End of another semester

Saturday, July 19, 2014 Pojiegraphy Journal 1 Comments



Apa agaknya rasa bila kita sudah selesai semua tugasan dan peperiksaan sepanjang semester setelah bertungkus lumus prepare yang terbaik? NYAMAN. Kita akan rasa macam dunia itu milik kita bila kita capai that temporarily complete freedom.

Being a student of Journalism, so far, had been such a great and though journey. Setiap hari itu mengajar diri ini pelbagai perkara baru. Mengajar kita agar boleh mengurus masa dengan sebaiknya, menyelesaikan segala krisis yang muncul in between and for sure made us mentally prepared in any situation. 

Belajar bukannya hanya sekadar menyerap masuk segala apa yang diberikan oleh para pensyarah kepada kita, ia merangkumi pelbagai aspek yang sudah tentu berguna kepada kita. Untuk semester ini, ada 8 subjek dan semuanya memang seronok especially pensyarah yang mengajar setiap subjek itu. We'll absorb the lesson better when we enjoyed it.


Rupa-rupa mereka selepas final paper habis


A sign of "Yes! I'm freeee."


with one of my classmates, Amirol


With the classmates Sheril, Wahida, Aqashah and Syafikah


Baru ada chance nak ada portrait bersama dengan class rep for this semester. Berdedikasi dan juga mempunyai sifat kepimpinan yang begitu mantap sekali. (Next sem jadi class rep lagi ya)


With the greatest group mates for this semester. Very cooperative. InsyaAllah if ada rezeki untuk satu group lagi next sem, we'll try to do the best we can. Thank you Sheril & Aqashah.


Dia ni gila. Satu course but different department masa diploma dan baru rapat masa degree bila dapat satu course and different department lagi. Itulah dia Paan. 




The faces of Journalism students. There were 5 people missing here including the one who photographed this picture. Masing-masing dah excited keluar awal and then terus balik tidur la tu.


Alhamdulillah. Selesai. Tak pernah rasa seperti ini masa zaman diploma sebab masa tu terasa segala benda agak santai dan too much of fun. Bila sampai degree level, as what we've been told, memang we have to stand by our own feet in every aspects. Tiada lagi zaman-zaman kena suap. 

Summary for this semester, nothing much. Rasanya sama saja macam semester lepas cuma semester ini agak relax but when it comes to work, agak critical in term of cooperation between group members and how we approach to the lecturers regarding our academic performance and research paper. More to come. For this time being, KITA ENJOY DULU!


Regards,
Pojie

1 comment:

  1. encik pojie..
    tahniah!! dh menang lucky draw nile.com.my..

    =)

    ReplyDelete