CONTEST SEO: MALAYSIA BEST BLOG 2015

Tuesday, January 20, 2015 Pojiegraphy Journal 46 Comments



Sangatlah kagum dengan inisiatif yang telah dilakukan oleh Oh!Duit dalam usaha merapatkankan lagi perkenalan antara blogger yang wujud dalam negara ini. Inisiatif itu berjalan dengan penganjuran contest MALAYSIA BEST BLOG 2015 yang menawarkan hadiah sehingga RM1,500 kepada pemenangnya.

Ternyata contest ni memang ada banyak benefit kepada kita sebagai blogger dan antaranya ialah kita boleh belajar dan memahami teknik Search Engine Optimization (SEO) dalam berblogging sekali gus kita juga boleh berkenalan dengan blogger lain. Requirement untuk contest ini ialah setiap peserta perlulah menyenaraikan 10 (sekurang-kurangnya) blogger. Nak tahu siapa blogger pilihan saya? Jom scroll down! - Mungkin anda adalah salah seorang yang tersenarai.





(Senarai blogger adalah berdasarkan kepada random order)



 #1 DENAI HATI


Blog ini merupakan antara blog yang begitu terkenal dalam negara ini dengan perkongsiannya yang kena dengan isu semasa serta perkara-perkara yang mampu menarik perhatian para pengunjung untuk teruskan membaca. Pemilik blog: Mohd Ilham @ Amir


#2 OH! DUIT


Blog ini merupakan penganjur bagi contest ini. Perkongsian blog ini lebih kepada tips-tips untuk menjana pendapatan melalui blogging. Oleh itu, kalau anda semua mahukan tips untuk meningkatkan lagi prestasi blog anda, silalah datang ke blog ini. Pemilik blog: Khirol Hazwan


#3 Namee Roslan


Yang menarik berkenaan dengan blog ini ialah topik-topik yang dikongsi oleh pemiliknya yang lebih kepada unsur personal life, tips dan juga tutorial. Tentunya beliau memiliki ramai pembaca kerana kecantikkannya yang menjadi tarikan utama serta penulisan yang penuh isi dan santai. Pemilik blog: Namee Roslan


#4 Fatin Liyana


Siapalah yang tak kenal Fatin Liyana kan? Dia salah seorang blogger yang dianggap cantik dan juga memiliki gaya penulisan yang cukup sempoi dan menarik hati para pembacanya. Blog ini juga banyak memberi perkongsian berkenaan dengan personal experience, lifestyle, events dan tips. Pemilik blog: Fatin Liyana


#5 Hasrul Hassan


Blog ini banyak memberi informasi terkini kepada pembacanya. So, siapa yang nak tahu isu-isu terkini, datang la blog HH ni. Selain itu, entri-entri yang datangnya dari blog ini selalu berada di rangking pertama carian Google. Syabas! Pemilik blog: Hasrul Hassan


#6 Red Mummy


Si penggemar warna merah ini tidak pernah menghampakan para pembacanya dengan entri-entri yang mencuit hati mereka. Penulisan yang sangat sempoi dan merangkumi pelbagai topik seperti tips, tutorial, event dan sebagainya. Kalau nak tahu, pendapatan RM boleh mencecah beribu-ribu ringgit dengan hanya menulis blog. Cayalah! Pemilik blog: Red Mummy


#7 Cik Epal


Cik Epal bukan si penjual epal ya. Blog ini banyak memberi tips dan cadangan kepada para pembacanya. Kemesraannya yang dilahirkan dalam penulisan blog telah membuat ramai pengunjung yang terus menjadi pembaca setianya. Pemilik blog: Cik Epal



 #8 Ben Ashaari


Blog ini kepunyaan brother sado yang banyak memberi perkongsian berkenaan dengan tips, rutin harian beliau, events, dan juga komen tentang isu semasa yang berlaku di sekeliling kita. Penulisannya juga cukup ringkas dan sempoi. Pemilik blog: Ben Ashaari


 #9 Vivy Yusof


Blog ini banyak berkongsi berkenaan dengan perniagaannya, tips tentang hidup dan fashion serta perkongsian hidupan harian beliau sebagai ibu. Penulisan yang kemas dan straight forward membuatkan layout blognya nampak lebih teratur. Pemilik blog: Vivy Yusof


#10 Khir Khalid



Blog milik Khir Khalid ini banyak memberi perkongsian berkenaan dengan isu semasa serta motivasi yang boleh diambil oleh para pembacanya. Selain itu, blog ini turut berkongsi tentang iklan produk mahupun servis. So, siapa yang suka nak survey produk atau apa, visitlah blog ini. Pemilik blog: Khir Khalid


"Marilah sertai CONTEST SEO MALAYSIA BEST BLOG 2015 dan anda mungkin berpeluang memenangi hadiah utama wang tunai bernilai ribuan ringgit! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com."


Sila KLIK SINI untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan dengan Syarat-syarat contest ini


Tarikh Tutup Penyertaan: 18 February 2015



Regards,
Pojie


46 comments:

  1. Saya terima penyertaan anda :) Good luck & harap dapat bersaing dengan sihat dalam Contest SEO ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ for this great opportunity. Good day!

      Delete
  2. aha..antara senarai blogger yg di pilih tu terdapat beberapa blogger yg sis JM kenal dan follow blog mereka..mmg mmg layak menjadi pilihan Pojie..so Good Luck ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! They deserved it. Memang best. Sebenarnya banyak lagi termasuk JM. Cuma senarai tu untuk cukupkan syarat je.

      Delete
  3. Pergh.. kebanyakkan blogger otai.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Hahah. Semua otai & legend, kita kerdil je. Huahua

      Delete
  4. Salam Pojie..Kak Lya singgah sini ..Tq ya sudi tggalkan jjk kt blog akk..All the best untuk contest ni ..

    ReplyDelete
  5. Banyak blog yg hebat kt Malaysia ni..Antara yg akk slalu sggah blig Khud Khalud..Ben Ashaaru dan jugak Bro HH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Salam Kak Lya. Terima kasih. Doakan la semoga boleh menang ya hehehe. Tak menang pun tak apa, asalkan dapat kenal ramai blogger pun dah cukup.

      Delete
  6. Ben Ashaari... Bce kisah qhalif n zara... Btw, nk join contest ni. Need time nk study blog org.. Bru blh review.. Huhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog dia best. Sempoi! Banyak cerita pasal buah hatinya Qhalif & Zara tu hehe. Join la. Boleh meriahkan lagi contest dari Oh!Duit.com tu. InsyaAllah Papaglamz boleh menang.

      Delete
  7. Segan saya tersenarai antara mereka yg sememangnya hebat tu. Satu penghargaan buat diri ini Pojie.. amat2 saya hargai. Semoga berjaya dlm contest yg hebat ini... aamiin. All the best Pojie!!!.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul pun. Suka dengan penyampaian KK yang simple dan juga padat. Teruskan menulis ya! TQ bro KK

      Delete
  8. blogger yg pojie senaraikan, kebanyakannya blogger favourite saya jugak. lagi-lagi Fatin Liyana tu. sayangnya dia dah bertunang kehkeh =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Betul! Terkejut juga dia dah bertunang. Ye lah, dr muda kot. Siapa yang taknak kan?

      Delete
  9. good luck pojie.. most of the blog pon memg sy baca jugak.. memang best and ringan kan nak baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kak. Sama la. Suka baca sebab ringan dan tak serabut!

      Delete
  10. Ohh terima kasih Pojie sebb senaraikan blog saya dlm ni.

    Banyak senarai tu saya pun baca .... :)

    ReplyDelete
  11. kebanyakkannya memang blog yang selalu aku singgah berada dalam senarai

    ReplyDelete
  12. nak gi baca sat blog diorang.

    ada yang tak pernah masuk lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan dan enjoy while reading their entries!

      Delete
  13. semua blog yang tersenarai itu hebat dan ada keunikan tersendiri.
    semoga berjaya dengan contest ini

    ReplyDelete
  14. 4 blog sama :) hihi gud luck pojie. semoga berjaya. singgah dr senarai peserta yg layak !

    ReplyDelete
  15. wah pilihan yg hebat

    moga berjaya bro

    ReplyDelete
  16. Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

    ReplyDelete
  17. selamat berjaya.. hehe saya pun join.. try test cuba :D

    ReplyDelete
  18. Blog-blog hebat dan pilihan yang terbaik di Malaysia masa kini. Semoga berjaya dalam contest ini.

    ReplyDelete
  19. gud luck fawzy tuk contest Malaysia Best Blog 2015 ini...

    ReplyDelete
  20. Terbaik, Semoga bro berjaya untuk kontes Malaysia Best Blog 2015 ini ya. Ramai yang join hebat-hebat semua.

    ReplyDelete
  21. Makin meriah dengan penyertaan yang amat ramai. Semoga berjaya..

    ReplyDelete
  22. Semoga berjaya ye !!

    Ikhlas - Bakul2011

    www.bakul2011.com

    ReplyDelete
  23. Datang menjenguk
    Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete