Jangan terkejut dengan headline yang diberikan tu. Saja nak bagi impak lebih sikit. Untuk entri kali ini, aku akan bercerita dengan pengalaman makan di one of best BBQ buffet restaurant here in Kota Kinabalu

Kenapa dilabel sebagai one of best steamboat buffet restaurant? sebab even weekdays pun penuh. Plus, suasana yang agak tenang & menarik serta yang paling penting is OPEN AIR. Tidak lain tidak bukan, inilah Beijing Buffet BBQ Restaurant yang terletak di sekitar Jalan Bukit Padang, Taman Tun Fuad


Muka bahagia dapat makan sedap dengan keluarga tersayang *tengah khusyuk tu, jangan kacau*





Kebetulan restoran ni memang dekat dengan rumah (dalam 10mins drive), kitaorang decide untuk ke sini sekali gus untuk celebrate birthday ayah & juga kepulangan daku ke kampung halaman. Hihi



APA YANG MENARIK TENTANG BEIJING BBQ BUFFET RESTAURANT?


Environment yang agak tenang, selain itu view pun cantik ditambah dengan elemen alam semula jadi di sekitar restoran ni membuatkan suasana tu bertambah lebih tenang dan indah. 



Weekdays pun pack dengan orang ramai yang datang ke sini untuk menikmati makanan yang telah disediakan oleh restoran ni. Makanan-makanan yang ada kat sini pun not bad juga la. Siapa yang suka seafood, memang beruntunglah!





Macam-macam lauk yang mereka sediakan, pelbagai jenis sos, sayur, desserts, starter dan sebagainya. Hampir semua aku rasa dan ada yang memang jadi kegemaran aku dan ada juga yang "Okay laaa". Biasalah, tu ikut citarasa lidah sendiri kan?



Sama seperti restoran BBQ buffet yang lain, mesti akan ada alat diatas ni untuk bagi para pelanggan enjoy masak sendiri makanan-makanan yang diorang dah ambil. Part yang aku paling suka, ambil apa saja aku nak and then masak before semua tu selama dingappp. 



with my dearest dad & mom



with the brothers and sisters (most of them were not included in this picture)



Best way to enjoy your foods is by sharing the happiness with your loved ones - I truly enjoyed my dinner here at Beijing BBQ Buffet Steamboat (Habislah kena workout lebih untuk hilangkan lemak-lemak ni balik).


Things I love about this restaurant:
- Open air (selesa dan tak lemas dengan asap mini bbq tu)
- Suasana dikelilingi dengan alam semula jadi & 'terapung' - beri ketenangan.
- Pelbagai makanan yang dihidangkan. Mostly memang boleh fit our taste of buds (Malaysian).
- FREE PARKING
- Tak perlu nak jalan jauh from table to foods area


Things that i believe need to be improved:
- Makanan cepat habis, so percepatkanlah proses isi semula tu.
- Some of the fried foods agak oily. However, still rasa sedap.
- Prepare kawasan khas untuk those yang nak buat mini event/gathering (sometimes diorang ni agak excited sampai boleh buat bising & ganggu orang lain tengah enjoy makan).
- Lebihkan desserts 


Details about BEIJING BBQ BUFFET RESTAURANT

ADDRESS
Jalan Bukit Padang Luyang, Taman Tun Fuad, 88300 Kota Kinabalu, Sabah

CONTACT (for reservation)
088 231003/5

PRICE
RM35/Pax (Adult & children above 4ft)
Half Price/pax (children below 4ft)
FOC (children below 3ft)

Official Website 



Thank you for the treat. Finally, jumpa juga. 


p/s : Rindu


Regards,
Pojie