Things to be share :)

Sunday, July 11, 2010 Pojiegraphy Journal 1 Comments

Greetings readers!
Hello? Where have you guys been?
its been not so while. yeah, bit while la.
Takpe, aku sentiasa berhubung internet dimana-mana sahaja. Tunggu, aku nak cari port yang baik untuk aku menghiburkan diri ini dengan menaip sesuatu di dalam blog yang agak menarik ni. Sabar!, aku cuba untuk mengangkat bakul seketika. Agak menarikkan? Aku punya keyakinan diri yang baik. Tapi, jangan pula korang semua benci aku doh.
Okay, im here to share something with you guys. Nah, I found out that this is not the fresh story for me to share with ya'll but i still have to share it with you guys.
Im now currently at 4th week here at Melaka. At first, i just hardly to adapt myself with the surrounding here.


How about the first and second week? Guess a little bit bore and rushy. Its been a part of being a student of University. Takpe. Everything will be just damn fine soon.

Ohh, sudahkah anda melihat gambar di atas? Itulah gambar para siswa-siswi semasa nak menunggu sesi KO bermula. Bukan KO yg tu. Tapi, KOko. Alah, yang macam dekat sekolah tu. Takkan taktau kot.


This is the most dumbiest, funniest thing i've done during the class. Ni dah tahap gaban bosan, i did snap this picture during the briefing. Sorrylah Puan S, saya agak lalai seketika. Ni baru minggu pertama. Belum lagi minggu seterusnya. Btw, that word did not came from my mind ok. Thats what we called a fate. Dah memang takdir kot. :D


We've done our class shoot. Quite okay, i did enjoyed it. Yelah, we all still like "Ahh...uhh...emmm" Semua masih belum kenal hati dan budi masing-masing. So, with this kind of shoot. Kitaorang jadi lebih get connected. Especially the candid shot. Oh, korang. aku tengok awal-awal macam budak baik. Adoi, nak cakap pun susah. Bila depan camera, hah! huh! hah!
macam-macam ragam. Tapi takpe, itu yang aku suka. Jiwa aku. Yeah budak Photo!
:D

These are another scene of during the fitting time ;


Oh, abaikan diri saya. Perkenalkan, shafiq aka magician. Roomate aku, budak kelas aku. Bagus ah, sama department. Senang cket nak gerak. Fyi, dia memang lah pandai membuat silap mata.
Kalau mata korang silap, maka tersilaplah anda.
Hati-hati bila bertembung dengan dia. Terutamanya yang lemah Iman. HAHA!

Satu part yang memang aku pening ialah SHOPPING.
Apa kau ingat shopping tu best ke? Apa kau ingat shopping tu menarik ke?
Alaaaa, bukan shopping yang tu.
Tapi shopping untuk barang course. Walaupun aku mengambil department Photography and Creative Imaging, Aku terpaksa dan kena juga drawing, stamping, scrathing, and many more. Gah, i thought the only things i am going to play with was only a camera, tripod, lenses, speedlight and lots. Guess, i was totally wrong.
Absolutely WRONG. >.<

thanks to Dsquared kerana membantu saya mencari alatan-alatan ini. ;(
kalau aku seorang yang mencari barang ini, 4 jam pun tak jumpa-jumpa lagi kot. grrrr.

Overall, the beginning week was okay. Sometimes ada class but no lecture.
Quite cool. I dind't settle up my Ptptn thingy lagi. I've to do it asap.
Babe, i'll busy with the assignments soon. Pray for my luck okay.
Jangan minum chinese ink sudah :D
See you soon.

Regards, pojiegraphy.

p/s ; dah kol 2.39am. Aku nak tido. esok nak buat stamping pulak. ;(
goodmornight.

1 comment:

  1. haha..
    dont drink la the chinese ink nanty kne maok hospital lak cuci perot..
    dah kne amik pic doktor je n nurses .. :D

    ReplyDelete