Hello Kota Kinabalu, Bye Bye Shah Alam!

Thursday, June 10, 2010 Pojiegraphy Journal 5 Comments

Hello para pembaca!
We meet again, OKAY! sekarang saya bukan lagi seorang yang busy.
Kini saya lebih menghabiskan masa dengan melayari internet, berkomunikasi melalui facebook dan berblogging. Itu yang terbaik buat saya. Well, since i've resigned i felt like there's nothing to do but in fact i am! There a lots of things to do, HEY pojie! Bangun la. Nak fikir ape lagi ni? You only got not more than 3 weeks lagi but you did nothing!
Kepala dah BLANK, taktau nak buat apa right now. Dengan dokumen yang wajib dibawa semasa pendaftaran nanti belum lagi saya settle kan, dengan mental & fizikal dan juga hati! Kenapa perlu persediaan hati?
Entahlaaa. fikir-fikirkanlahhh!
okay, kini saya lebih busy dengan aktiviti-aktiviti ibarat seorang yang tidak punya kerjaya. (Unemployed). Rutin harian saya, Bangun awal and hantar kakak & abang ke tempat kerja. Pada tengahari saya habiskan waktu dirumah kalau ada mood keluarlah berjalan-jalan (sementara wallet masih berisi), and pada malamnya kena fetch up my sister and bro plak. Senang cita, i am now known as a successful DRIVER!

Lihatlah gambar dibawah ini, saya snap right after i sent my sister and brother. (Bunyi agak takde keje la katekan)

( gigih memakai tali dada/pinggang keledar)

(oh, lain pulak baju. ini gambar pada hari seterusnya. Maaf, saya suka bergambar! )

Lagi satu tugas saya ialah, menjenguk anak buah di Sungai Buloh dan bawa beliau membeli brg keperluan. Oh, baik sungguh unclemu ini Firhan Syaza!
HEHE

SEBELUM ITU!
ohya, lupa nak bagitau korang. Saya kini (10Jun2010) telah selamat mendarat di Kota Kinabalu, Sabah pada pukul 3 Petang tadi. Agak lambat mendarat, maybe juruterbang agak kuat mengelamun kot. HAHA. Cuaca yang agak menyenangkan, dengan kurangnya kenderaan, dengan penuh tumbuhan hijau (sebenarnya dah semakin berkurang), rasanya semua itu sangat cukup untuk saya melakukan proses hibernasi! ( macam penyu plak)


gambar yang sempat ditangkap sebelum on board.
(bersama kakak-kakak and adik-adik)

Dah cuti/xkeja sepatutnya saya semakin berisi, tapi tengok seolah-olah saya sudah hampir 4 hari tak makan and 3 hari tak tido (Ala-ala movie Nightmare on Elm's Street)
Walaupun sudah berhenti, tapi masalah tetap ada. Takpe, saya cuma memerlukan masa & ruang untuk membiasakan diri dengan pelbagai masalah, Itulah proses untuk menjadi seorang remaja yang matang dan berjaya!

Can't wait to see my friends here, and going to waterfront kk. -macam2 kenangan disana-
bukan untuk mengenang kembali, tetapi itu merupakan tempat kegemaran saya untuk lepak sambil menikmati minuman YOYO!
Rasanyaaaaaa, 10 hari itu tidak cukup untuk saya merehatkan, menikmati, dan bergembira di Kota Kinabalu ini. :(

p/s ; wherever i am, YOU still the one that i miss.
take care there, and i'll take care of myself.
(dah start pulak nak jiwang-jiwang)
SLAP ME!

till then readers, see you soon.
posted at 0148 on 11 June 2010.

5 comments:

  1. dik uiii kok maken kurus nieh...

    eat sumthing!!!

    takpe sabah banyak seafood!!

    aLL the best!!!

    ReplyDelete
  2. (D)U still have me(A)in ur heart and in my soul(D)forever.(A)

    ReplyDelete
  3. salah ucapan..

    hahahahha...sengal...

    enjoy your trip!!!

    ReplyDelete
  4. selamat bercuti di sabah..gonna miss u kat kedai news.com..hehehe..take care yeah n selamat bergelar siswazah

    ReplyDelete
  5. wow...pix u so fabulous...like it

    ReplyDelete