Beraya di Kampung! TSK TSK

Sunday, August 14, 2011 Pojiegraphy Journal 7 Comments



Raya belum tiba lagi, tapi dok sibuk cakap pasal raya. Tapi, dalam hati tetap juga nak beraya di kampung halaman! Serious dah lama tak beraya di kampung halaman.

NOTE : TSK TSK tu refer kepada menarik udara dengan cara yang berbunyi kuat. Ala-ala nak menangis la orang kata.

Entri ini sebenarnya bukanlah bercerita tentang aku bakal beraya di kampung halaman, its just nak share dan teringin nak beraya di kampung halaman.

(gambar-gambar dipetik waktu program gotong royong di Kg Sungai Siput, Melaka)


cantik, memang cantik environment dekat kampung tu. Sudah pasti, ketenangan dapat dirasai.
Duduk dekat tengah-tengah sawah padi dan juga feeling-feeling, dapat tenangkan fikiran.


Bercakap pasal raya lagi...


Teringin nak beraya di kampung halaman. Sudah lama aku tidak beraya dekat kampung, semenjak aku Form 5 lagi, aku masih belum berkesempatan untuk beraya di kampung halaman sebagai seorang remaja yang dah besar panjang ni. Dulu masa kecik-kecik feel dia lain, now dah besar entah macam mana la feel dia kan.




Sekarang ni asyik beraya dekat Shah Alam je which is no one pun dekat area tu on that time. Nak bergolek-golek atas jalan raya pun boleh!

See the pemandangan dekat kawasan kampung ni. Isn't this is so nice? Weweweuw.




Masa raya tu, teringin nak :

1. Berlegar-legar di kawasan kampung. Dengar budak-budak sebok dok berkejar-kejaran. Dengar bunyi mercun situ sana sini, yang paling penting bunyi mercun "Pop! Pop!" tu memang tetap akan ada.

2. Huh, yang ni selalu tengok orang dok buat. Memang aku jeles dan makan hati ah tengok gambar-gambar diorang. Shooting pakai baju raya dekat kawasan sawah padi. Haa, yang ni memang peberet semua orang. Lagi-lagi yang memiliki DSLR ni, memang pergh!


Another Random Photos :




Cantik kan?




Indah kan?




Tiada trafik jam. Tenang kan?




Best lepak-lepak dekat kawasan kampung di kalau ada photographer, boleh suruh @ buli dia untuk shoot gambar aku sepuas-puasnya.





Kan K.E ? Ko sempat juga jadi mangsa buli aku kan bila kau dipaksa untuk shoot gambar aku time tu.


Dan cara nak naikkan market rupa kita dekat mana-mana tempat ialah dengan cara ..


BEGINI!
Selamat Membaca Semua!

So, dimanakah tempat pilihan korang untuk beraya?


7 comments:

  1. @Eddy Syrol, yeah! view memang gempak and nice!

    ReplyDelete
  2. mcm biasa gambar kamu snap mmg lawa.

    ReplyDelete
  3. @Achik Ezam, thanks bro. Hehehe! :)


    @Cik Gallus Gallus,kampungku di sabah! :(

    @daydeck86, dekat melaka.


    @eera, :) thanks eera@! :)

    ReplyDelete