Nothing to do? Maybank got something.

Wednesday, August 17, 2011 Pojiegraphy Journal 5 Comments



Teenagers, when they get boring. Nothing much, Majority of them will play games. Trend sekarang for sure diorang lebih suka bermain Online Games. Well, online games ni la bagi diorang rasa best sebab its updated for almost everyday cuma yang payahnya kena cari some internet connections la untuk bermain game.



Memang tidak dinafikan online games ni memang banyak sangat disadvantagesnya, but not to forget. Online games juga mempunyai sesetengah kelebihan (advantages) untuk semua lapisan masyarakat, especially teenagers. One of the advantages of playing online games ni ialah they can earn and win some big and cool prizes!



(sekadar gambar hiasan)

I am one of the teenagers whom very very addicted with online games/ games. But used to do online games before, yeah. Now i realized yang online games ni memang ada maanfat! We dont just look to the negative side of online games ni. Cuba tengok through the positive sides pula.
(Fikir cuba fikir)



Talking about online games ni, Dengar cerita Maybank anda something untuk korang. Yeah, percaya atau tidak, Maybank memang ada sediakan online games untuk anda semua. Tidak kisah, semua boleh. Suri rumah sepenuh masa yang memang asyik dok depan Facebook ni pun boleh turut serta, tiada sebarang syarat untuk umur.


Its MyRaya by Maybank powered by Facebook.
They are going to gives you RM 25, 000. Still tak percaya? Dengan hanya bermain dan mengumpul points kot korang boleh earn money.

Simple, just CLICK THIS

1. Register




do gives your truly identity in order for them easy to get your details.





You will receive an activation code from them via SMS. Make sure you give your true details okay. This might affect your reputation dalam game nanti if tak bagi true details.
When you're done, you're successfully registered as member of MyRaya by Maybank

and begin your journey for RM 25 000.




Choose your gender



I've created mine. Nampak macam aku tak? HAHA! Yang penting rambut tu mahal weh.



Many styles korang boleh buat. For girls, confirm suka part ni ah. Pilih style rambut, baju dan sebagainya.




After you're done styling your avatar, now its time to decorate rumah korang dulu. But first, kenalah choose jenis rumah korang. For sure, aku pilih rumah jenis kampung since aku memang teringin nak beraya dekat rumah kampung. Weuweuweu.


and start exploring... First, find your friends dulu. Go for tiger points people!



Hurray, Raya is around the corner!! Got your festive clothes? Your house is spick and span? Time to take a quick break, log on to Facebook and play Maybank’s My Raya game and you might just win a share of RM25,000!

Also, for every player registered, Maybank will be donating RM2 to charity. So be sure to tell your friends be a part of this charitable cause.




50 players yang mempunyai highest Tiger Points and Friend akan berpeluang untuk celebrate Raya dengan krew Suria.Fm




Dah la dapat duit lumayan, ini pula berpeluang untuk beraya dengan selebriti Suria.Fm. Apa kes? See, nampak tak kelebihan online games ni?



Hurry up!! Contest run on 11 - 30 August 2011. Starts Now! Goodluck!





5 comments:

  1. aku mmg tak reti sgt men game..asal main je mesti yang paling muncettt... huhuhuhu... sama lah mcm jawab teka teki, paling blur adalah aku.. eh eh, apa kaitan..selamat hari raya.. =.=

    ReplyDelete
  2. Nice entry..ok, paling best rambut ijau tuu *wink*

    ReplyDelete
  3. great scope!!! u got a nice style to shoot!! im working on fashion blog--maybe i can shoot u in future

    im following you here

    visit my blog and wish you can do so---

    http://juanthegarage.blogspot.com/

    ReplyDelete