni. Try sikit je dah meleleh air liur sebab pedas!


3 for RM4.90
Selalu kita dengar "Rasa, tak seindah rupa" kali ni aku nak cakap "Rupa, tak seindah rasa". At first, agak tak tertarik dengan karipap mereka but tiba-tiba tangan ni gatal dok ambil tester saja suka-suka lepas tu straight away beli karipap diorang kerana rasa dan struktur (rangup) karipap ni memang sedap!


Jangan risau. Kampong Kravers bukan sahaja terdapat di Nu Sentral. Terdapat beberapa cawangan lagi seperti yang anda nampak dalam gambar di atas tu. 

To find out more about Kampong Kravers

12 comments:

  1. alaahhh kecewa sebab takde cawangan di utara.. huhuhu
    nampak sedaaaappppp..

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap..tapi harga ok tak bagi diri Pojie ?

    ReplyDelete
  3. seriously? sedap eh? banyakkkkk kali lalu lalang situ..xpnah terasa nk cuba pun..kne cuba ni..kecur liur sudaaaa.

    ReplyDelete
  4. Lalu je depan kedai ni masa kat IOI ritu.. kalau teringin tu boleh la singgah..

    ReplyDelete
  5. level mana ni.. kena pergi terjah jugak

    ReplyDelete
  6. LOSER habis? kalau camtu sis JM dalam kategori tu jugak :-)..lokasi NU Sentral pun x tahu kat mana tau

    Woww..review yg sangat menarik bila ckp sedap, rangup tu yg rasa terliur petang2 nih..ehh..ada cawangan di IOI Mall Putrajaya lah...CANTIK!!!...bagaiamana pula dengan inti..kentang semata2 or ada inti daging ayam n lembu..biasa kan karipap ni..bila gigit je inti dalam tu byk ruang kosong..mmg FRUST

    ReplyDelete
  7. Huhuhu telan air liur dah ni bila dgr karipap hehe..Nampak tak cantik mana tapi kalau rasa sedapp mmg berbaloi2 la beli kan kan kan..Hot bilis ngan Lemongrass Ginger & Herbal Tea tu bekas dia tu sama jer..jangan tertukar sudah masa beli..Beza kat tudung jer ..Alahai tak penah lagi makan cream puf yang orang buat on the spot..kita nak jer order pastu dapat..biasa beli yang dah sejuk huhuhu..tiga bijik rm4.90 ok la harga dia..dah la panas2 fresh lagi tuuu..tergoda kejap ..mintak tiga bijik , nak yg durian punya,,..hehehe.apa2 pon mmg berbaloi..Terbaik..nice sharing pojie..Rasa cam nak makan jer hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Packaging diaorg pon smart jerr..dgn suasana yg kemas dan teratur..

      Delete
  8. Fuyoo terliur tengok.. Selalu ada urusan kat Pavilion tapi tak perasan pulak. Mmg akan singgah klu ada kesana nanti.. tak tahan tengok ni Pojie.. best2.. sgt2 best. Thanks sharing.. :) :)

    ReplyDelete
  9. Naseb baik tak teringin. Jenuh le husband nk kena g cari kat mak buyung ni..ehehee

    ReplyDelete