End of Semester TWO

Monday, April 18, 2011 Pojiegraphy Journal 7 Comments

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA SEMUA!
Pejam celik, pejam celik, pejam celik
TENGOK LAH! Aku dah hampir menamatkan SEMESTER KEDUA. Rasa macam baru je 3 minggu lepas masuk untuk semester dua. apa yang aku rasa? Syukur kepada Allah, kerana diri ini masih lagi mampu untuk bertahan. Yelah, jika kita tengok ada yang dah berhenti, ada yang terpaksa berhenti dan sebagainya. Mungkin mereka punya alasan tersendiri. Kepada Putra Taiga, Good Luck in ur new life babe. Lepas ni takde ah shooting sama-sama. Cool gila kot gambar-gambar aku kau shoot hari tu. Okay berbalik kepada cerita, untuk entri kali ini saya ingin bercerita pasal UNIVERSITI sahaja. Excited? Mesti excited kan terutama kepada budak-budak yang dah habis SPM dan sekarang tunggu masa untuk melangkah ke Universiti.


Sebelum itu, kalau rajin cubalah recap balik episod-episod semester pertama aku ni ;]

Di atas itu merupakan antara koleksi entri aku yang menceritakan tentang kehidupan di Universiti semasa semester pertama. Jika di ingat balik, pahit lebih dirasai berbanding dengan manis semasa semester pertama. Biasalah, dalam proses belajar lagi kan? Banyak benda baru yang belum lagi kita pelajari sebelum ini dan ... PAHIT itulah yang menjadikan aku seorang yang kuat dan lebih matang untuk semester kedua ini. Alhamdulillah :)

Kali ini tak nak bercerita panjang, korang just tengok gambar-gambar yang sempat aku post dalam blog ni. ;]



/Bersama dengan Mek, di mana saja aku ada, kau mesti nak enterpremmm/



/Dengan wada, ni pun sama. During our first Drawing II classes/



/The rehearsal for Art and Design Event : SYMPTOMS/



Haaa, ni dia T's untuk event tu. ;)



/Nampak real bukan? Ini adalah salah satu hasil karya budak Industrial Design/



/Eh macam kenal tempat ni. HAHA. kalau kau tak ingat maka kau bukan budak U ni. Btw, dengan Izz levelmate dan juga member baik aku/



/Hah! Jangan hairan kalau fakulti kitaorg ada Screen besar ni, best gila bila student dapat online. Percaya?/



/Penyeri level Punisher. Haha, fauziah/



Sketsa semasa kelas CTU. Ada suci? HAHA



Ini candid okay, aku taktau sapa snap. Tapi nampak gambar ni dalam camera handphone Mek. Adakah ini kerja beliau?



PPKP time, tapi xnampak mcm ppkp pun. Macam nak pergi majlis perkahwinan je dua orang kat sebelah aku ni



kadang-kadang kita kenalah tunjuk bahawa diri kita ini sangat rajin. HAHAHA




semasa kelas drawing, dengan Jekeling Vector dan juga wada.



Lagi lagi dengan wada, ni masa dalam kelas PPKP. ;]



Tengok gambar di atas tu dengan gambar di bawah. Fewh! Atas tu adalah proses dan bawah tu adalah hasilnya




Taddaaaaa!
Original aku yang buat eh, takda cetak rompak punya.



Persediaan sebelum speaking test.



Nampak tak makhluk dekat belakang tuu? Eh! Bukan jerangkung laaa. Itu la Shira. Haha



Kena denda menari soleh soleh sebab datang lambat untuk kelas Islamic Art kelas Puan Selly yang comel (Kipas!)
Nasib baik aku tak pernah lewat datang kelas. Percaya? HAHA



Antara tugasaan pertama untuk ADVANCED PHOTOGRAPHY. :)



Credit to Noh. Spek dia ni. Stylish kan? Ni time sebelum sesi shoot profile bermula :)



Ingat lagi, ni time takde masa untuk shooting. Esok kena present, shooting belakang U pun jadilah. HAHAHA



Saja nak enterpreemm dekat Bangunan fakulti Art and Design



Basic Measurement Drawing : Session one.
Nampak senang? Hah! Cubalah try, tak terkata kata lah!



Masa koko orang sibuk berkawad, tapi kitaorang sibuk baring dan bersantai. Cool bukan? :D



Saat genting untuk menyiapkan Final work. Nama je duduk dekat cafe hampir 4 jam, tapi makan pun tak lagi. Tak breakfast, tak lunch. Hmmm, makan pun pukul 4 Petang. Agak agak ajaib tak?



Aku sarankan korang untuk pakain shades masa tengok gambar di bawah dan atas ini. Kerana takut mata korang ada infection. haha.



Dan ini juga..



Okay sekarang barulah boleh tanggalkan balik Shades tu.
Ini masa Final Assestment untuk Digital Imaging, kita kenalah nampak mcm budak baik. Sedap hati lecturer pandang kita. Senang jugalah hati mereka untuk bagi kita A.
Kan kan? HAHAHA



BASIC MEASUREMENT II : Session TWO



Last class for DRAWING II



Last class for DRAWING II



dikala penat untuk menunggu model datang. Haish, tak best betol jadi photographer ni. Baik jadi model saja la.



Muka baru bangun untuk kelas ADVANCED PHOTOGRAPHY HAHA



Masa photography Talk dekat Bilik Kuliah. Agak meriah jugalah sebab ada orang jemputan, orang yang berpengalaman kot



Antara hasil kerja untuk subjek VISUAL COMMUNICATION II



Masa kelas pun sempat snap gambar. Agak agak cemerlang tak?



Sesi menshow off kan diri. HIK



Kan bagus kalau camera ini auto focus. dapat juga baca mesej orang tu. HIKHIK



masa dalam kelas CTU. agak agak muka suci tak?



Agar lebih stylish HAHA
Lecturer kat depan pun sibuk pulak duaorang ni buat koje dorang.



Presentation for Islamic Art



Buku sketches aku. Heee.



masa kelas drawing. Tengoklah background aku tu.



Ini adalah gambar khas untuk budak-budak 18 tahun ke atas. HAHA.
kelakar gila bila en munir tgk paper ni then terus tanya kat kitaorg "Eh, betol ke ni?!"
Curios sangat eh



Drawing and learning process. ;]



Essay untuk waktu pagi.



Kau lagi enterpreemm. Ingat! Bukan jerangkung, tapi shira. HAHAHA



Antara kerja Advanced Photography yang memaksa aku untuk tidur pada pukul 5 pagi. Siap boleh dengar ayam berkok koook plak tuh



Untuk pertama kalinya aku mempersembahkan bilik budak ART and DESIGN. Salah satu ciri-cirinya. :p



My Mushroom's pop up. Hasil karya untuk VISUAL COMMUNICATION II



Antara pelajar yang selalu datang kelas awal, dannn juga aku. Ye ah, aku selalu dtg awal kalau x sape yang snap gmbr dorang? HikHik



Antara subjek untuk lukisan DRAWING II



Thats all for the episode of SEMESTER TWO

Banyak lagi aktiviti yang dilakukan sepanjang semester dua. Tapi takde la sebanyak semester satu dulu. Dulu kitaorg selalu lepak, keluar dan shooting bersama. Tapi sekarang dah jarang. Hmm, biasalah tu. Tapi yang penting, korang dapat juga serba sedikit tentang cerita semester dua aku ni kan? :)
Apa-apa pun, banyak perkara baru yang aku belajar semasa semester dua ni dan ini juga menjadikan kita lebih matang matang dan matang :)

Kepada budak-budak kepas AD1172A, aku sayang korang semua. Hope kita still together and commit the best for our class. And also other class for my batch, AD1172B, korang the best juga!
GOODLUCK FOR OUR FINAL ;]

Sama sama la kita menaikkan nama department kita :)

Kepada para pembaca, terima kasih juga kerana terus terus dan terus membaca entri-entri aku.
Aku sayang korang semua.

Till then, nanti ada entri terbaru lagi untuk korang. Since aku tidaklah begitu busy lagi, aku akan cuba untuk membuat entri untuk korang semua.

BTW, maafkan saya kerana kali ini banyak sangat gambar. Memaksa korang untuk tunggu gambar gambar tu diload. sorry ye :)
Quality gambar? Hmm. agak bad kan? But still thanks to my BlackBerry Smartphones. Gambar gambar di atas adalah kebanyakkan hasil daripada hp BB ku itu. :)

p/s : SEMESTER DUA ni banyak sangat kenanganlah! Tidak kira pasal pasal pelajaran mahupun pasal perhubungan. ;]

Till then,
Regards, Pojiegraphy :)

7 comments:

  1. smart je hasil lukisan epal tu!! like3.. mcm nie ke rupenye dlm u..ooo

    ReplyDelete
  2. Bersinar je mata lepas dapat cuci mata Hikhikhik . Pojie , good luck untuk final nanti k :)

    ReplyDelete
  3. serius tak pndai melukis2 ni..tapi suka orang yang pndai melukis,suka tgk hasil kreatif orang bro..jeles sekejap..hahaaa

    folow sni

    ReplyDelete
  4. hamik ko

    beratus keping pics

    it seemed dat u had went thru another wonderful semester

    all d best for your final

    omg. word verification kt bwh ni: peler. hahaa

    ReplyDelete
  5. aku suke tang epal yang da siap....
    aku suke tang pop up mushroom...
    aku suke tang ko syg kelas ktorang skali...thanks...
    u r the best....
    t ajar aku pasal blog yg aku xtaw...

    ReplyDelete
  6. Ko amek Photography dip ke ? eh ke industrial design ? blur aku pe kos ko. haha. bestnye blaajaaaa art n design. uhuks.

    plan cam nk amek bachelor animation kat uitm shah alam. ntah pe plan. plan je la.

    btw, camne nk wat Mushroom Pop Up? leh ajarkan ? comels siot! aku nk wat. ahax.

    ReplyDelete