Kundasang, Sabah.

Monday, September 03, 2012 Pojiegraphy Journal 7 Comments

Hello hello! Jumpa lagi di entri yang terbaru. :)
Kali ni nak share gambar je. Malas nak type panjang-panjang sebab aku tahu semua orang lebih tertarik dengan gambar dan kurang berkenan nak baca text. betul tidak?


So, jom tengok cerita kali ini! :)

Last week, buat mini trip for shooting dekat Kundasang and Ranau Sabah. Nak cari ketenangan katanya. Nak cari kelainan katanya. Mari kita lihat apa yang ada disana. 


Gambar pembuka selera. Entrance of Kundasang Sabah. Kalau ada yang bercuti ke Sabah, tempat ini wajib korang pergi. Kalau korang tak pergi, korang rugi kerana korang perlu beli tiket dan datang lagi ke Sabah.




Desa Cattle Farm. Awesome walaupun agak kurang senang dengan bau disekitar tempat tu. But, it was soooo nice and cold. Aku suka.




Bukan pergi seorang, tapi ramai. Dengan abang, kakak dan juga adikku.




Kundasang War Memorial Park. Aku suka.




Tak dapat keluar negara, dekat park ni pun dah terasa macam dekat luar negara.



Hello Malaysians! ;]



I'm at English Garden.




History of war. Memories and Tragic stories.




The best part.




Perkampungan disekitar Kundasang, Sabah.





Enterframe lagi. Maaf.




Excited sangat bila dapat ambil gambar yang cantik.




Aku suka landscape ala-ala English style ini. Awesome.











Malaysia - Sabah and Australia.

Selesai keliling Kundasang, tempat semua memang awesome. Tak cukup memori camera nak ambil gambar.  Banyak betul benda menarik yang boleh diambil gambar. Sangat menarik. 


And now its time for some relaxation. Relax la sangat.

FISH SPA @ Sungai Tagal, Ranau.




Muka bajet cool, padahal kaki dah rasa geli tahap maksima. 

Nak tengok in not-so-live?
Tengok video dibawah ni. Pasti anda dapat feelnya.

                                          video









After the fish spa, kitaorang berangkatlah turun balik ke Kota Kinabalu. Perjalanan diambil selama 3 jam untuk balik ke KK. Memandangkan pada pukul 3 petang tu cuaca agak tidak mengizinkan. Kabus tebal yang amat, sejuk. 








Wanna see more?
Here's the photos;
















Masa untuk pulang. 




Sepanjang perjalanan balik untuk turun ke Kota Kinabalu.

Sempat lagi nak singgah pasar dekat tepi jalan. 








and the weather was so cold. Dengan kuat anginnya lagi. Damn. No wonderlah orang-orang dari sini putih putih. Most of them. 


It was such great times to spent with them at these kind of places. Am so glad and attracted with God's Creations. Beautiful! Wish i can share more with you guys. But till then. See you guys in next entry.

Thank you :)


7 comments:

  1. hai, napa x pg hot spring poring? naik kanopi :) nanti kalau ada kesempatan pegilah tempat tu.. syok sanagat.. ;)

    ReplyDelete
  2. Wahhh macam best kundasang ni... Rase nak g gak nanti...

    ReplyDelete
  3. Hai blh rekemen ka mn lg tmpt yg syok d kundasang ni.. bab next year on Cny nk p holiday sna...

    ReplyDelete
  4. D mesilau best juga.. Sabah tea.. Strawberry garden..longhouse..luanti (spa ikan).. Dairy farm..

    ReplyDelete
  5. Hello everyone =)

    J Residence here =) We are an accommodation lodge situated 300 meters from Mount Kinabalu National Park.
    Kindly view our website during your free time.

    www.jresidence.com

    Cheers.

    ReplyDelete