Suka Duka Semester 3

Sunday, December 28, 2014 Pojiegraphy Journal 20 Comments



Selfie of me during Week 14 of this semester

Sempat lagi curi masa untuk menaip. You can tell that i'm too bored with studying. Truly in need for some fresh air to breath. Couldn't abuse my brain too much though. 

Nampaknya masa berlalu dengan begitu pantas sekali. Rasa macam baru minggu lepas masuk semester baharu ditemani dengan cerita cuti masing-masing dan gelak tawa yang tiada penghujungnya. The part that i love the most is attending those classes in the first week, meeting with your classmates, new subjects and lecturers. 

Sedikit summary untuk semester ini, secara jujur semester kali ini memang ada umppph tersendiri dengan cabaran yang begitu above the lines, kerja yang begitu banyak (compared to previous semesters) dan banyak lagi. 

To add up, i started doing my part time job as freelance photographer after being away from this field for a long time. I believe this could be my great starting with Photography (Sayanglah ilmu-ilmu yang sudah dipelajari selama hampir 3 tahun masa diploma). Maka dengan itu, bertambah lagi la beban yang dihadapi. 

Kembali ke topik asal, semester kali ini pada awalnya semua ibarat santai saja sampailah tiba ke penghujung semester dimana semua mula kelam kabut, serabut dan tidak terurus with those tight deadlines. Alhamdulillah! Semuanya survived dan berjaya siapkan semua tugasan dalam jangka masa yang diberikan. Besides that, sadly to inform that we lost two of our classmates this semester due to their personal problem. We wish good luck for both of you and hoping to see you guys again.




I don't know whether this could be our best part or else. But I'm sure that a last class is gonna be a starting point of freedom among us when we don't have to deal with those assignments again. Therefore, below are some of group photos with lecturers and other random pictures.



Say 'cheese' people because Mrs Kiran is going to give us her best pose
She's the best language lecturer ever. Listening to her stories is one of our fav part during lecture session.




When it comes to Law, pose kenalah skema sikit walaupun masing-masing dah gatal nak pose free style. Oh, Miss Baqiuratul! She's a sempoi media law lecturer. Kalau dengan dia, semua benda jadi simple dan sempoi!





Walaupun tempoh yang diberikan begitu singkat, kami tetap bersyukur kerana berpeluang untuk mengenali dan menuntut ilmu dengan Encik Azri banyak berkongsi berkenaan dengan hubungan etnik. Kelas yang begitu santai dan penuh dengan informasi! 




"When it comes to my class, you need to consider yourself in a newsroom. I speak like i'm currently in newsroom (If you know what i mean)," that's what Prof Roslena said to us during our first class. Memang betul terasa dalam newsroom bila masuk kelas dia. 


There are few classes that we couldn't get a chance to have a group photo with the lecturer. Too bad. But I'm sure we'll be meeting again next year. InsyaAllah.




Siapa kata lecturer tak sporting & tak boleh selfie dengan student? Walaaa. 
A good interaction happened after you and your lecturer developed a good relationship and still you can respect them and aware of some borders between both of you. Dude, kita belajar sekali dalam hidup ni. Why not kalau kita nak have fun and appreciate those moments? Rugi seribu kali rugi.


Sedikit lakonan macam lecturer masa presentation. Bosan jadi student, nak juga merasa jadi lecturer. 
(Angan-angan pun jadi la)

 - Photo courtesy: Raja Sheril Ameera 
(Great Private Investigative Reporter aka Papparazi).




This is how we roll when we're done with our final presentation! 
My greatest group-mates since last semester, Aqashah and Sheril. I know there are lot of arguments that we've been through but at the end we reached our great decision and strived the best that we can do. To be honest, I couldn't survive to go through various circumstances in this extremely tough semester without both of you. Keep it up for the next semesters, if we're happened to be in a group again. InsyaAllah. 



The photo above is the best part ever being a student. All assignments are ready to be submitted to the lecturers. FREEEEEEEEEEDOM!


Di kesempatan ini juga, i wanna wish Goodluck to my dearest classmates for our five final exam papers. Let us strive for the best and also those who are having their final exam starting from tomorrow until 19th January 2014. All the best! 

Mohon agar semua yang sempat singgah blog yang kian usang ini untuk mendoakan kejayaan saya dan rakan-rakan seperjuangan saya ya. Kami cuba buat sebaik mungkin dan dengan iringan doa daripada semua orang, pasti kejayaan itu milik kami. 


"Jangan takut untuk melangkah ke masa depan jika kita belajar dan terima semua benda yang berlaku pada masa lalu kita."



Regards,
Pojie


20 comments:

  1. exam jugak esok >_< all the best!

    ReplyDelete
  2. Taktau la nak rase ape lepas baca this post :') macam macam perasaan ada.....

    ReplyDelete
  3. rindu zaman jadi student tengok gambar dekat sini
    bezanya time tu belum ada tipon canggih nak selfie dengan lecturer =)
    ada tak sesapa kata muka pojie ni sekali pandang cam retis
    tak silap akak nama dia arja lee =)

    p/s-membalas kunjungan n done follow sini #130

    ReplyDelete
    Replies
    1. Everyone at my fac told pojie his face look alike Arja Lee..our lecturer said so :) and i'm the first person yg perasan muka dia..then i told my classmate at our first class ^_^

      Delete
    2. Amboi. Hahah. Itu ilusi semata-mata ya Sheril. Kahkahkah!

      Delete
  4. all the best dalam apa jua bidang yg diceburi, was here :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas ucapan tu and sudi berkunjung ke blog kita yang tak seberapa ni hehe

      Delete
  5. Tak pernah merasa zaman belajar selepas zaman sekolah , dah terus berkhidmat.

    seronok tengok u and them.
    study rajin2

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm sure your experiences lagi best. Dah berkhidmat di usia muda and dapat merasa duit hasil usaha sendiri :)

      Delete
    2. Best tu ada, Tak best pun ada. Lebih mendewasakan dan mematangkan dgn pgalaman. Alhamdulillah walaupun kerja biasa tapi ada juga lihat sesuatu dgn hasil titik peluh sendiri.

      Delete
  6. Bila baca post nie, rindu pulak nak pergi kelas, nak present depan kelas, nak tido dalam kelas masa lect mengajor. wahaahha.. all the best bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidur dalam kelas masa lect ngajor tu yang jadi fav kan. ahaha! Thanks bro

      Delete
  7. Bestnyer time study. Grab pengalaman beanyak yer time2 study ni.. heheh

    Papaglamz singah dan follow.
    jom terjah papaglamz.

    www.papaglamz.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah. Semua pengalaman dan kenangan tu akan sentiasa disimpan! :)

      Terima Kasih

      Delete
  8. Assalam... Selamat tahun baru.. semoga 2015 membawa lebih kejayaan dalam apa jua yg diceburi.. aamiin.. Salam ukhwah ye.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Terima kasih. Moga-moga apa yang kita usahakan berakhir dengan air mata kegembiraan :)

      Delete
  9. Gambar tangkap dengan lecturer pun kemas. Language teacher selalunya teacher yang paling sporting hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sebab semua behave baik-baik. Siap aku bawa kayu rotan lagi guna untuk rotan kalau tak behave. LOL. Setuju. Memang sporting habis!

      Delete