Four Points by Sheraton, Puchong

Thursday, January 22, 2015 Pojiegraphy Journal 25 Comments



Hujung minggu hampir tiba. Kini masanya untuk aku buat review hotel. Tahu, korang dah agak penat melalui hari-hari yang agak stress dengan kerja & rutin harian yang lain. Apa kata cari masa sikit untuk rehatkan minda & fizikal sebentar. Kali ni tak perlu pergi jauh-jauh, ianya cuma di sekitar Puchong. 


Tak sangka adanya hotel Four Points by Sheraton di tengah-tengah bandar Puchong ni. Out of all places, why Puchong? I guess they have their own agenda/plan. Bila hotel berada di tengah-tengah bandar ni confirmlah khusus buat those yang buat business trip. Anyway, this hotel has been operating for a month after their official opening. So, semuanya serba baru and pastinya ada offer yang menarik buat ada semua. 


Sedikit info berkenaan dengan hotel ini:-

1. 20 minutes drive dari bandar Kuala Lumpur.
2. Berdekatan dengan Multimedia Super Corridor & Puchong Financial Corporate Centre.
3. Jarak dari KLIA ke hotel ini hanya 44 km.
4. Ada 249 guest rooms and 12 suites for their guest.
5. Walking distance ke Setia Walk Shopping Mall


For me, apa yang menarik pasal hotel is the design. Design yang sangat minimalist dan classy membuat siapa yang datang sini rasa macam duduk dekat hotel bertaraf lima bintang. 


LOBBY





Keadaan sekitar lobi yang tidaklah begitu sesak dan sempit. Ditambah dengan elemen design yang membuatkan ia nampak lebih cantik dan teratur. These brilliant ideas came from a Malaysian Interior Designer, Adlin Saidon with her team. You can see some of their artworks on their official website: ID STUDIO.


ROOM (SUITE)








Tidak dapat dinafikan, bilik yang mereka sediakan memang selesa dan kemas in term of design. Ada terdapat beberapa jenis bilik yang disediakan; Deluxe King Room, Suite - Living Area, Normal Room.

Antara room features lain yang korang boleh enjoy is 40" LED Television, Dining - bottled water, coffee and tea, mini bar and 24-hour room service, city view room and yang paling penting is Wifi (Free).


 BATHROOM



Bilik mandi yang just nice & selesa.



DINING

Eatery Restaurant













Enjoy your breakfast/lunch or dinner with international cuisine at their Eatery Restaurant. Macam-macam pilihan makanan yang korang boleh pilih. Nasi lemak pun ada. So, tak payah risau mana nak makan for breakfast. 

Cuisine: International
Hours: 6.30 am - 11.00 pm


The Lobby Lounge



Tempat yang menarik untuk korang enjoy some light snacks, fresh coffee and others while waiting for your friends or business partners. 

Cuisine: Beverages
Hours: 9.00 am - 12 am



BUSINESS CENTER
i-Spot





GYM and OUTDOOR SWIMMING POOL






Gym yang selesa boleh membakar lagi semangat korang untuk workout while cuti/berehat. Rehat, rehat juga tapi workout jangan lupa. Untuk kesihatan badan. #PesananUntukDiriSendiri

Pool pun not bad. Best view is during morning masa matahari nak terbit. Memang cantik. Boleh santai sekali dekat pool.

ADDRESS
3, Jalan Puteri 2/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor

CONTACT
+03 5891 8888

to find out more about this hotel, 
you can simply visit their official website Four Points by Sheraton



Its friday and I wish all of you have a good weekend everyone!


Regards,
Pojie

25 comments:

  1. Cantik ! Ada perasan juga haritu masa lalu dekat Puchong. Hehehe. Bolehla kalau nak short escape ke sini. :D

    ReplyDelete
  2. Yeap. Design dia cantik & menarik. Cuma terkejut dengan kedudukannya di tengah-tengah Puchong. Hehe. Kalau happen to stay here, nanti jangan lupa share your experience ya! :)

    ReplyDelete
  3. Pehhhh... Best gila. Heaven mcam ni

    ReplyDelete
  4. Indeed. Kalau stay sini confirm dapat lari sebentar dari kesibukan! Hehe

    ReplyDelete
  5. Wahh menarik! I mula2 baca td ingatkan salah tempat, slalu nampak kat Sarawak je kan. But , tgk skali lagi, YESS its Puchong! Slalu malas nk g area Puchong sbb jemm die ya hamat la menguji kesabaran hati. So lepas ni , dgn adanya hotel camni, boleh la dtg lepak sini. Bilik die nampak luas betul. very nice. Thank you Pojie! I suke gile baca ur blog, penulisan u yg very informative & bannyak gambar! Tu paling i suke, i suke sgt kalau blog byk gambar. hahaha. Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Yup, hotel ni ada dekat Sarawak, Sabah and Penang tak silap. Baru-baru ini diorang buka hotel dekat Puchong. At first, agak pelik juga. Why Puchong kan? hehe. Tu yang pergi check out the hotel. Not bad juga la. Kalau ada event or birthday celebration, tempat ni best juga.

      No problem. My pleasure. Dah lama tak berblogging. Baru sekarang kembali aktif dalam blogging ni. Thanks for dropping by ya :)

      Delete
  6. wah menarik tengok interior hotel ni, moden, suasana nampak tenang...
    hmm... dah lama tak singgah ke KL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Interior design dia memang tip top. Nampak ada class. Mai sini weh. Hahaha!

      Delete
  7. Replies
    1. Indeed. Padahal dekat tengah-tengah Puchong pula. Haha

      Delete
  8. pernah stay sini dua tiga malam. servis dia bagus staf pun tak sombong. memang tip top lahh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Not bad laa. Suka bila staf semuanya tak sombong.

      Delete
  9. wow terbaiklah hotel ni. tambah pulak gambar2 yg awesome

    ReplyDelete
    Replies
    1. Design hotel ni memang menarik. Terbaik & tiptop sebab tu gambar-gambar semua jadi awesome hehe!

      Delete
  10. wahhh serious cantik! kalau dah stay sini mesti taknak balik dah kot hahaha. kreatif betul orang yg design interior hotel ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kan. Menarik betul interior hotel ni.

      Delete
  11. cantik cantik gambar . kalau iols tangkap , memang bergegar + blur je jawabnya . hotel pun best !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Alaaa, boleh polish skill ambil gambar tu. :)

      Delete
  12. wowwww..interior design sgt menarik..rasa x mampu je nk stay kat sini ..kalau RM150 per night ok lagi..tapi rasanya mesti over than RM200 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh juga dapat 150 per night. Certain time. hehe

      Delete
  13. Macam nak g honeymoon lagi la.. Kalau honeymoon mmg x kluar2 dr hotel ni la.. Dok pusing2 situ jer.. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau keluar hotel, rugi la nanti heheh. Better santai dekat hotel je :)

      Delete