PC

Monday, May 25, 2009 Pojiegraphy Journal 8 Comments

Another thing that made me STRESSED!
aku xtau mcm mane nak explain. memang agak memanaskan la.
before tu, aku nak tanya korang.
pernahkah org format PC dorang berkali2 dalam hanya 3 minggu?
mesti susah nak carik kan?
tapi kat lab PK senang nak jumpa aktiviti tue.
SANGAT SENANG!
aku sangat panas. yela, xsampai 3minggu aku format pc aku tu.
dah buat hal, xleh bukak langsung. luckily, aku dpt backupkan file dalam pc tu.
but sampai bila nak format je pc tu kan?
xkan sampai hbs SPM kot. >.<
apa yang aku geram, aku dah jaga betol2 pc tu.
sume aku update. xbg membe2 cucuk pendrive kat pc aku, xinstall pape games, cuma install sedikit software seperti Adobe Photoshop, Photoscape, Borland c++, Macromedia director.
sume software yang mmg berguna kan?!
but...
start dari hari khamis lepas aku x dtg sekolah, ada la membe2 aku yg g gne pc ni.
then dgn2 perlahan2nye system pc aku tu jadi lembab.
ada la penjelmaan virus bernama A.Brontok , Forever.exe, Recyler.exe
arghh!
penat la asyik2 kena format kan.
dak2 sebok buat hal sendiri, then aku sebok format pc.
apa yang aku dapat?

8 comments:

  1. u see.. one thing u shud know is that software for internet security yg ori is so damn cheap zmn skrang like below rm50 sumthing.. (if u do the format pc sbb virus la) & another thing is.. when pc tends to stuck & cannot boot.. the fan is most likely the cause. bukak casing tu & cuci kipas dia. ko bdk IT suppose lbh alim kot? ~haiyyo

    ReplyDelete
  2. aina : rilek r ni! kang aku cabut main cable bia sume skola ni xdpt bukak pc. hahaha

    ReplyDelete
  3. lip : yeahh, mmg murah. but , malas la nak bazir duit beli antivirus ke ape ke semate2 utk computer skola, lagi2 share dgn junior. kalo dak junior buat hal kat my pc, sape rugi? huhuhu. plus, x lme lagi aku akan get the hell out of this school kan. HAHHAA.btw, im not a professional IT's students laaa. :DD

    ReplyDelete
  4. paizul : tlg kla terajang sorang2 :DD

    ReplyDelete
  5. well then, i tot it was YOUR pc.. haiyyo, kalo school punyer blah suda.. ko mmg pengawas ict yg berkaliber ah. cayok

    ReplyDelete
  6. pengawas ICT yg berkaliber?OMG ! OMG!
    you're right alip! hhahha

    ReplyDelete