Penglibatan Positif Tenaga Muda Dalam Dunia Keusahawanan

Tuesday, January 13, 2015 Pojiegraphy Journal 9 Comments



Studio: The Shutterism Studio Seksyen 7 Shah alam


Nowadays, ramai golongan muda khususnya pelajar universiti cuba untuk melibatkan diri dalam bidang keusahawanan. Memang nampak usaha dan minat mereka dalam bidang ni. Bagi aku, keuntungan itu adalah belakang kira dan apa yang penting ialah pengalaman. Tak kisah la untung tu sikit asalkan pengalaman tu banyak. Pengalaman ni sebenarnya yang lagi penting kerana ia boleh dijadikan sebagai bahan utama dalam kita memperbaiki prestasi kita dan bersedia untuk masuk ke dunia industri sebenar. 

Bercakap berkenaan dengan pengalaman ni.. Aku berpeluang la juga untuk collaborate dengan HOMENSPROJECT. Sempat la juga menjadi photographer untuk collections pertama diorang. Not bad. I guess its a good start.

Bestnya bekerja dengan diorang is they know what they want. So, bila photographer tanya or tunjuk gambar? Diorang betulkan apa yang patut and tell me what kind of shot they need. Secara tidak langsung, ia membantu kerja photographer juga la. Good job to the team!



Tengah buat persiapan untuk model 



COLLECTIONS


Green



Red



Blue

Untuk permulaan, mereka hanya buat satu design simple dengan pelbagai colour. Its like nak test market sama ada dapat sambutan atau tidak. Surprisingly, memang dapat sambutan. I saw this shirt everywhere posted on social media. Kalau tak percaya, go to their official Instagram account @HomensProject.

Berpeluang juga pegang baju ni (nak pakai takut tak muat - hahaha). Selesa and tak panas sangat. Baju ni boleh dipakai dengan begitu sahaja atau ditambah aksesori atau jacket dan blazer. It is more to a casual attire. 



The best part about this clothing line is diorang punya packaging tu sangat professional look and convincing. Nampak la mereka buat preparation dengan begitu teliti. Not just design baju but also focusing on packaging. Again, its a good start!

Sambil ambil gambar collection diorang, sempat juga la buat teaser video for them. I'm not good in video but I try to give the best that i can. 


HOMENSPROJECT Official Teaser

For more details or booking, you can do it through
Official IG: HomensProject
Email: homensproject@gmail.com
Phone: +60174062325 / +60176193760
Selamat bergaya dengan HOMENSPROJECT

P/s: You can simply email me at mohdshahrilfawzy@gmail.com for advertorial or product review


Regards,
Pojie

9 comments:

  1. Waaah...!!! Terbaekkkk.. Bakat jangan di simpan.. Keep it up Shahril.. Cahyokkk..!!! Erkk.... Kenapa Papaglamz yg excited ni?? Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Okay, kalau ada nak buat photoshoot ke apa, boleh la contact kita heeee

      Delete
    2. Hahaha.. Blh jd kacak bergaya macam photographer tak klu dpt sentuhan magic dri pojie ni? Kikiki

      Delete
  2. Terbaik... sgt menarik.. All the best Pojie.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Kalau perlukan khidmat fotografi yang murah, meh la cari pojiegraphy hehe

      Delete
  3. susah sebenarnya nak take pic ni perlu ada skill so Pojie...u mmg ada skill itu sbb hasilnya pun amat memuaskan hati...so good luck on what r u doing now

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, saya akan gunakan skill yang pernah dipelajari sebelum ini. Terima kasih sis JM!

      Delete