tukar yang LAMA kepada yang BARU

Sunday, November 14, 2010 Pojiegraphy Journal 1 Comments

Maaf, entry ini cuma sebagai entry untuk memperkenalkan Akaun Facebook baharu saya.
Pengumuman ini haruslah disampaikan secepat mungkin sebelum tibanya
30 NOVEMBER 2010.
[peringatan yang tidaklah sekeras mana]

Kepada rakan-rakan yang aku sayangi dan lagi cintai, aku kini telah berpindah ke akaun baru.
Eh, aku bukan suka-suka nak buat ini. Aku sayang akaun lama aku tuh, dah banyak gambar dan pelbagai kenangan dalam tu, tapi apakan dahayah, aku terpaksa juga membuat akaun BARU dan membuang akaun yang LAMA.

MENGAPA? KENAPA? DAN SEBAB APA?

- Display name akaun facebook lama aku tu dah tak boleh tukar kepada yang asal (Mohd Shahril Fawzy Suhaili). Kesannya, rakan-rakan aku sukar untuk menjejaki aku dalam facebook. Dah cuba untuk request dekat facebook, tetapi tidak dilayan. Nasiblah facebook ni agak penting, kalau tidak memang aku terus tutup je la akaun facebook.

- Akaun saya telah diceroboh oleh pihak kedua, ketiga, mahupun keempat atau lebih lagi. Tidak faham, saya bukan artis atau selebriti, mengapa perlu menceroboh akaun saya? Itukan hak milik saya, tidak perlulah anda menceroboh. Kesannya, message penting, gambar penting/hot rated, list request di padam serta merta. Jahat, dah ceroboh akaun facebook lepas tu main ikut suka hati mak ayam dia saja nak kacau semua benda penting tu.

- Ramai sangat kawan yang tidak dikenali. Ataupun lambakan permintaan daripada semua makhluk di muka bumi ini. Kesannya, aku sukar untuk mengetahui perkembangan rakan-rakan kesayanganku disebabkan oleh status/post dari pelbagai corak orang dan juga pelbagai warna cerita yang diorang share dan tak pernah berhenti-henti. It was like, they update the things on their mind (Status), for more than 15 times a day and what the heck is that? Don't need to share everything on your mind to all the people out there. (Kesian korang, aku salahkan pulak).

Apa-apapun, tiada sebarang perubahan yang terdapat dalam akaun baru aku, cuma display name dengan jumlah rakan.

Inilah jumlah rakan aku sebelum ini, nampak? Sungguh tidak boleh dipercaya jika orang macam aku ni memiliki lebih daripada 3000 rakan, itu cumalah permainan alam maya sahaja. Lepas ni aku akan tumpu kepada rakan-rakan yang betul-betul aku kenali sahaja.



dan lihatlah, saya tidak mampu untuk menghabiskan semua request dalam akaun aku yang lama. So, selepas aku tutup akaun tersebut, pandai-pandailah korang mencari aku erk, kepada yang tidak sempat di approve. Maaf banyak-banyak, salahkan akaun lama saya, bukan saya.
-,-

Kesimpulannya, saya dengan merendah diri meminta pertolongan kepada rakan-rakan terdekat saya untuk mensuggestkan rakan-rakan yang betul-betul aku kenali ek,
rakan sekampung, rakan sekolah lama, rakan sekolah baru, saudara mara, rakan se-Universiti.

Im sorry, this might troubling you guys, but im sure in a very short time, i'll settle the things up and everything will flows smoothly. Thanks for your cooperation.

Well, as my wish. This is my account's email dan Display Name

pojiegraphy@yahoo.com
Mohd Shahril Fawzy Suhaili

and the link will be

1 comment: