Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.com.my

Monday, July 14, 2014 Pojiegraphy Journal 0 Comments


Raya manalah yang akan bermakna bagi seseorang itu tanpa rasa gembira lagi-lagi bersama dengan keluarga tersayang dan lagi-lagi bila berada dikampung sendiri bukan? Semua pasti akan pulang ke kampung dan beraya dengan keluarga tersayang, andai peluang itu ada.


Haaa. Kali ni nak bercerita sikit promosi-promosi yang ditawarkan oleh Nile.com.my yang begitu terkenal sekali dengan pelbagai tawaran hebat kepada mereka yang gemar membeli belah melalui online. Serious! Diorang ada offer yang terbaik untuk anda semua. Macam-macam ada! Kasut, baju, handbag, barangan skin care, barangan elektronik seperti powerbank. They can serve most of the things that you need. Just name it! 


Like i said earlier, they have everything. YOU NAME IT!

Baru beberapa minit masuk sekejap ke laman sesawang rasmi mereka, terus tak keruan melihat pelbagai barangan yang mereka tawarkan. Rasa nak beli yang itu, yang ini dan pelbagai. You won't regret it. 



MY RAYA WOULDN'T BE MEANINGFUL WITHOUT HAPPINESS


If i have the chance to get recognized by Nile, it would be such a big pleasure for me. If you get RM300, what will you do for your raya? Everyone expecting untuk beli baju raya yang pelbagai gaya, cantik lagi segak. Ada yang nak beli kuih raya yang pelbagai rasa untuk menjamu para tetamu yang hadir di kediaman mereka memeriahkan lagi hari raya yang muncul setahun sekali. Tapi, saya mungkin berbeza sedikit. I seek for endless happiness which is dapat balik kampung beraya dengan family. For sure, that RM300 i will use it to book a flight back to my hometown (Kota Kinabalu, Sabah) and if possible, i would get for return flight. 

Ingin merasai dan menikmati udara segar kampung halaman, ingin merasai masakan emak yang tiada tandingan, dan juga ingin bersantai menonton rancangan menarik yang ditawarkan sempena hari raya bersama dengan keluarga. Itu adalah lebih berharga buat diri ini. Ewah ayat memang datang dari hati ni. 



Korang mesti wondering apa la yang saya merepek diatas tu kan. Itulah penyertaan saya untuk contest yang ditawarkan oleh Nile.com.my. Ingin join sekali? Mudah saja by following these simple guidelines below. 


[click the banner to save it into your drive]
  1. Letak tajuk entri anda "Saya Nak Duit Raya RM300 daripada Nile.com.my
  2. Letak banner diatas dalam entri korang and linkkan ke http://www.nile.com.my/page.php?cd=76
  3. Tulislah cerita anda sendiri berdasarkan statement ini "Sekiranya korang dapat RM300, apa korang nak buat untuk hari raya?"
  4. Emailkan ke give_away@nile.com.my segala detail anda dengan tajuk 'Raya GiveAway (Your Full Name)' dengan content seperti -  a. Link Blog: , b. Name Penuh: , and c. H/p Number:
The deadline for this contest would be 21/07/2014 11.59PM and result will be posted in this page at 4.30pm 23/07/2014.

 You can click here to check the result!
All the best! 



Regards,
Pojie

0 comments: