smiling moon (:

Wednesday, December 03, 2008 Pojiegraphy Journal 0 Comments

' Keajaiban bulan 'senyum': Luar biasa. Kelihatan bulan sabit dan planet Musytari serta Zuhrah menyerupai muka orang tersenyum atau bulan 'senyum' yang boleh kelihatan bermula kira-kira jam 8 malam tadi. Kejadian luar biasa astronomi itu berlaku lima tahun sekali turut menarik perhatian ramai rakyat negara ini yang menyebarkan berita bulan 'senyum' itu menerusi khidmat pesanan ringkas. '
aku tau benda ni dari one of my besties, ellyn.
dia tnya aku, 'pojie, kat sabah ada bulan senyum x?' then aku pun agak blur, ingatkn si ellyn tu just nak gurau2. ngeh.ngeh.ngeh.
tadi aku usha , berita harian online, then aku ternampak gmbr tu.
:)
agak unik la fenomena ni. dulu kan pernah gak, fenomena matahari cincin, tapi kali ni bulan senyum plakk. [tengok ! bulan pun pandai senyum . xkan kita x pandai senyom kot. ngeee]

0 comments: