Pre Wedding Photos by Pojiegraphy

Wednesday, January 28, 2015 Pojiegraphy Journal 25 Comments

Membuat research berkenaan dengan shot-shot menarik, check weather, sediakan segala alatan kamera ni memang satu benda yang aku suka buat bila nak buat job fotografi. Ianya ibarat pembakar semangat buat aku.

Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Cherating memang menyeronokkan dan agak memenatkan. Buat apa di Cherating? Bukan bercuti tapi buat photoshoot untuk pre wedding. Menariknya photoshoot kali ni dibuat dengan tiga tema dan paling penting dibuat di tepi pantai (confirm la view best). 

Lepas settle photoshoot, kami bersantai tepi pantai, naik kuda & makan keropok lekor. The best keropok lekor (bukannya macam yang kita dapat sekitar KL tu. Tepung semata-mata. Wops! Okay, entri kali ni tak akan ada banyak text. Just sit, relax and enjoy with these photos below. 


Equine Fairytale Theme 










Classy Traditional Theme







                Holiday Casual Theme 






Photoshoot ni adalah antara photoshoot terawal aku buat selepas decide untuk buat freelance job. Therefore, equipment pun belum ada sangat. Shot agak limited  and less variety. Tapi okay la boleh polish up skill. For this photoshoot, i'm using Canon 700D + No External Flash (Speedlite) and 250mm Zoom Lens (kerja gila shoot prewedding guna zoom lens). 

Zoom lens tu aku guna sebab nak ada effect bokeh yang cantik je since tak ada 50mm lens lagi masa tu. Apa pun, tetap best buat photoshoot ni walaupun agak memenatkan. Tapi, ada orang kata “Kalau buat benda yang kita minat/suka, secara automatiknya rasa penat tu akan hilang” 

Saya setuju. Okay la, thats all for this entry today. See you in next entry! 


P/s: Psssssst! Kalau perlukan potographjer, boleh la contact saya (eh! Sempat lagi promote) Hehehe 


Regards, 
Pojie

25 comments:

  1. saya saya. saya perlukan protographer untuk wedding saya nanti yang entah bila lah tu. ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay, saya tunggu kena book dari abam hengseng ni! Haha

      Delete
  2. Wahh. Cantik2. Paling suka gambar atas sekali. sempat promote ek? hehehe. gambar konvo bole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Sempat lagi promote kan. TQ awak. Yup, saya shoot untuk macam-macam. Convo, wedding dan sebagainya :)

      Delete
  3. cantiknyaaa...memang le..kita kena buat benda yang kita suka n minat ofkos xpenah ase penat...,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Tu laaa, walaupun memang penat tapi tak terasa pun penat tu :)

      Delete
  4. waa. nnti jd photographer sy pulak. hehe. cantik sngt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh boleh. Saya just tunggu kena panggil je ni hehe

      Delete
  5. Wah cantiknyerr gambar..menarik ni ..kt cherating dkt laa nfan rumah kak lya ..pojie..sukz gzmbar no 7 tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoii klau guna hp mmg byk no typo huhuhu..

      Delete
    2. Hehehe. Nanti kalau datang ke sana lagi, boleh la berkunjung ke rumah Kak Lya :)

      TQ kak. Alhamdulillah, best dapat ambil gambar macam ni

      Delete
  6. Woahh ! Nice one. Macam shoot wedding dah bukan pre wedding. Hehehe. :D

    ReplyDelete
  7. Ok nanti wedding Sheril dah tau siapakah photographer nya oops!
    Jangan bikin runtuh pelamin sudah dengan perangai photographer nya, dengan segerombolan rakan rakannya

    ReplyDelete
  8. cantikkk! mesti mahal ni! heheh sbb hasil kerja yang superbb!

    ReplyDelete
  9. well good job Pojie.. semua gambar nampak cantik. jelly bean kejap

    ReplyDelete
  10. Sikit2 lama2 jadi bukit. Keep it up pojie..!!!

    ReplyDelete
  11. Woah terbaik semua pic , saya pun xberapa pandai :)

    ReplyDelete
  12. Anis nak buat bokeh effect tapi tak jadi >_< Dari dulu lagi curious macam mana nak buat.. Btw, nice shot!

    ReplyDelete
  13. Walaupun Kak Amie tak berapa tahu pasal dunia fotografi ni tapi sedikit sebanyak Kak Amie nak komen 'hasil tangkapan' he hehhee... semua hasil tangkapan Pojie jelas boleh 'bercerita' kepada sesiapa yang melihatnya....

    ReplyDelete
  14. alamak zaman kak ana nikah dulu tak ada la pulak pre wedding bagai ni, hehe... btw nice pic Pojie, all the best dalam karier ye :)

    ReplyDelete
  15. Mmg cantiklah gambar2 tu Pojie... terbaik & ada kelass!
    All the best dlm kerjaya yg mencabar & menarik ni Pojie.. :)

    ReplyDelete