English Super Final Oral Test.

Friday, June 26, 2009 Pojiegraphy Journal 0 Comments

Fewh ! finally, selesai lah lisan untuk bahasa inggeris. agak cuak la, ni bukan depan cikgu subjek BI. Tapi depan pentafsir yang x puas dengan markah Lisan yang tinggi yang telah diberikan oleh Puan Nur Aisyah kepada group aku. yelah, siap buat skrip sendiri lagi. siapa yang siapkan? adehh. aku la wei. at first, agak x puas hati la. cikgu bagi aku markah rendah, sedangkan aku yang siapkan skrip & langsung x tgk skrip. teamates aku plak yang tgk skrip bole dpt markah yang agak tinggi dari aku, but x kesah la. Apa-apa pun, hari rabu lepas cikgu dah remind kat aku pasal test ni. so, okay. aku inform teamates aku utk ready & hafal skrip tu.
masa pagi friday tadi, dalam kol 8.50am after kelas PDT sorang prefect panggil kteorg suruh g bilik bahasa. aku dah agak dah ni mesti kes lisan tu. dak dak kelas gelak kat kteorg, yelah dorang xyah buat lisan tu lagi. nak kne hafal ape ntah. Sampai je kat bilik bahasa tu, aku nampak dak2 dari kelas lain dok senyap je & kat depan tu sorang pentafsir tgh duduk tgk files ULBS + cikgu Wan Farina tgh busy arrange files.
duduk punya duduk sambil tengok budak-budak lain, aku pun agak pelik. apesal dorang diam je mcm xde ape. bapak! cool gile dorang. Then after tu, pentafsir tu cakap & suruh sape yang nak buat dulu. cikgu Wan Farina bukan main lagi, pandang kat group 5PK. so terpaksa la pegi, kang ape plak pentafsir tu cakap.
nak tau ape yang agak kelakar?
penat aku, jaga & hazim hafal skrip. skali bukan die cakap pasal skrip kiteorg.
kene cakap secara spontan. Kelakar gila! frust pun agak r. penat menghafal skrip, at last bukan tanye pasal tu. cuma sket2 je. adooiii. >.<
apa-apa pun, lega dah selesai.

p/s ; dah puas hati kan?

0 comments: