Bye Bye Job, Hello Holidays!

Monday, June 07, 2010 Pojiegraphy Journal 1 Comments


Hello Readers!
First of all, i've to say this i am no longer working now. Yeah, saya sudah boleh bangun lewat, tido lewat, online 24jam dan tidak perlu memikirkan kerja lagi. BRAAAAAVOOOOO!
Bukankah ini adalah benda yang paling aku banggakan buat masa sekarang? Tidak juga! saya tetap akan merindui suasana bekerja. gelak ketawa bersama staff2 yang lain. cakap kotor dengan staff lain. bertengkar dengan pelanggan, cuci-cuci mata sambil bekerja merupakan antara perkara yang saya tidak boleh lupakan. (bunyi agak emosional). Tapi tak mengapa, saya sekarang tidak lagi perlu menghadapi sebarang kesukaran bekerja dan kini saya perlu menumpukan perhatian kepada pelajaran saya yang tidak lama lagi.
Pada awal, aku sama sekali tidak punya minat untuk bekerja sebagai pembantu store. macam-macam ragam perkara yang saya hadapi. Tapi semua itu tidak menghalang saya untuk bekerja. Gaji tetap masyuukk!
Namun, pada masa yang sama saya juga turut menghadapi pelbagai kesukaran semasa bekerja. tidak sekepala dengan staff lain, tidak serasi dgn salah seorang staff, dan juga kehadiran ICI yang agak menjengkelkan. Tapi xpa, im free from them now! None to be worried about.

Mari saya perkenalkan semua staff yang bekerjasama dalam satu store ini ;

Juliza lebih dikenali sebagai Kak J.
Pada awalnya, saya diinterview oleh Kak J dan dia bersetuju untuk menerima saya bekerja di outlet yang sedang dia jaga. At first, saya kurang serasi dengan Kak J. Maklumlah, OS xleh mesra sangat dengan staff kang kena pijak kepala pula. She's just an understanding person. Semua masalah saya kongsi dengan Kak J.
Apa-apa pun, tQ kerana sanggup mendengar segala cerita 'dongeng'saya. thx sbb sanggup dengar semua masalah saya.

Khairul lebih dikenali sebagai Kerol.
Pada awalnya, dialah yang menjadi pembantu aku. Semua dia yang ajar aku. Kira senior lah ni. Tapi, UMUR TETAP SAMA! KEPALA TETAP SAMA! HAHA. Banyak juga bantu aku pada masa aku memang dalam kesusahan, bagi pinjam duit. Bagi chance aku untuk online masa kaunter dia. HAHA.
Yang penting, dialah geng cuci mata dengan aku. Pantang nampak orang, laju je berpaling!
haha. Ayat komunikasi di antara kitaorg juga agak Power.
Contoh ; wey, Pan*at!. ba*i ko!. ci*ai arrr!
x mengapa, kita tetap sekepala juga!

Bastianshah lebih dikenali sebagai shah.
Nothing to say. He's the new staff that will replacing me.
Pandai Kak J cari staff backup sebelum saya berhenti. *clapping*


Some random photos ;

Saje-saje lepak dengan staff, dan-dan last day aku boleh rehat sampai 2 jam. Siap ada greenlight dari Outlet Supervisor lagi. :)

Jam, sama seperti gambar itu! Tangan bersama jam ini.

Saya tidak lagi perlu melihat roaster untuk keesokan harinya, weeeeey! -TAMAT-

tidak lupa, ada minah tinggalkan nota untuk aku. Entah, bakal member U kot nanti. Dia suruh kirim. HAHA!

Hari terakhir melakukan Return Session. WOOOT!


Bye Bye Peeps,
Nanti aku free aku datang melawat yaa.
Gonna miss you guys so much.

p/s ; currently concentrating on my futher studies thingy.

Will update more soon.
pojiegraphy

1 comment: