Don't let that 'relatioshits' hit you.

Monday, November 05, 2012 Pojiegraphy Journal 0 Comments




Pasal relationship lagi? Oh boring. Next.

HOLD ON!

I got something to share with you guys. But first, Assalamualaikum and Salam Sejahtera to all of you. Macam biasa, harap korang sihat sihat sahaja. Good day hah? Pleasure to know that. Ada sedikit benda nak dishare to all of my readers since most of them adalah remaja sama seperti aku. Tolak tepi kepada pelajar sekolah yang tengah SPM. Jangan gatal tangan surf Facebook, Twitter and Blog. I mean entertainment blog. LOL

Relationshit? Apa kejadahnya itu.
Relationshit itu adalah perkataan agak kasar bagi relationship dan bila ia digabungkan dengan kesedihan dan kesakitan, maka jadilah ia berbunyi seperti ini "Relationshit".
Pandai-pandai saja aku buat term. 

LOOK!
Babe, bercinta indah bukan? Dapat jalan shopping sama-sama, movie sama-sama, makan sama-sama, 'on the phone' selalu. Indah, sungguh indah buat mereka yang sedang bercinta.
Tapi, tahukah anda bahawa anda sudah bersedia untuk terima kebahagiaan yang dikatakan itu? 

Jika sudah, anda juga sudah bersedia untuk;
Ada rasa tercabar bila ada insan yang cuba untuk mendekati dia.
Cemburu tak menentu.
Sakit hati yang tidak dapat dikawal.
Emosi yang entah kemana.
Makan dan minum tidak terkawal bila gaduh.
Meroyan itu sudah pasti.
dan banyak lagi.


Percaya atau tidak, semua diatas itu akan anda lalui nanti.
Noted to me as well.

But please don't
1. Bila bergaduh dengan kekasih, mulalah hebohkan disemua laman sosial. Itukan lagi mengaibkan 'Rumah Tangga korang'.
2. Bila bergaduh, habis semua yang tidak bersalah pun terkena tempiasnya. Be matured, kata nak jaga dia sampai bila-bila tapi ni baru gaduh manja, dah habis satu dunia gegar.
3. Bila bergaduh, cuba sometimes untuk jadi psycho  Walau sakit mana pun yang kita rasa, try not to show it. Kita tengok sejauh mana hebatnya ego dia itu.
4. Bila bergaduh, ringankanlah diri itu untuk mengucapkan kata maaf. Tak salah untuk minta maaf. Who knows itu boleh sejukkan hati dia yang sedang panas.
5. Banyak lagi sebenarnya, tapi make it short. Last but not least, tolonglah jangan sampai abaikan mak dan ayah serta keluarga kita walaupun seindah manapun relationship anda itu.


Remember the word
PSYCHO 
Hidup ini kadangkala kenalah psycho dengan persekitaran. Jangan bagi sesuatu situasi itu pijak dan kuasai diri kita. Stay strong, stand up and act like a man.



Sincere,
pojiegraphy


0 comments: