si pojie yang terkini

Sunday, August 29, 2010 Pojiegraphy Journal 0 Comments


Greetings peeps
Hello, peace upon to be with you :)
Hey readers, how are you? are you okay? is there everything is just fine?
banyak pula soalan aku ni kan? biasalah, dah lama tidak update blog ini. Well, for your information. I've been almost in a week of 9 at UiTM Malacca. Its been so while i've been here. There are lots of things i've learned here. Met the true colour my friends, met new peoples. Now this is the time you/me will know the true colours or true friends. Nah, its been too hard to judge people but soon you'll find/see the answer. Im not a good person, i certainly pretending to be hypocrite just for peoples to like me. But i found out that this is not the way to find your true friends, be yourself. Don't force yourself to be somebody else. All the drama will find the way end when you be just yourself. Gah, i know its been so stressful things to hear/listen/face but hey! its rule for being a University's student. The diffrences was only the way you face the things or the way you settle up the problem. Lots of assignment? Nah, at first i felt like im a workshop worker. Woke up early in the morning and sleep early in the morning.
Soon, i get used with it. I found out sometime doing the assignments with your levelmate was so much fun. Mulut banyak cakap, but then kerja tak berjalan. Sebab tu sampai kena tidur lambat, esoknya pergi kelas dengan mata bengkak ( Zombi Hidup ).
Budak-budak part keatas selalu bercakap
"Korang dapat je assignment tu, cepat-cepatlah siapkan. Kalau tidak, sakitlah korang".
Memang betol, jadi budak Art & Design ni bukan senang. Nampak simple and fun, tapi sakit korang nak menyiapkan assignment dengan masa yang diberi agak terhad. Takdenye nak lepak after kelas malam, takdenye nak jalan-jalan. Biliklah jadi ruang yang tepat untuk budak AD buat semua assignment, disitu jugalah bilik kelihatan seperti 'sangkar' tikus. (Saja guna perkataan sangkar tu, bunyi agak sedap didengar kan?). Jadi budak AD juga, agak tiada life maybe only for Part 1. Memang no life, day by day kitaorang buat benda yang sama. Pergi kelas, dapat task/assignment, siapkan sebelum deathline, buat task/assignment dalam bilik then submit. Memang totally no time nak lepak dengan kengkawan, ada pun itu adalah masa yang dicuri untuk buat task/assignment.


Ini bukti saya sebagai seorang pelajar yang sangat 'packed'. Sekali lagi saya post perkara ini.
GAAAAAH.

kesan daripada aktiviti menghasilkan kesan visual menggunakan dawai.

So far, life kat sini ok. Cuma sometimes tu ada la benda yang buat aku rasa agak distracted. ;(
Nevermind, masih ramai lagi yang care kat aku. Stickwithme yea.

p/s:best jadi student, jalan kemana-mana je mesti ada yang tegur. Bukan ke best namanya itu? HAHA.

will be updated later, not soon.
;)

0 comments: