Sinopsis Semester Dua

Wednesday, April 27, 2011 Pojiegraphy Journal 6 Comments



TUP TAP TUP TAP,
SEMESTER DUA SUDAH PUN BERAKHIR!



Rasa terlebih excited pulak nak tulis entri kali ini. Hehe, baru semalam buat entri baru tengoknya hari ini buat lagi entri terbaru. Rasa terlebih free pulak diri ini sampai membuat entri baru selepas sehari posted the latest entry. Macam biasa, hope semua pembaca dalam keadaan sihat dan baik saja :)

Semester satu dah lepas, semester dua pun dah pun berakhir. Rasa sangat cepat masa berlalukan? Yes, memang terasa sangatlah. Alhamdulillah, selesai dan berjaya menjawab semua kertas final. SEMUA? Macam banyak je paper yang aku ada kan, padahal 3 paper saja.

This is the short stories during the examination time.

CTU 151 (23 April 2011)
Okay, terus terang tanpa rasa malu aku mengaku yang bahawa subjek ini agak susah untuk semester ini. Fuh, tak pasal pasal kena belajar sejarah balik. Otak ni dah tepu nak mengingat dan membaca sejak telah berkecimpung dalam dunia seni lukis dan seni reka ni. Most of the time aku cuma develop idea, and menghasilkan karya instead of reading and writting. But still, Alhamdulillah, managed to answer all the questions. Pheww! Lagi best bila yang kita baca tu keluar masa final. WOOOT!

BEL 260 (25 April 2011)
Nothing much, just did some reading and practiced for my writing. Alhamdulillah, i rock up the essay paper :)

VCL 155 (26 April 2011)
Okay, yang ini juga merupakan subjek yang berkaitan dengan sejarah. Sejarah tentang seni Islam. Nothing much, just kena faham dan teliti seni seni Islam. Since batch aku ni merupakan batch yang pertama untuk OBE. So kita orang tak tahu macam mana soalan untuk kertas ni. Format, nak spot pun susah. But, luckily ditolong oleh lecturer kesayangan, Puan Selly. Dia sempat juga bagi nasihat dekat kita orang untuk baca part part tertentu and luckily dapat JAWAB! :)

Alhamdulillah! Sekarang ini tinggal nak tunggu keputusan. Minta-minta dapatlah keputusan yang memuaskan ataupun mengembirakan. Amin.


Haaa, gambar di bawah ini gambar gambar kenangan bersama budak budak hostel.
(Maaf, ada yang tak ada dalam gambar ni. Tak sempat nak shoot dgn diorang before balik. Sem depan ek)




Penyeri untuk kitaorang bagi sem ini. Si Bising. Kenapa si Bising? Sebab bila kena sentuh atau kena angkat, mesti mulut dia memekak. So, si Bisinglah.



Inilah roomate. Syafiq dekat belakang bersama dengan John Zubaidi. Dan, tidak lupa. Si Afiq dekat belakang sekali kalau korang perasan. Yang hitam hitam tu tapi bukan negro ek. HAHAHA



Alahai, kalau tak silap. Ni gambar sem lepas masa nak berkonvoi baju merah. Hehehe,
but still dorang ni masih lagi jadi level dan room mate aku.
(Bersama dengan paan, izz dan john)



Tidak lupa juga, SKOLU. Manusia yang paling pelik aku pernah jumpa, tapi beliau masih waras. Jangan risau. Rindu kau doh skolu. Nanti jadi illegal dekat bilik aku lagi ah. (Illegal yang tak sedar diri)

tidak lupa juga budak budak lain :]



Cuti? Hmmmphh. Nak pergi mana? Ada cadangan?
Okay, salah satu plan yang telah dirancang daripada awal lagi ialah balik ke Kota Kinabalu, Sabah.
If tiada sebarang halangan dan masalah, aku akan fly balik ke KK
pada ....

3 Mei 2011

(Kalau tiada halanganlah)
Rasa excited? Yeah ada juga. Rasa sedih? Hmmmph ada juga la.



Mestilah rasa excited, sebab dapat jumpa mak dan ayah. Dah lama x jumpa diorang, bukan mcm korang. Selalu je jumpa kan? Jeles pulak aku. Tapi takpa, balik nanti boleh ah spend time dengan dorang.



Tidak lupa juga dengan Waterfront, Kota Kinabalu.




Tempat yang banyak bawa kenangan. Kenangan persahabatan, kenangan percutian dan sebagainya. Wajib untuk aku lawat bila balik nanti. Wooot!




YOYO?
fuh! Sudah pastilah. Nanti nak pose puas puas dgn YOYO ni.
HAHAHA
(macam tak pernah minum pulak)



THAT'S IT!
Kepada rakan-rakanku di KK. Jom lepak, JOM! JOM! JOM!
Kalau tak tau nombor, minta dekat FACEBOOK.
Thanks kepada yang turut membantu aku untuk proses balik ke kampung.
Jasa anda sangatlah dihargai.
Kawan kawan, jumpa korang di sana nanti! :)

Sedang mendengar lagu di bawah.
Kalau boleh, pasanglah lagu ni ketika korang sedang membaca post aku :)



Michael Bubble - Home

Hmm, kepada orang tu. Jangan nakal nakal ya bila saya di sana. Jaga diri tu baik baik di Semenanjung. Ada masa kita bbm, tweet or in the phone. Ingat, saya sayang awak.

" Lupa dekat kepala tidak apa, tapi jangan lupa dekat HATI "

Regards, Pojiegraphy.

Wants my updates?


6 comments:

  1. selamat pergi melepak. benda paleng best bwat bila takder benda nak pikir pasal study wat masa ni.. jom bergembira dan bikin havoc!!!

    ReplyDelete
  2. selamat balekk ea? ruma dah memanggil dahh tuu. haha.

    ReplyDelete
  3. sayasuke gambar awak di laut tu....bes...

    ReplyDelete