the shoot

Sunday, August 29, 2010 Pojiegraphy Journal 2 Comments

Kali ni pasal sesuatu yang nak aku share kat korang ;)
Bukan cerita sedih mahupun cerita happy. HAHA.
after kelas visual drawing dengan en Rasfan yang sepatutnya berlansung pada pukul 9 tapi cancel kerana lecture tidak datang, aku macam biasa lepak dalam bilik and plan untuk siapkan kerja mendawai yang menyeksakan itu. Sedang punya khusyuk buat kerja sambil berada di atas garisan (on-line), tiba-tiba baby budak photo kelas B panggil aku kat dalam bilik. Dia kata "Pojie, ada kakak part 6 nak suruh jadi model." ayat agak best bila dia cakap "Ada agensi suruh jadi model untuk rekaan terbaru mereka" hahaha. takpe, aku masih low standard. Belum lagi berada ditahap yang diiginkan. Aku dengan selama nak turun ke bawah untuk jumpa kakak itu dengan hanya memakai seluar short dengan baju roundneck putih. Ape ingat ini umah kau ke? Suka-suka hati turun bawah kolej untuk jumpa orang dengan hanya memakai seluar short. Macam bengong. Pada awalnya, macam tak dapat nak join. yelah, itukan selasa. petangnya ada Koku. Karang tak pergi selalu aku kena repeat untuk next sem. GOD buang masa je kot. Tapi last-last, kakak tu desprate sangat dah. sebab dah takde budak yang dapat pergi. Aku dengan sorang lagi member kelas dengan murah hatinya membantu kakak itu untuk menjadi model for her assignment. Baikkan aku? HAHA. jadi model dibantu/diurus oleh baby. Terbaik jadi wardrobe sponsor, make-up lepas itu jadi PA aku. hahaha.

here's are the pictures ;
















Sorry kelihatan agak gelap dengan kilatnya. Seperti baru habis mandi minyak masak!
(KALAU GORENG TELUR NI MESTI CEPAT MASAK!)
HAHA.
antara ayat yang aku sangat-sangat tak boleh blah dari kakak itu ialah
"korang ni, bila baby shoot korang ada je pose yang baik dari korang. Tapi bila aku shoot korang, macam keras je semua."
Nampaknya, gagal disitu. :D
Tapi memang fun, eventhough tak dapat ape-ape just belanja untuk berbuka puasa pun dah kira best. Disamping jadi model tu, dapat juga kitaorg belajar untuk bermain dengan lighting. Well, part 3 nanti kan akan belajar semua benda alah tu. So, siap-siaplah dari awal.
;)
pss : sorry. gambar kali ini tiada caption. hehe

2 comments:

  1. hahaha..padan la ta nmpk kaw g koko ary uh...(ta igt ble..)

    ReplyDelete