FOOD: HALAL FOOD IN BANGKOK - YANA RESTAURANT

Sunday, August 17, 2014 Pojiegraphy Journal 0 Comments


Perkara yang paling menjadi isu utama bila travel dekat luar negara ini sudah pasti tentang makanan halal. Itulah first thing yang kita akan fikirkan before and semasa travel dekat negara lain. Ada negara yang memang mudah untuk mencari restoran makanan halal dan ada juga negara yang memang sukar untuk cari restoran yang halal (silap-silap kena bawa makanan sendiri).

As traveler, korang kenalah pandai-pandai plan untuk segala kemungkinan yang akan berlaku. Buat research dulu before travel, or maybe prepare makanan secukupnya before travel. At least, dapat juga save budget kan. Tak payah nak spend for food.




Bangkok is one of the most visited cities in Asia. Terkenal dengan pelbagai bentuk hiburan, terkenal dengan pelbagai budaya yang cukup menarik dan yang penting terkenal dengan barangan-barangan best seperti baju, seluar dan sebagainya dengan harga yang cukup UMMMMMPH!




Mencari restoran makanan halal? Usah risau. Nampak macam susah nak cari tapi sebenarnya restoran halal memang berlambak dekat Bangkok ni cuma kita je la kena bersusah payah sikit nak cari. So far, the best halal food restaurant yang ada dekat Bangkok ni is Yana Restaurant yang beroperasi di MBK CENTRE. Mereka hidangkan pelbagai jenis hidangan makanan thai dan juga antarabangsa. Disini kita boleh makan makanan Thai yang sedap tanpa ada rasa risau dan ragu-ragu.



Most of the pekerja dekat sini boleh cakap dalam bahasa melayu, lagi meyakinkan anda untuk tidak ragu-ragu dengan makanan kat sini. Plus, terubat rindu dekat negara sendiri bila dengar orang cakap melayu dengan kita. 


Jangan risau, mereka sediakan perkhidmatan wifi free untuk korang menikmati makanan yang mereka hidangkan sambil update social networks korang setelah penat pusing ambil gambar di sekitar tempat tu.





Superbly comfortable place for you to have a rest and enjoy their foods. Selesa lagi tenang!




Apa yang kami order? Sebelum tu, nak bagitahu semua yang kami order memang terbaik & betul-betul menepati citarasa. Tak rugi jalan jauh-jauh dine kat sini, tak rugi bayar mahal sikit for these kind of foods with good taste and good place


Blue Hawaii Italian Soda 50 THB



Fried Snapper Fish 199 THB


Tom Yam / Shrimp 249 THB


Omlet 79 THB


Chicken Fried Rice with Green Curry Paste 129 THB


Papaya Salad 99 THB


Geng jalan sana sini - Geng makan itu ini
Lutfi


MEMANG PUAS HATI!

Restoran ni sebenarnya dah cukup terkenal dalam kalangan orang kita. Mereka tahu asal travel ke Bangkok, mesti cuba restoran ni or restoran inilah menjadi pilihan pertama mereka. After makan, korang boleh shopping balik sebab macam-macam boleh jumpa dekat MBK ni. 

Tapi for those yang belum pernah datang, how to get here? Senang. 

1. Take a BTS Train and stop at the National Stadium Station and you need to walk a little bit to reach MBK Center.
2. You can find Yana Restaurant at the 5th Floor Zone A. As simple as that.



Hmmmmph. Masih lagi terasa kesedapan tomyam & papaya salad tuuuuuuu. 


Regards,
Pojie


0 comments: