Siapa kata Fotografi ni hobi yang merugikan?

Thursday, January 01, 2015 Pojiegraphy Journal 11 Comments


Banyak-banyak hobi, Fotografi adalah hobi yang kira dianggap powerful sebab dia boleh bagi kita kepuasan dalam menghasilkan gambar yang menarik dan sekali gus boleh dijadikan sebagai sumber pendapatan *referring kepada previous entri.

Setelah hampir 5 bulan buat job fotografi, memang agak mencabar tapi tidak dapat dinafikan ianya merupakan job yang interesting. Berjumpa dengan orang, cuba untuk capture gambar menarik and balik rumah pula tiba masanya untuk editing. Aaaaah. Tiba-tiba ada hasrat nak buka proper business and studio fotografi (Keadaan sekarang ni masih lagi tidak mengizinkan diri untuk melakukannya).


2014 sudah pun menutup tirainya dan kini kita sudah berada di hari kedua tahun 2015. Apa agaknya korang plan untuk 2015 ya? 

My wish or plan is to get amazing photography jobs. Cuti semester bakal tiba tidak lama lagi. Finally dapat juga balik kg sekejap and after that boleh la aktif semua dengan job fotografi. Haaa. Sesiapa yang rasa-rasa plan nak kahwin, ambil gambar product atau planning nak buat event tu, mai contact saya. Heeeee. *sempat lagi promote diri sendiri*




These are few photos captured by me for my photography job
(Masih lagi dalam proses belajar dan menyesuaikan diri dalam bidang ni)
















I'm happy for being able to work with different people. Doing a research regarding poses, location and lighting are some of the things that i love to do (since zaman diploma lagi). Therefore, I'm sure 2015 is gonna be a great year for me and all of you. 


Khidmat Fotografi Sekitar Klang Valley

Regards,
Pojie

11 comments:

  1. Bestnya kerja ni...Nak guna khidmat nanti boleh la cari kan.. hehe

    ReplyDelete
  2. Cantik2 semua gambar! Nanti iolls kawen boleh book pojie... *verangan je lebih >_<

    ReplyDelete
  3. ada ke yg ckp fotografi hobi yg merugikan...jika ada yg ckp begitu mereka SALAH sebenarnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cakap JM.. mereka sememangnya salah.. :)

      Delete
  4. Org yg buta seni je yg kata photography ni kerja yg merugikan hehee... Suka tengok gambar2 tu.. mmg kreatif & bukan semua ada bakat mcm tu... :)

    ReplyDelete
  5. Btul tu Poji.. Klu terrer mcam poji blh la buat duit. Papaglamz ni tangan kaku. hihi

    ReplyDelete
  6. sy rasa sekurang2nya fotografi ni bagi kepuasan diri :D and dpt share dgn orang jugak utk learn something dr apa yg kita snap :)

    berminat sgt dgn dslr tp since dia berat sikit, sy end up ke gopro :D

    I'm officially going to be your awesome follower too! insyAllah hehe

    ReplyDelete
  7. Tak perlu rasanya edit gambar perempuan yang duduk atas kerusi tu sampai dia jadi kurus kering. Her arms don't even look real/proportionate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ for your comment. For that picture, I edited this picture only in term of the white balance, brightness and reducing the spots on her skin which I believe it is not an extreme editing. She's skinny and sometimes her body language might looks quite awkward due to camera angle and etc. I can show you the original image if you would love to see my so called original art piece. Anyway, i'm glad that to know that there is someone who is concern about my work piece. TQ. I'll take it as a note for me in future. Whoever you are, my apologise for publishing the photo. Regards ;)

      Delete