Membuat research berkenaan dengan shot-shot menarik, check weather, sediakan segala alatan kamera ni memang satu benda yang aku suka buat bila nak buat job fotografi. Ianya ibarat pembakar semangat buat aku.

Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Cherating memang menyeronokkan dan agak memenatkan. Buat apa di Cherating? Bukan bercuti tapi buat photoshoot untuk pre wedding. Menariknya photoshoot kali ni dibuat dengan tiga tema dan paling penting dibuat di tepi pantai (confirm la view best). 

Lepas settle photoshoot, kami bersantai tepi pantai, naik kuda & makan keropok lekor. The best keropok lekor (bukannya macam yang kita dapat sekitar KL tu. Tepung semata-mata. Wops! Okay, entri kali ni tak akan ada banyak text. Just sit, relax and enjoy with these photos below. 


Equine Fairytale Theme 










Classy Traditional Theme







                Holiday Casual Theme 






Photoshoot ni adalah antara photoshoot terawal aku buat selepas decide untuk buat freelance job. Therefore, equipment pun belum ada sangat. Shot agak limited  and less variety. Tapi okay la boleh polish up skill. For this photoshoot, i'm using Canon 700D + No External Flash (Speedlite) and 250mm Zoom Lens (kerja gila shoot prewedding guna zoom lens). 

Zoom lens tu aku guna sebab nak ada effect bokeh yang cantik je since tak ada 50mm lens lagi masa tu. Apa pun, tetap best buat photoshoot ni walaupun agak memenatkan. Tapi, ada orang kata “Kalau buat benda yang kita minat/suka, secara automatiknya rasa penat tu akan hilang” 

Saya setuju. Okay la, thats all for this entry today. See you in next entry! 


P/s: Psssssst! Kalau perlukan potographjer, boleh la contact saya (eh! Sempat lagi promote) Hehehe 


Regards, 
Pojie