Pojie met Failure on Test.

Saturday, January 09, 2010 Pojiegraphy Journal 4 Comments

Currently dah nak sembuh, dapat jalan agak laju. Tapi, still macam penguin. Kadang-kadang macam gorilla pun ada juga. sob
Aku dah xsabar nak buang sume ubat yang selama ni aku telan. Agak menyakitkan hati.
Okay, semalam ( 09/01/2009 ) aku ada test undang-undang. Benda ni yang sume org cakap "Ala! kalau xbaca buku tu pun bole je lulus!" , the penceramah pun cakap "Dalam skolah ni, belom pernah ada yang gagal. Kecuali 2 3 orang sebab dorang tak masok KPP". Huh! aku bukan main confident lagi dengar cakap dorang ni. Encik Azam kol, ok standby depan rumah. Dia dah on the way! okay, standby la ni depan umah. Tiba-tiba encik azam kol lagi. Cakap nama aku xde dalam Jpj. What?! Habis tu yang 5 jam aku buang utk dengar ceramah tu apa?! . Panggilan ketiga, Oke2. dah settle. dorang salah taip num ic. Skg tunggu. dia dah otw. Bapak lambat!
panggilan kelima, dia tanya mane direction umah. Kan dah bgtau?!
panggilan keenam, dia tersesat! kat mane entah. aku pun xtau!
last-last aku pas handphone tu dekat kakak aku. SETTLE! Dah sampai kat tempat ujian tu, okay dengan confidentnya aku tak pegang buku, siap tengok2 org lain lg. xpe, ada yang rilek gak. siap baca buku novel lagi. Bila dah amek ujian tu, aku dapat no 16, dimana nama aku yang terakhir dipanggil. ( Harap-harap no ni bawa tuah kat aku ). Jawab punya jawab, aku dah nampak orang mundar-mandir dah siap. Aku pun jawab soalan yang terakhir. Aku sgt x berani nak tekan butang "Keputusan". Aku kuar tanya kakak aku, Dia LULUS!. aku masok bilik balek tengok result. Putih betul mata aku! dapat Gagal! What?! kakak aku lagi la. last minute punya persediaan. Memang tidak adil! Makcik-makcik yang amek test pun berkata kat aku "Semua yang aku baca tak keluar pun!" dengan nada agak benggang. lepas tu dia cakap "Xpe, DONT GIVE UP!". HAHA, nampaknya ISNIN ni aku kena repeat lagi sementara kakak aku dah pergi bengkel. Macam mana boleh gagal ni? Kelakar Kelakar!
pss ; "aku saje nak gagal, best dowh dapat maen pc kat bilik ujian tu! Linux Operating system lagi. WOOOT!

4 comments:

  1. hahahha..... aku pun tak baca gak main tembak pakai senapang gajah lagi tu.... terus dapat masa tu hahhahah

    ReplyDelete
  2. takde rezeki tu. adik aku pon amik sampai 3x test undang2

    ReplyDelete
  3. Adit , yeap! tapi tgk nasib gak la. kalau dpt soalan senang, best la. kalau soalan susah, nasib!

    ReplyDelete
  4. k.A? adoi. smpi 3x? susah la kalau camtu.

    ReplyDelete