being a student of AD117

Monday, July 05, 2010 Pojiegraphy Journal 1 Comments

Hello babe!
(dengan nada ala-ala budak U)
bole bayangkan bunyinya macam mana? HAHA.
takde ah, bunyi bukan bajet ala-ala senior. bukan,
bunyi mungkin ala-ala budak junior yang baik. siap memegang tangan ala-ala imam muda. bukankah itu ada kebaikannya? Kita perlulah menunjukkan sifat yang baik. Jangan nak show off.
Bak kata orang "Kalau dah masuk tempat orang, biarlah adab seperti orang yang baru datang di tempat orang". Jangan nak tunjuk belang sangat, nanti padah jadinya. Dengarlah kata aku, sebab aku dah banyak makan garam. Memandangkan makanan kurang disini, takde duit nak makan, so aku beli la satu packet garam cap tesco. So, jamulah garam tu. Biar rasa lebih masyukk. HAHA. Eh, aku dah melencong jauh sangat ni? korang bukan nak cari aku. Karang aku sesat plak kat tasik. Susah nak cari jalan kuar. haaa.

Tanggal 05thJulai2010 merupakan hari pertama aku menghadirkan diri ke kelas. Fakulti okay, bukan lagi bilik darjah. Nak duduk, tunggu cikgu, sesudah sampainya cikgu perlu bangun dan ucap "Bangun semua!, selamat pagi cikgu." Oh, aku bukan berada di alam itu. Tidak lagi, dan
jangan nak mimpi untuk balik ke alam itu. Aku dengan 3 orang budak bilik terdiri daripada zubaidi, syafiq dengan ashmir menggerakkan diri ke fakulti. Jap, kitaorg bukan berada di satu department. Sesampainya di fakulti FSSR, semua budak Art & Design dipecah-pecahkan mengikut department yang dorang pilih. Untuk sini, cuma ada 4 department sahaja, Photography, Graphic, FineArt & IndustrialArt. Sudah tentu aku memilih dan berjaya mendapat department PHOTOGRAPHY. aku taksuka melukis, aku tak suma mewarna, so PHOTOGRAPHY la jiwa aku. (Ayat nak agak poyo cket)
After the session, semua budak beredarlah ke kelas masing-masing, Untuk pengetahuan para siswi dan siswa, aku berada di kelas DADP1(A). Motif? Bukan nak suruh korang carik aku, tapi nak share.
Bermulalah sesi perkenalan diri, dimana para siswi semua sebok dengan mengayukan diri (Siswi utk budak AD quite talkactive cket ah. So, pandai-pandai la siswa nak masuk line) manakala yang siswa pula sebok mengontrol diri untuk dapat perhatian daripada para siswi. Aku tak, aku budak yang tidak pandai mengontrol-ngontrol. Cewah, nak cakap aku ni bukan seorang yang PLASTIK la? HAHA


yang bestnya, before kelas. Semua budak photo part 1(a) and (b) diberi satu shoot gambar
untuk profile. Babe, aku rasa macam tengah shooting untuk majalah oh. Tapi bukan majalah remaja, majalah men's health, majalah maskulin ke, tapi more to Majalah Business Malaysians
Sebab semua budak tengah skema memakai kameja dengan tali leher yang telah diikat dengan rapi. Kecuali aku, aku memang selekeh! aku taktau nak pakai necktie dengan cara yang agak proper. Kate nak jadi photographer, xkan snap gmbr pakai tie kot? HAHA.

Mamarep, sori la aku candid kau. Jangan marah haa. :D
For the first day, confirm everything would be dalam keadaan yang sangat rushing. Bukan untuk siswa dan siswi tapi untuk para pensyarah. Dan sudah tentu bilik kuliah dijadikan sebagai tempat untuk kita berimaginasi, dalam erti kata lain. TIDUR! Got it? if you're not good in malay, itsSLEEP!
Mostly buat sesi suai kenal la, market nickname, market diri. Dey, bila lagi nak kenalkan diri? nanti semua dah busy dengan assignments, dengan kelas, dengan makwe, dengan pakwe, aku rasa dah takda masa nak kenal-kenalkan diri anda. So, ambillah peluang yang penuh dengan emas ni. :D

Sorry ah bro, gambar kau kena snap ah. takpe, Puan Ayuni tetap suka. Kau kan ronaldo kelas. HAHA!

Hey, perasan tak aku punye entry kali ni tak lagi segeneral macam dulu? Dah nama budak AD, so benda2 psl AD je ah aku mampu share. yang lain tu pandai2 la bagi aku informasi untuk share. fewwwwt! Btw, aku memang suka dengan fakulti ART & DESIGN dkt Melaka ni. Quite nice, bila masuk ala-ala dekat oversea punya fact pulak. ye ah, bagi aku la. taktau la org oversea anggap macam mane. HAHA Cakap nak besar je.
Kau tunggu pojie!
nanti kenalah kau!
oKay la, rasanya itu saja yang mampu aku kongsi kat korang. Biaselah, 1st day ni agak excited nak share. Lama-lama nanti, huh! hapak pun tarak ada. Last night ada iNduction dekat kolej, agak tough gak ah. Perlu bertahan sampai 3am, pergh!
Luckily today my class is at 2.30pm, sorry la budak graphic dan budak Id, korang kena bangun agak awal. Ah sudah!, makin lama makin la aku mengarut-ngarut.
Aku baru selesai dengan laudry (Bunyi mcm hantar kat dobi je). Tak, aku basuh guna tangan ah. Rajinkan diri skit. Dan sekarang aku nak tepuk-tepuk bantal aku ni, dan
beriMaginasi jap. Best kott.
Okay peeps, till then. Nanti aku update-update lagi la.


Regards, pojiegraphy
"zzzzzzzzzz"

1 comment:

  1. Bukan kacang sebarang kacang.
    Kacang melilit si kayu jati.
    Bukan datang sebarang datang.
    Datang membawa hajat di hati.

    Anak raja main congkak,
    Main congkak punya pelan ,
    Boleh saya tumpang bertanya,
    salam dihulur tanda persahabatan,

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME—WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME.WORLDCUP  
    ╔══╦══╗╔╦══╗  
    ╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
    ╔═╝║║║║║║║║║ 
    ║╔═╣║║║║║║║║    
    ║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
    ╚══╩══╝╚╩══╝
    SAY.NO.JUDI.BOLA
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

    ReplyDelete