Photoshoot Sendirian Berhad.

Monday, February 10, 2014 Pojiegraphy Journal 0 Comments



Selamat Pagi! Kalau dulu, aku yang sibuk dok cari orang untuk jadi model for photoshoot. Pening dok fikir nak guna konsep apa, nak pakaikan model-model ni baju apa, nak bagi touch up macam mana dan nak bayar berapa dekat diorang ni. HAHAHA! Nasib baik ambil para model dalam kalangan pelajar-pelajar kampus. Dengan berbekalkan gambar-gambar softcopy edited dengan original, maka selamatlah duit aku daripada terbang melayang. Indeed, most of the models that i've cooperating with memang superbly helpful walaupun they're busy with their own assignments, classes and so on. For me, that is just huge sacrifice from them. Thank you so much for make it happen!

Dah lama tak merasa diri ini terkena dengan pancaran cahaya lampu studio yang begitu membantu agar muka kelihatan berbeza daripada yang aslinya. Kali ni dapat merasa duduk depan photographer dan kamera setelah lama bercuti daripada melakukan aktiviti shooting gambar. Dulu masa diploma memang terlebih aktif pula shooting gambar ni. Almaklumlah, dah memang tugasan kan? Nak tak nak, kenalah juga buat.

Kali ni gambar-gambar ini diambil dengan effortlessnya oleh salah seorang photographer berbakat yang datangnya daripada Puncak Alam iaitu individu yang dikenali sebagai Amai. Kepantasan jejarinya yang begitu cekap dalam menghasilkan foto yang agak impressive daripada segi editingnya. Tahu apa maksud saya? Beliau mampu menghasilkan perbezaan yang sungguh drastik daripada gambar original dan gambar selepas disentuh dengan Adobe Photoshop. 


Inilah hasil-hasilnya


Shot 1


Shot 2


Shot 3


Shot 4


Shot 5

Konsep yang dipilih ialah beauty shot dimana gambar hanya diambil pada paras muka hinggalah ke dada kerana terikat dengan tema yang telah beliau pilih iaitu advertising commercial untuk Schick Shaver & Foam. Oh! Kelakar sungguh rupanya. HAHAHAHA




Regards, 
Pojie

0 comments: