Reasons why Teenagers do Blogging

Tuesday, May 24, 2011 Pojiegraphy Journal 2 Comments

Guys, i know this topic might be much tough, as tough as popeye the sailor person.
Before you about to read this entry, i would like to please you guys not to get offended with any of my words along this entry, yeah its tough!

Make it straight to the point
WHY MOST OF OUR TEENAGERS DO BLOGGING?

Yang tengah baca post ini, mesti anda tahu kenapa anda berblog kan? Kepada yang masih kurang jelas tentang sebab dan perkara yang membuatkan kami semua ingin dan minat dalam berblog. Jom!

Dukacitanya ingin memaklumkan bahawa ada sesetengah pihak beranggapan bahawa apa yang kita buat ni ( berblog ) hanyalah satu perkara yang membuang masa sahaja. Dorang beranggapan kita golongan blogger ni mempublishkan cerita yang tiada kaitan, buang masa dan sekadar untuk mencari nama dan publisiti.

Guys, go get your head clean and i pleased you to read this!

Reason/Alasan?

Blog merupakan sesuatu alat elektronik hampir sama seperti buku diari yang korang miliki tu. Apa saja yang terjadi sepanjang kehidupan anda, anda akan lakar dan tuliskan cerita itu didalam diari tersebut. Begitu juga dengan Blog ni, apa saja yang terjadi, kami (bloggers) cuba untuk menulis dan mempublish cerita tersebut dalam Blog. Mudah dan lagi menarik untuk korang baca, since ada gambar-gambar sekali.


Kenapa perlu anggap kitaorang ni suka menunjuk-nunjuk? Yelah, since cerita gempak dan best tu dah kena share dekat blog, sudah tentulah ada pihak yang punya tanggapan yang salah terhadap kita, they don't even expects us to tell the boring and null stories right? So, we did our best part and now its your turn to make a judge towards us. Read and try to understand this carefully, people. Write and share the best stories was just the opportunities given by our readers to us, so why not? Berkongsi sesuatu yang menarik adalah sesuatu yang diharapkan oleh setiap pembaca kepada penulis itu dan bukan sebaliknya.


Berkongsi sesuatu dalam Blog milik kita tidaklah salah, tiada undang-undang yang mengatakan bahawa kita tidak boleh berkongsi. Blogger menjadikan blog ini suatu tempat yang senang untuk mereka berkongsi sesuatu. So begitu jugalah remaja zaman sekarang, banyak sangat perkara yang nak dikongsikan kepada semua orang di dunia ini.


Selain daripada itu, kita juga dapat memdapat duit poket, percaya atau tidak? Cuba tanya antara blogger yang aktif blogging ni. Selain daripada berkongsi sesuatu dekat blog ni, mereka juga dapat imbuhan. So, why not to do blogging?


Sat sat sat, lagi satu...
Blogging ini juga adalah salah satu platform utk kita ceburi bidang hiburan seperti selebriti khas, model dan sebagainya. Dengan cara meletakkan gambar dan hasil karya di blog juga boleh membantu. Antara contoh blogger terkenal yang telah berjaya dengan meningkatnya adalah
Hanis Zalikha. So why must the teenagers not to try this? Kot kot ada rezeki kan? Siapa tahu?

Think, i should change the title 'Teenagers' to 'Malaysian People' since blogging is getting famous among the mom and dad out there, as well. ;)



So, what do you think?
Can i be one of your BLOGGERS?


Do like me on Facebook


or Follow me on Twitter for any updates



Regards, Pojiegraphy

2 comments: