I City Waterpark.

Sunday, November 18, 2012 Pojiegraphy Journal 0 Comments



Assalamualaikum & Salam Sejahtera! 
Kepada warga-warga shah alam dan yang berdekatan dengannya, runsing dan tak ada idea mana nak pergi hujung minggu for family activities? Well, I City got something for ya.


Its I CITY WATERWORLD.
Tak perlu pening nak pergi jauh jauh for family activity. Bagi mereka yang duduk disekitar shah alam dan yang lain, bole la datang ke sini. 

But for this time, waterworld ini masih lagi belum siap sepenuhnya. Masih lagi aktiviti-aktiviti pembaikan dijalankan. But still, you guys masih boleh menikmati keseronokkan itu. Plus, bring sun block cream. Cuaca panas akan menyebabkan kita akan rasa bahang haba tu since pokok dekat sini masih belum besar sepenuhnya. 



Waterworld@i-City beroperasi dari pukul 10 pagi hingga 7 malam setiap hari dan dari 9 pagi hingga 7 malam pada hujung minggu dan cuti umum atau cuti sekolah. 

Tiket-tiket biasa berharga RM50 untuk dewasa dan RM30 untuk kanak-kanak.
 Promosi cuti sekolah ini telah memberikan kemasukan percuma ke Snowalk dengan harga tiket yang sama.

FOR THIS TIME MASIH LAGI DALAM TEMPOH PROMOSI DAN MURAH. SO PERGI LA CEPAT!



Jumlah orang yang datang pada masa tu pun boleh tahan. Masa aku datang tu ialah hari biasa. Weekend pula tak tahu la macam mana ramainya. But still, memang korang kena try. For at least try. Bawak member-member santai sini. 




This is gonna be my favourite part of all. Boleh santai baring feeling ala-ala dekat Hawaii sambil ditemani dengan lagu yang berentak elektro. LOL  


During the time, pokok dan tumbuh-tumbuhan semua masih kecil lagi. Tunggu bila dah besar, kuranglah sikit rasa panas tu. 


I enjoyed the times. Memang best, lagi-lagi bila pergi dengan family. Memang happy tak ingat dunia terus. By the way, there are lot of games yang korang boleh try. Nothing much, sama je macam Sunway Lagoon cuma Sunway Lagoon tu dah well established and lebih banyak games yang boleh main. One fine day, kot kot icity waterworld ni pun boleh well established. 


SO APA LAGI? LETS TRY OUT! 



Antara yang menarik ialah 

TORNADO


Antara tarikan i-City Waterworld yang lain ialah jakuzi gergasi, pelbagai jenis gelongsor untuk kanak-kanak dan dewasa serta kolam mandi untuk kanak-kanak. I-city waterworld terletak di Bandar Shah Alam.

Mark your calendar and set the right time, go with you beloved ones. Have Fun! 


0 comments: