Hujung minggu hampir tiba. Kini masanya untuk aku buat review hotel. Tahu, korang dah agak penat melalui hari-hari yang agak stress dengan kerja & rutin harian yang lain. Apa kata cari masa sikit untuk rehatkan minda & fizikal sebentar. Kali ni tak perlu pergi jauh-jauh, ianya cuma di sekitar Puchong. 


Tak sangka adanya hotel Four Points by Sheraton di tengah-tengah bandar Puchong ni. Out of all places, why Puchong? I guess they have their own agenda/plan. Bila hotel berada di tengah-tengah bandar ni confirmlah khusus buat those yang buat business trip. Anyway, this hotel has been operating for a month after their official opening. So, semuanya serba baru and pastinya ada offer yang menarik buat ada semua. 


Sedikit info berkenaan dengan hotel ini:-

1. 20 minutes drive dari bandar Kuala Lumpur.
2. Berdekatan dengan Multimedia Super Corridor & Puchong Financial Corporate Centre.
3. Jarak dari KLIA ke hotel ini hanya 44 km.
4. Ada 249 guest rooms and 12 suites for their guest.
5. Walking distance ke Setia Walk Shopping Mall


For me, apa yang menarik pasal hotel is the design. Design yang sangat minimalist dan classy membuat siapa yang datang sini rasa macam duduk dekat hotel bertaraf lima bintang. 


LOBBY





Keadaan sekitar lobi yang tidaklah begitu sesak dan sempit. Ditambah dengan elemen design yang membuatkan ia nampak lebih cantik dan teratur. These brilliant ideas came from a Malaysian Interior Designer, Adlin Saidon with her team. You can see some of their artworks on their official website: ID STUDIO.


ROOM (SUITE)








Tidak dapat dinafikan, bilik yang mereka sediakan memang selesa dan kemas in term of design. Ada terdapat beberapa jenis bilik yang disediakan; Deluxe King Room, Suite - Living Area, Normal Room.

Antara room features lain yang korang boleh enjoy is 40" LED Television, Dining - bottled water, coffee and tea, mini bar and 24-hour room service, city view room and yang paling penting is Wifi (Free).


 BATHROOM



Bilik mandi yang just nice & selesa.



DINING

Eatery Restaurant













Enjoy your breakfast/lunch or dinner with international cuisine at their Eatery Restaurant. Macam-macam pilihan makanan yang korang boleh pilih. Nasi lemak pun ada. So, tak payah risau mana nak makan for breakfast. 

Cuisine: International
Hours: 6.30 am - 11.00 pm


The Lobby Lounge




Tempat yang menarik untuk korang enjoy some light snacks, fresh coffee and others while waiting for your friends or business partners. 

Cuisine: Beverages
Hours: 9.00 am - 12 am



BUSINESS CENTER
i-Spot





GYM and OUTDOOR SWIMMING POOL






Gym yang selesa boleh membakar lagi semangat korang untuk workout while cuti/berehat. Rehat, rehat juga tapi workout jangan lupa. Untuk kesihatan badan. #PesananUntukDiriSendiri

Pool pun not bad. Best view is during morning masa matahari nak terbit. Memang cantik. Boleh santai sekali dekat pool.

ADDRESS
3, Jalan Puteri 2/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor

CONTACT
+03 5891 8888

to find out more about this hotel, 
you can simply visit their official website Four Points by Sheraton



Its friday and I wish all of you have a good weekend everyone!


Regards,
Pojie