Why should wait? Move on!

Sunday, May 27, 2012 Pojiegraphy Journal 1 Comments




Assalamualaikum readers.

Everyone been asking me "What's wrong with your blog? Kenapa tak tulis blog dah?".
Soalan itu ibarat aku ni memang dah tutup akaun blogger ini kan? Tidak. Masih lagi berblogging cuma sometimes tu kita just memerlukan a good quality time to write something in your blog. Remember, this is for our readers, not for us. So, it should be at least good/useful for them. Forget about being a perfect writer cause nobody's perfect. Well, hello. I'm still here, kicking my ass to write something in this blog. 


What's for this time? 
Entri kali ini kita fokus kepada realiti hidup ataupun hubungan antara manusia. Tarik nafas panjang-panjang, bukakan minda anda seluas-luasnya. Berbalik pada topik utama, mengapa susah untuk melupakan seseorang yang pernah hadir dalam hidup anda walaupun ia hanya dalam jangka masa yang pendek? Tipulah kalau kata senang nak lupakan even sikit pun kan?
Look, it's just a normal thing kalau kita susah nak lupakan someone or maybe i can go straight forward, someone that we called a LOVER.


First of all. Bila someone itu sudah berubah, bukan mereka yang sebenarnya berubah. Manusia tak akan berubah, its their heart and feelings that changed. Memang tak dapat dinafikan, perasaan manusia ini memang cepat berubah. Another thing is, you must always remember. Every life that we had, end up we'll stick with no one except God. Remember that.

Here's some tips untuk yang masih lagi 'dalam selimut menangisi' pemergiaan kekasih tersayang daripada hidupnya.


Berhenti berharap dan mulakan hidup baru. 

Benda dah terjadi, ambil ia untuk jadikan sebagai satu pengajaran hidup. Jangan ulangi ia lagi. Some people sanggup tunggu agar sesuatu benda yang 'ajaib' akan berlaku. Ajaib itu refer kepada kekasihnya yang bakal kembali kepadanya. Lebih baik sakit hati kerana terpaksa melepaskan sesuatu daripada terseksa kerana menunggu suatu perkara yang belum pasti akan terjadi.






Sometimes, friend is the one who can be your good listener and someone that understand you the most.


Bila hati tengah kacau bilau, janganlah duduk terpuruk dalam bilik bagai katak dibawah tempurung. Kalau macam tu sampai bila-bila anda akan selalu memikirkan dia, dia dan dia. Inilah gunanya ada kawan, kawan itu bukan hanya akan ada ketika kita senang lenang. Kawan yang sejati itu adalah kawan yang sentiasa akan berada disisi kita pabila kita susah dan senang. Go out and have a chit chat with your friends.




Think about yourself, and the most important is gonna be your FUTURE.


Remember one thing, stop wasting your tear over a person who never deserved to be a reason you shed you tear of sadness. Bercinta di zaman muda remaja ini sebenarnya tak ke mana (this is gonna be for teenagers out there). Fikir dulu tentang masa depan anda. Ini masih lagi bergantung dengan duit daripada mak dan ayah, ada hati nak bercinta. Stop wasting your time, your future comes first. Bila dah dewasa nanti barulah fikir pasal nak bercinta ni. 





One thing yang you guys kena ingat!
Kalau dah putus atau dah tak ada apa-apa dengan someone itu, janganlah korang aibkan keburukkan seseorang itu kepada orang lain hanya kerana yang bernama DENDAM. Janganlah block, unfriend atau apa. Who knows one fine day you guys boleh jadi kawan baik. Takkan nak add balik kan? Malulah.


"People should know,
 Things happened for own reasons. Accept it."





1 comment:

  1. your blue bird keep following me.

    terjumpa blog ni bila buka profile twitter.
    first time baca so tak tau lah pernah menghilang or tak sebelum ni.

    tapi kenapa entry ni macam berbekas di hati ni?
    terasa sangat.
    I'm waiting for my ex to be back with me.

    T___T
    sekian terimakasih.

    ReplyDelete