Wishes for my birth day.

Wednesday, August 10, 2011 Pojiegraphy Journal 4 Comments



Setiap orang ada hari lahirkan? Perkara yang dinanti-nantikan setiap tahun mestilah hari lahir mereka. Yes, i admit it. Aku pun tidak sabar, setiap tahun rasa tidak sabar. Masuk hari tahun baru, perkara pertama yang terlintas dalam kepala aku ialah "Apa yang akan berlaku di hari lahir aku untuk tahun ini?". Sesimple itu, tak payah nak bakar bunga apai bagai.

So, whats your wishlist during your birth day? I got mine.

First,
for the most sure. I wanna celebrate the precious day with my beloved family.
Selain daripada dapat hadiah yang pelbagai bentuknya, aku juga dapat rasa akulah orang yang paling happy pada masa itu kerana semua ahli keluarga berada dibawah satu bumbung untuk menyambut hari lahir aku. Bukankah itu indah?

Second,
Singing a song of 'Happy Birthday' in front of me. Sambil aku menunggu untuk tiup lilin. Takda cake, ada lilin sebatang pun jadilah. Dapat juga feel meniup lilin atas kek sebesar kotak washing machine. Dah dah, go carikan lilin. Tak kira, lilin yang korang guna masa elektrik takda pun jadilah. Bunyi agak rakus disini.

Third,
Not preferring cards. Ucapan daripada mulut adalah lebih bermakna daripada ucapan melalui kad kerana ucapan daripada kad ni kadangkala orang itu perlu susah payah untuk berfikir dan develop idea tentang apa yang nak ditulis. Dengan ucapan dari mulut, semua ucapan datang dari hati yang ikhlas. betul ke tidaknya? #garu kepala.

Fourth,
Sambutan hari lahir adalah lebih bermakna dirumah sendiri daripada di mana-mana tempat lain. Dengan kunjungan daripada rakan-rakan/saudara-mara dah cukup sempurna bagi aku. Boleh lepak-lepak sampai tengah pagi, boleh berlegar ke situ, ke sini. Bukankah itu lagi baik?

Fifth,
Be different with others. Aku nak pakai something yang dapat membezakan birthday boy dengan orang lain. Kalau semua pakai baju warna putih, aku sorang je nak pakai warna hitam. Kalau semua pakai baju, aku sorang taknak pakai baju. (Cubaan untuk membuat lawak seram).
Selalu, bila orang datang susah sangat nak bezakan yang mana sambut birthday ni since baju semua hampir sama saja. So, be different people!

or maybe, kalau berada berjauhan daripada keluarga mungkin .. pada tepat pukul 12 pagi, aku akan cari lilin dan nanyi lagu "Happy Birthday" untuk diri sendiri dan ... tiup lilin tu sambil record moment tu. Bila dah sambut birthday dengan keluarga, pasang video tu atas screen besar untuk meraih simpati mereka.

Yang paling penting. Setiap hari lahir aku, aku akan berdoa semoga aku kekal muda dan sentiasa kelihatan muda. Adakah hajat aku tu bakal ditunaikan?

aku nak hari lahir aku disambut seperti ini :



(This video was recorded right after we've done our SPM's examinations. Almost a year ago)
Cakap pasal birthday ni, teringat dekat Ellyndoink. Sorry pasal upload video ni lambat. But still, you can see this video since birthday you tak lepas lagi. So, enjoy!

p/s : so apa yang aku wish untuk hari lahir tahun ni? *garu kepala*

4 comments:

  1. betull...dapat sambut birthday kat rumah ag best ngn yang tersayangkan...

    my bufday dah lepas..hadiah mana?
    haha

    ReplyDelete
  2. bufday ke? hepi bufday.... hik3

    ReplyDelete