Pengorbanan.

Tuesday, July 10, 2012 Pojiegraphy Journal 4 Comments


Assalamualaikum and greetings to my fellow visitors. Sekarang ni dah panggil visitor dah sebab nak cakap follower or reader tu kurang pasti sikit sebab blog ni dah lama tak dikemaskini dengan 'updates' terkini. Entah ada lagi tak yang nak berkunjung. 


Apa khabar semuanya? Harap sihat-sihat saja. Aku kini berada dalam semester akhir untuk diploma aku. Tidak berkesempatan lagi nak update blog ni sebelum meninggalkan Sabah hari itu. Sesampai saja Shah Alam terus pack barang and gerak balik Melaka for my new semester. Time flies so fast. Indeed.

Maaflah sekali lagi kerana lama tidak update. Ini kerana kerja dan masa agak tidak mengizinkan diri untuk menaip ayat-ayat puitis dalam blog ini. Sesudahnya, terbengkalailah ia. 

Dalam hidup kita kenalah berkorban, untuk berjaya maka kita perlulah berkorban.


Pada saat dimana kita perlu untuk berkorban ialah :-


1. Kita mengorbankan dunia/kisah percintaan monyet kita demi perkara yang lebih penting dalam hidup ni.


2. Bila kita dah plan macam-macam untuk keluarga kita, suddenly something happen out of our control. Makan terpaksalah batal semua plan yang telah dibuat sebelum ini.


3. Duit. Itu juga pengorbanan. Kita mengorbankan apa yang kita ada demi satu perkara yang  penting dalam hidup ini.



Jangan biarkan diri ini mengejar masa. Biar masa yang mengejar kita. 


Here's something that i wanna share with you guys. Ini memang benar dan benar-benar terjadi. Orang kata la, orang kata bahawa seseorang yang memiliki sifat pentingkan diri sendiri ini kadangkala adalah orang yang mampu menggenggam kejayaan dengan jayanya. Walaupun ia bunyi agak tamak dan merugikan but sometimes, ia memang ada benarnya juga. Orang yang jenis seperti ini tidak akan meminta pertolongan daripada sesiapa (Ex. Rakan-rakan) tetapi dia boleh berjaya. Dia tidak kisah apa yang orang nak katakan pasal dirinya, asalkan dia boleh berjaya. Because things that in their thoughts is 
"I don't care about being liked by people out there, i care about WINNING".

Pentingkanlah diri sendiri kearah yang baik or dengan cara yang baik dan niat yang baik iaitu untuk BERJAYA

                  

Last but not least, Alhamdulillah sekali lagi all sacrifices that i've made was paid off. Thanks to especially Allah and my family, Lectures and friends that with me through out my hard times.




Sampai sini saja untuk entri kali ini. Bakal post lagi entri pada masa akan datang. 
Stay touch with me : www.twitter.com/pojiegraphy


4 comments: