Whats for my RAYA?

Friday, August 26, 2011 Pojiegraphy Journal 1 Comments



Yeah, i just got tagged by the most hottest and nastiest (HAHA) blogger, Fiq Fiqri.


Whats on my raya?


Baju raya untuk tahun ini bertemakan warna ?

Maafkan saya, saya belum sempat bershopping lagi untuk raya. Oh Maafkan saya! Tapi ... saya tunggu semua orang balik kampung dulu baru saya berabis shopping. Siap boleh berguling-guling dekat atas lantai lagi. Weu Weu.



Lokasi pertama anda kunjungi untuk beraya ?

Rumah sendiri. Kebiasaannya kalau beraya dekat Shah Alam ni. Rumah sendiri la menjadi tempat pertama yang aku kunjung dan kutip duit raya. Itu pun kalau ada. And then for the next, according to people whom going to invite me to kutip my duit raya from them. Wooot Wooot!


Makanan kegemaran anda di pagi raya ?

Tat nenas, dodol melaka dan juga for sure almond london. Kurang makan makanan yang berat-berat ni dipagi raya, sebab takut kelihatan sangat tidak kacak nak shooting gambar nanti. Muka dah tembam perut pun dah semacam peliknya.


Lagu raya yang paling menyentuh hati ?

Entah la. Tiada idea pulak dah. Erk!


Berapa rumah anda akan kunjung pada hari raya pertama ?

Satu biji. After bersalam salaman dengan ahli keluarga. buat photoshoot and then tidur sekejap. Dah penat posing power power.


Berapa pasang baju raya anda ada ?

1 pun jadi la kot. Takyah nak over sangat sampai banyak pasang pulak.


Adakah anda seorang perantau?

Agaklah, but still merantau ditempat orang dan berpeluang untuk beraya bersama dengan ahli keluarga. Wink Wink


Di pagi raya,part mana anda paling sedih ?

Paling sedih? Hmmmm, time nak minta duit raya dekat orang, diorang berkata "Eh, duit raya cuma untuk budak-budak je." Habis! Aku ni bukan budak-budak lagi ke? Tsk Tsk.


Menu pagi raya di rumah anda ?

Kuih muih, air yoyo, makanan ringan dan yang penting cake. Mesti ada je cake birthday untuk seseorang time raya ni.


Kampung ibu/ayah anda Raya tahun ini anda akan balik ?

Oh no. Kampung nun jauh di beufort\kota kinabalu sabah. Nampaknya tiada rezeki lagi untuk beraya di sana tahun ini. :(


Done, anyone who's willing to answer this? Everyone's being tagged. So, tolonglah jawab.


NOTE TO EVERYONE : Kepada mereka yang sedang berada dalam perjalanan balik ke kampung, be safe ya. Ingatlah orang yang tersayang. Biar lambat asalkan selamat sampai. Enjoy beraya dikampung. Hargai setiap saat/memori disana. Tengok aku ni haa, beraya di Shah Alam je la nampaknya. Takpa, boleh bergolek-golek atas jalan raya nanti.


1 comment:

  1. ahahahha awk tu dah tua ye..xpatut dapt ampau..den ni ahhh patut dapt ampau....:D

    ReplyDelete