2014, Tahun Penuh Cabaran

Wednesday, December 31, 2014 Pojiegraphy Journal 15 Comments



Year of 2014 is indeed a challenging year for us. Recently, there are heartbreaking tragedies or events happened around us. Well, now its time for me to bid a goodbye to 2014 as I'm living this memorable and impactful year in few more minutes. 

If i were given a chance to write my whole experiences throughout 2014, i'm sure those stories couldn't fit well in this entry. Secara kesimpulannya, macam-macam benda nak cerita but i'm gonna cut and make it simple.


Some of the photos from my 2014 journey



Masih lagi keliru kerana begitu sukar untuk diri ini mengingat kembali setiap perkara yang dilalui bermula dari bulan Januari. Tapi, tidak dapat dinafikan 2014 merupakan tahun yang banyak mengajar kita berkenaan dengan pelbagai aspek. Daya mental semakin kuat dek pelbagai ujian yang menimpa diri ini. Jika semua yang buruk itu diterima secara positif, confirm apa yang kita lalui itu pasti berjalan dengan lancar. Tidak lupa juga kita kenalah beringat sikit bahawa kita ni tidak akan sentiasa berada di atas. So, berhati-hatilah kerana dalam sekelip mata saja kita boleh berada di bawah. Hargai mereka yang tersayang - jangan pernah lupa dan kecilkan hati mereka khususnya kedua ibubapa kita. 

Despite of the hardships that i've gone through, i'm glad that i found you in my life and always be with me through my thick and thin. Truly appreciate that. Damn it. Why I got extra emotional right now? I should stop typing and click the 'publish' button by now. To sum up this entry, i would like to say that it has been a wonderful year of 2014. I enjoyed most of the times - my university life, traveling and more. Looking forward for amazing stuff in 2015. InsyaAllah.

Here, I wanna wish Selamat Tahun Baru kepada semua. Kita tinggalkan yang keruh dan ambil yang jernih untuk dibawa ke tahun hadapan. Jadikanlah perkara buruk yang berlaku kepada anda sebagai motivasi dan penanda untuk ke arah lebih baik. 


Psst: Exam masih lagi berjalan. 3 papers more to go. Doakanlah ya! :)


It is sad to know that this gonna be my last entry for 2014
Regards,
Pojie

15 comments:

  1. slamat tahun baru pojei! :)
    new year new life ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi MG schmidt! Selamat tahun baru juga. Moga tahun ini beri lebih makna yang baik buat kita semua :)

      Delete
  2. selamat tahun baru pojie! semoga dapat meneruskan penulisan blog blog yang gempak - gempak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru. Alamak gempak-gempak tu macam tak betul je. haha. Apa pun, may 2015 bring you more joyful memories!

      Delete
  3. Selamat tahun baru! 2014 indeed a tragedy year... Hope 2015 will bring happiness to all of us :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Macam apa yang orang selalu cakap, kita ambil yang jernih dan buang yang keruh :)

      Delete
  4. Semoga tahun 2015 lebih baik.., semoga hubungan kita sesama insan btambah baik... Semoga kita jalin hidup dgn positif....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Sama-samalah kita doakan agar semunya berjalan dengan baik saja.

      Delete
  5. Selamat Tahun Baru Pojie. Semoga suka dan duka sepanjang tahun lepas akan lebih mematangkan lagi untuk menempuh onak duri dalam liku - liku kehidupan pada tahun baru ini. In sha Allah. Study smart, Good Luck for your next coming papers ahead, chaiyok!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ so much. Selamat tahun baru. Looking forward to see your interesting activities in 2015. Jangan lupa post dalam blog ya heee :)

      TQ too for the wishes. InsyaAllah akan cuba sebaiknya :)

      Delete
  6. Salam Pojie

    SELAMAT TAHUN BARU 2015

    Bersama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan dan kemakmuran bagi seluruh negara dan seluruh dunia. Semoga 2015 ini akan menjanjikan kebahagiaan untuk semua... amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bro Najib,
      Selamat Tahun Baru!

      Amin. Moga-moga semuanya berjalan dengan baik saja ya. InsyaAllah!

      Delete
  7. Selamat Tahun Baru 2015... salam ceria selalu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Selamat tahun baru joga. Moga sihat selalu!

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete