PLACE: Casa Titik, Cherating

Wednesday, August 27, 2014 Pojiegraphy Journal 3 Comments




Tamatlah sudah bulan syawal. No more open house, tiada lagi sesi nak kutip duit raya dari rumah ke rumah. Back to your normal routine. Cepat betul masa berlalu kan? Indeed. Nak buat macam mana, kita memang enjoy habis masa raya. That's why kita rasa masa tu cepat betul berlalu.

Last week was my week travelling to Cherating for a little photography job. Photoshooting for Alie's Pre Wedding moments. Never been to Cherating before. So, sambil buat job sambil tu juga menyelam minum air la ya.



I'm ready to go. Safe journey. 

The journey took us approximately 3 hours to reach the destination. Bertolak dari KL pukul 6 something and sampai dekat lokasi pukul almost 10 malam. Lemau tu tak perlu nak cakap la. Memang lemau habis. Sampai je, buat photoshoot sikit and tidur terus sebab esok nak kejar sunrise. 



Good morning. Gigih bangun seawal pagi untuk kejar sunrise. Not a good sunrise but at least dapat juga la catch some of the good views.


Gigih juga la bawah terik matahari ni buat photoshoot. Tak boleh hilang fokus. Mata kena betul betul sharp or else gambar blur and entah kemana composition gambar gambar nanti.



Sempat juga take a chance to feed the horse kat sini after penat posing depan camera tadi. Good job!



Wondering dekat mana kitaorang stay kat Cherating ni? Its Casa Titik. Dia macam homestay yang ada banyak bilik. Memang besar juga homestay ni. Kalau korang nak buat family day or apa apa event, tempat ni memang highly recommended. They also prepare a breakfast meal for you - Ada macam macam. Nasi lemak, western breakfast & etc.



Panoramic view of their kitchen and dining hall. Simple and nice. 


Panoramic view of the pool area. Memang luas tempat ni. Perfect untuk korang buat aktiviti. 


First interior view


Second view of the homestay


Third - Another views of the homestay


Fourth - View dalam bilik


Kitchen untuk korang prepare breakfast - Tea, toast or get your drink from the fridge. 

Other attractions of Casa Titik:-
  • Horse Riding
  • Walking distance to the beach
  • Many food stalls near this homestay
  • Good place for photoshoot - wedding, portrait and etc

Kindly visit their official website here - Casa Titik

Rate for the rooms:-
  • Standard Room (RM150)
  • Deluxe Room (RM180)
  • Premier Room (RM220)
  • Family Room (RM250)
  • Queen Suite (RM300)
  • King Suite (RM350)
  • Villa (FROM RM2,300)


Hurry Up! Plan cepat percutian korang ke sini sebab rate-rate diatas adalah valid until the end of 2014.

You can do other activities too such as Cherating Mangrove River Cruise, Fireflies & Turtle Watching Trip, Snorkeling Trip, Sea Fishing Trip and more - Search for Hafiz' Cherating Activities (0179789256/0179406898. Cepat. 


Regards, 
Pojie



3 comments:

  1. Hi Pojie,

    I love the photos that you took of Casa Titik! My family runs Casa Titik and I was wondering if we could use the photos you took? Please let me know. Thank you!

    Regards,
    Mazrah

    ReplyDelete
  2. thanks pojie... already book that place for 21-23/11/14... gladly...

    ReplyDelete
  3. Hi...me too...already book on 13 - 15 dis 2014... Casa Titik wait for me :)

    ReplyDelete